torstai 18. lokakuuta 2012

Vetskaripäiväpeite

Minua on aina ärsyttänyt sängyn petaaminen.

Erityisen räiskyvää ärsytys on ollut silloin, kun päiväpeitettä on joutunut tunkemaan kynsinauhat verillä laidan ja patjan väliin. Kun meille hommattiin pinnakerrossänky, ärsytys kasvoi sellaisiin mittoihin, että petaaminen tyystin jäi. Sängyt lojuivat päivät pitkät avoimina. Peitot ja tyynyt olivat kuin tarjolla kaikenlaisiin majanrakentajaisiin, haamuleikkeihin ja muihin. Ja kun leikki loppui, peitot jäivät pötköttelemään millon minnekin. Niiden yli hyppiessä, päätin useamman kerran, että huomenna sen aloitan. Huomenna. 


Useamman vuoden olen ihaillut AVA Roomin ideaa vetoketjuilla varustetuista päiväpeitteistä. Tee se itse- naisena olen kuitenkin aina ajatellut tehdä peitteet itse. Kun ompelupiiri alkoi syksyllä, päätin viimein aloittaa projektin.  Ja nyt meillä pedataan lastensängytkin!


Kangas on peräisin Finlaysonin kesäalesta. Vielä halvemmaksi tuli ostaa Iltasatu-kangas lasten pussilakanasetiksi pakattuna. Yhdestä pussilakanasta tuli päiväpeite kahteeen sänkyyn, kun "vuorikankaana" käytin yksiväristä lakanakangasta. Vetoketjua löysin edullisesti paikallisesta verhoiluliikkeestä.Ison urakan päätteeksi voin nyt tyytyväisnä hymistä ja ilomielin hyrskytellä vetskarit kiinni!
  "Mikäs tässä on unikavereita ootellessa?", tuumasivat Piipitkin sängynlaidalla rennosti notkuen.


P.S. Muistathan arvonnan! Arvonta-aikaa jäljellä 3 päivää.


24 kommenttia:

 1. Mahtava idea ja kaunis toteutus! :)

  VastaaPoista
 2. Loistoajatus toimii varmasti ja suloinen tuo iltasatukuosi.

  VastaaPoista
 3. Ihania tuli! =) Onko tuolla välissä joku vanu tms?

  VastaaPoista
 4. Aivan huiput jutut olet tehnyt! Mistä muuten olet hommannut teidän kerrossängyn? Tosi mukavannäköinen.
  HannaK

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Huippu idea munki mielestä. Hyvä, että sillä isällä siellä jossain oli välähtänyt. :)

  Sakru: Siinä läppäkappaleessa on vanu puuvillakankaitten välissä. Tikkasin sen kiinni päällikankaan kuvioita mukaellen. Muualle en vanua laittanut.

  HannaK: Toinen sängyistä haettiin eräältä paikalliselta aitan vintiltä ja pikku summakin tietenkin maksettiin. Halvalla saatiin. Toinen sänky huudettiin Huutonetistä (oikeastaan huudettiin kerrossänky sieltä, mutta toinen on myyty eteenpäin). Oikein oiva sänkymalli häkkisängystä poissiirtyvälle lapsoselle! Niin hyvä malli, että mies jopa mietti, alkaisko tekemään myyntiin tuommosia.. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää! Vaikeuksien kautta voittoon. Oot sinnikäs! ;)

  VastaaPoista
 7. Vaude! Voisit tehdä kummipojanki sänkyyn ja hänen isoveljelle kans :))

  VastaaPoista
 8. Kannattaa Sampan vakavasti harkita sänkyjen tekemistä myyntiin! Minä voin laittaa ensimmäisen tilaukseen. Pieniä mukavannäköisiä kerrossänkyjä on tosi vähän tarjolla. HannaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä joutaako se, kun sen vaimolla on niin paljo kaikkia ideoita, mitä se vois meille tehä:) Kuulemma niin kova homma, että pitäis tehä sarjatyönä heti useampi.

   Poista
  2. Jos joutaa, niin määkin voin tilata kerrossängyn! Puuvalmis riittäisi ja koivupuusta.
   Emmi saa kyllä opetella tuon päiväpeiton ompelemisen. Aluslakana aina leviää, kun patjan alta nykäsee päiväpeiton.

   Poista
 9. Ihan mahtava idea, pitäisiköhän ruveta ompelemaan.. Meillä myös kerrossänky ja en tykkää kun sängyissä leikitään päivävaatteet päällä, taskuissa kun voi olla esim. hiekkaa mutta tämähän ois tosi kätsy niin voisi päivälläkin olla sängyllä. Päiväpeittoja ei edes ole kun lyhyenä ihmisenä jo pelkkä lakanan laittaminen yläsänkyyn on melkonen homma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa, että tuommonen päiväpeite vois olla tosi hyvä ratkaisu teidänkin kerrossänkyjen petaamiseen! Siitä vain hommiin.. :)

   Poista
 10. Aivan huippu idea! Houkutteleva kokonaisuus nuo sangyt ja peitot. Jos meillakin ois noin hienot systeemit, nukkuiskohan lapset omissa sangyissa paremmin??? King kokoinen sanky ei meinaa olla tarpeeksi iso aamupuolella yota. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tiiä vaikka auttais siihenkin, että nukkuisivat omissa sängyissä paremmin! Vaikka mukavahan se on lämpöiset lapset vieressä aamulla herätä. :) Viereen vielä yks sänky, niin eiköhän sitte kaikki mahdu.

   Poista
 11. Kätsy ! Riittäisköhän mulla sinnikkyyttä? Mutta mistä saa noin pitkää vetoketjua........? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää sulla, jos mullaki!:) Tuo vetuketjuasia oli semmonen yks hidaste tässä mun päiväpeiteprojektissa. En saanut tilattua sitä mistään, kun en oikein tienny, minkälaista kannattais yms. Sitten huomasin, että paikallisessa verhoiluliikkeessä myytiin metrivetoketjua useissa eri väreissä ja paksuuksissa. Sieltä ostin. Yhteen peittoon vetoketjut + lukot maksoi 3,6e. Ei paha.

   Poista
 12. Tämä olikin uutta tietoa vanhasta ystävästä :) - jotain lisää meitä yhdistävää. Pitäisi itsellekin hommata tuommonen vetoketjullinen peti sitten joskus kun kotiudun. Onneksi olkoon hienoista päiväpeitoista. Anna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että tämä petaamisasiakin tuli sun tietoon! :) Kiitos, hyvältä tuntuu, että ovat valmiit.

   Poista
 13. Mistä liikkeestä ostit vetoketjut? Samanmoisia suunnitellut muutosta lähtien, mielessä palatkin leikattu :) mutta aikomiseksi on jäänyt. Ehkä nyt innostun. Kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa innostua. On ne vaan niin kätevät! :) Ostin vetskarit verhoiluliike Ellinellistä (http://www.ellinelli.com/). En tiedä, onko niillä nettimyyntiä. Metrivetoketjua löytyy kyllä muualtakin, jos eivät ala lähettelemään, etkä pääse paikan päälle.

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista