torstai 29. maaliskuuta 2012

Vihreät on vaatteheni kaikki



Tämän kevään ihastukseni on ollut Kameleont Designin Metsäneläimet-velour. Jo pitkään olen säästellyt kangasta hyvää hetkeä varten ja ajatellut ommella siitä lyhythihaisen tunikamaisen mekon.  Nyt viimeisimmässä ompelupiirissä sain sattumalta sopivat singoalla-mekkokaavat ja niinhän siinä sitten kävi, että entiset työt jäivät kesken ja hurahdin tähän. Jos joku tätä mallia miettii, niin tiedoksi, että on helppo mekko kyllä! Kangasta riittäisi vielä pikkusiskollekin...


... joka mönkii tätä nykyä mitä ihmeellisemmissä paikoissa ja nappaa pieniin pihteihin pikkuruisia roskanpalasia lattialta. Siksipä hän tartteekin sopivat housut, jotka pysyvät menoss mukana. Siellä Pallaksen mökillä leikkelin parit housut erivärisistä trikoista. Malli on Ottobrelta 1/2012 ja itse ainakin tykkään.


Näiden housujen kohdalla jouduin purkamaan ja tuskittelemaan, mutta opinpahan jotain. Tällä kertaa tajusin, että trikoovaatteissa se pallokärkineula on oikeasti tarpeen, jos ei halua rikkoa vaatetta, ja että kaksoisneula ei oo aina paras mahdollinen joustavien tikkauksessa. Korvasin sen kolminkertaisella suoraompeleella, sitten siirsin neulaa kolme pykälää oikealle ja näin sain siistin kaksoistikkauksen. Myös sen opin, että vyötärömitta kannattaa ottaa aina kyseiseltä lapselta eikä käyttää yleisiä mittoja. Oikeastaan opin paljon muutakin, mitä en edes kehtaa kertoa.



Nämä alimmaiset housut on tehty jo jonkin aikaa sitten. Jäi pala ruutufroteeta ja ompelin tosi huolettomaan tyyliin toisten housujen avulla vauvalle peruspöksyt. Joskus nopea voi olla myös lemppari. Alla on hauska turkoosi verkkarikangas, joka tuo mieleen omat ala-asteajat ja josta ajattelin jotain tehdä. Löytyi halvalla kirppikseltä kuin myös tuo kukka.


Orkideat saattavat kuulema elää montakin vuotta oikealla hoidolla. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tämän yksilön taivalta, jonka kohtaloksi tuli päätyä meille. Siitä voitte päätellä, olenko viherpeukalo. Joka tapauksessa iloitaan kevään orastavasta kasvusta. Jos ihan läheltä katsoo, monessa pensaassa ja puussa alkaa ihan selvästi kohta tapahtua värinvaihdosoperaatio. Sielläkin vihertää.


5 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Hienoa kun löysit sopivat kaavat. Pikkuisella söpöjä pöksyjä!

    VastaaPoista
  2. Onpa tosiaan kiva malli mekossa, ja kangas kans! Minäkin oon tuota kangasta jossain aina ihaillu.

    On varmaankin mekko ja kangas käyttäjän mieleen? Meillä ainakin pelkät raidat tai yksiväriset on niin tylsiä. Ja sekös sitten innostaa äiteetä vaikka applikoimaan. Tuommosen kankaan kanssa pääsis helpolla, kun on kivoja kuvia ylt' ympäriinsä.

    Jes, kyllä se kevät ja kesä tulee! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttäis olevan sulla vihreä kausi! :)

    Tuo singoalla-mekko on erityisen mielenkiintoinen. Tekisi mieli kokeilla ommella. Olin alkuviikosta me & i-kutsuilla ja siellähän on mallistossa just tuon tyyppisiä mekkoja, ihania!

    Erityistsemppiä orkidean kanssa. Eivät ole eläneet meidän talossa...:)

    VastaaPoista
  4. Ihania kommentteja, kiitos niistä!
    Ruohonvihreä: oli kyllä sattumaa että sain oikeaa kokoa oikean kaavan käsiin. En tiedä mistä se on peräisin.
    Lotta: Sun applikoinnit onkin huippuluokkaa. Mää kerkiän niin hirviän vähän ommella, että pakko panostaa välillä määräänkin. Kyllä tyttö tykkää kovasti mekosta.
    Maria: Tuollainen syvä vihreä on aika tuntuva väri! =) Vähän vaikea sitä on yhdistellä, mutta se onkin hyvä syy ommella lisää. Kiitti erityistsempistä, sitä tarttee! =)

    VastaaPoista
  5. Tuo singoalla-mekko on siis helppo ommella ja mukava päällä ja sen voi tehdä melkein mistä kankaasta tahansa: paksusta tai ohuesta, joustavasta tai joustamattomasta. Ei kun kokeilemaan Maria ja muut! =)

    VastaaPoista