sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kanervasydän ja virkattu trampoliini


Kyllä minä niin mieleni ilahutin, kun kohtasin pyyteettömiä ihmisiä. Niitä on tullut vastaan viime aikoina useita: Naapurissa asuva reipas tyttö tuli soittamaan ovikelloa ja kysymään saisiko viedä meidän 2-vuotiaan leikkipuistoon. Läheinen leipoi ihanan pullakranssin ristiäisiin. Erityisen hyvältä tuntui sekin, kun minulta kysyttiin huomaavaisesti imetyksen aikana: "Sinulla on varmasti jano, tuonko vettä?" Tässä oli muutama esimerkki vain.

Parin viikon takaisessa Kotiliedessä oli ihania kanervatöitä, joista innostuin. Kiersin kodinhoitohuoneen lattialla istuen rautalangasta pari syksyistä sydäntä. Yhdestä ruukusta tuli yksi sydän. Samalla ajattelin näitä ystävällisiä ihmisiä lämmöllä.


Virkkasin ison mahan kanssa ontelokuteesta rahin. Ensin sahasimme mieheni kanssa paksun superloonin neliskanttisesta lieriöksi. Sitten virkkasin koukulla 10 sopivankokoiset kannen ja reunat. Seuraavaksi änkesin superloonin tähän "kuppiin" ja virkkasin sen vielä umpeen.Alemmasta kuvasta näkee, että jätin pohjan auki. Jos rahi menee likaiseksi, (tätä tuskin lapsiperheessä tapahtuu) sen saa irti ja voi pistää pesukoneeseen.Typy on ominut rahin käyttöönsä. Siinä on sopiva istuskella ja lueskella Elmerin seikkailuja.Mielessäni kuvittelin että siitä tulee rahi, joka asettuu takan eteen makkaranpaistoistuimeksi. Todellisuudessa siitä on tullut trampoliini, jolla tehdään päivän parhaat temput!

9 kommenttia:

 1. No karvasta kodista löytyy noin kaunista tramppaa! Kanervakransseja ihailun minäkin sitä lehteä lukiessa, väriä pimeyteen!

  VastaaPoista
 2. Siisti tuo rahi ja aivan ihania kanervaseppeleitä! :) Äsken just haaveilin et virkkaisin pari koria tuohon tyyliin.. http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/554CB3FA0FB82459C22577F30029F13A/$file/Kahvallinen%20kori.pdf
  Minkälaisella langalla tuo on tehty?

  -Meri

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa poikkesin tänne lankarullaan... ihania suloisia töitä, melkein kuin olisin käväissyt siellä teillä kylässä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, niitä on aina mukava saada! =)
  AnniP: Kanervasydämiä voi varmaan tehdä monella tapaa, itse kiersin ihan vain rautalankaa kanevien ympärille.
  Meri: Tosi hyvännäköinen koriohje tuo! Mulla jäi tuota harmaata ONTELOKUDETTA sen verran, että siitä tulis sopivasti ainakin yks kori. Oulusta saa kuteita rautatieaseman vierestä Maakarista.
  Anna: Tulehan jatkossakin "kyläileen". Määkin seurailen sun elämää blogitse, jos nyt oikein ymmärsin kuka oot. =)

  VastaaPoista
 5. Hieno tramppa! :) Ja oikein kaunis kanervasydän. Taidankin tästä ideaa ottaa ja tekaista meidänkin oveen kanervasta kranssin. :)

  Ja Oikein paljon Onnea vauvan syntymän johdosta!!

  VastaaPoista
 6. Mua kiinnostais onko tuo rahinpäällinen pysyny kuosissaan? Tein ite ontelokuteesta vanhaan rahiin uuden päällisen, virkkasin kyllä pylväitä ja nyt se valuu alaspäin koko ajan, siis alkaa olla jo pohjan allaki vaikka jätinki auki. olis kuulema pitäny se kude pestä ensin, kutistuu kuulema reippaasti. Eipä silti, ei yhtään turha homma olis jo pestä, jotenki kaiken pitää olla isossa väessä pestävää ja nimen omaan koneella pestävää.
  -anita

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuo tramppa on pikkuisen "rentoutunu" kovasta hyppimisestä, mutta ihan hyvältä se vielä näyttää. Kuulostaa hyvältä idealta tuo etukäteenpesu kuitenkin. Matoissa tuo löystyminen on etu, että se asettuu lattialle paremmin. Jos et ole ennen tällaisia töitä koneessa pessyt, laita pienempi linkous ja joku vastapaino, Iso pyyhe tms niin ei tartte pelätä linkoamista.

  VastaaPoista
 8. Tulin lisäämään tänne vielä kommentin näin yli kahden vuoden kokemuksella virkatusta rahista. Siis rahi ei oikeastaan ole mennyt miksikään. Se on itse asiassa oikein ryhdikäs ja nukkaakaan ei ole juuri yhtään. Siksi uskallan suositella ontelokudetta materiaalina raheihin. Kudetta ei minusta myöskään tarvitse pestä etukäteen. Hieno materiaali! =)

  VastaaPoista