maanantai 30. syyskuuta 2013

Tervetuloa joulutaloon!


Tämän joulukalenterin piti valmistua jo viime jouluksi. Joulun jälkeen päätin tarttua toimeen ihan tosissaan, jolloin ompelupiirin naiset päivittelivät, että sinähän ajoissa oot. Kyllähän se kesken jäi silloin keväällä, eikä kesäkään innostanut ompelemaan kalenteria loppuun. Nyt syksyn alkajaisiksi kaivoin keskeneräisyyden esille. Ja taas ompelupiirissä ihmeteltiin, että sinähän ajoissa oot joulukalenteria tekemässä. Niin - olin ajoissa tai kauhean paljon myöhässä. Valmis se kuitenkin nyt on!Kankaanpainokurssilla kävin painamassa numerot, jotka sitten leikkasin, liimasin (kaksipuoleisella liimakankaalla) ja ompelin isompiin tilkkuihin, jotta sain pussukoille vähän enemmän kokoa. Joulutalon kokosin ikkunoita kuvaavista pussukoista ja ovesta. Oven tekstin painoin kirjainleimasimia ja kankaanpainoväriä käyttäen. Idean joulukalenteritaloon nappasin pikkusiskolta muutama vuosi sitten. Pari puhelua tuli soiteltua siihen suuntaan, että miten kannattaa mikäkin kohta tehdä. Laitoin muuten rimat talon ala- ja yläreunaan. Katto pysyikin niiden ansiosta jämäkkänä ilman tukirimoja. Pohjakankaana kalenterissa on punainen säkkikangas, atsiuh.  Oveen ja yhteen ylimääräiseen ikkunankohtaan kokeilin applikointia vähän rennommalla otteella. Suoralla ompeleella ompelin reunat kiinni ja lisäsin sinne joitakin yksityiskohtia tikaten. Anoppi minut tähän innosti ja aloinkin haaveilla vapaatikkausjalasta, jolla saisi muotoja tikkauksiin vähän helpommin.Tontulla on suunnitelmissa sujauttaa joka pussukkaan pieni yllätys. Tänä vuonna pojat aikovat toivoa legokalenteria, joten voi olla, että tonttu jakaa jonkun legopaketin osaset tasaisesti joka pussukkaan. Välillä voisi olla jotain yllättävämpää, kuten tehtävälappusia, joissa pyydetään leipomaan vaikka pipareita äidin kanssa tai hakemaan kuusi isän kanssa tai käymään uimahallissa. Katsotaan, mitä se tonttu keksii.
Että tervetuloa joulu! Joulukalenterin suhteen se voi meille jo tulla. 

Jos innostuit ideasta ja haluaisit itsellekin jonkinmoisen kalenterin värkätä, niin kurkkaa myyntipöydälle! Laitoin sinne myyntiin ylimääräisiä numeroita, joita painoin siellä kurssilla. Myyntipöydälle pääset siis blogin yläpalkista.12 kommenttia:

 1. Tästähän tulee aivan joulumielelle, kun ulkonakin on vielä aivan pimeää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vielä tavoittanu joulumieltä, mutta jospa se sieltä hiipis esille, kun joulu oikeasti kolkuttelee ovelle. :) Torttuja olis varmaan pitänyt paistaa kesken ompelun..

   Poista
 2. Huikean hieno ja pirteä ja niin J o u l u i n e n !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluinen se kyllä on, jos värejä kattoo. Piti ihan laittaa vaatehuoneen ylähyllylle odottelemaan, ettei ähky tuu liian aikaisin.

   Poista
 3. Mahtava!
  Tulee tunne, että tämmöisen teen itsekin. Mutta ehkä ensi vuoden jouluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Anna tunteen viedä, ja surauta joksikin jouluksi kalenteri seinälle. :) Sullahan on tilkuista paljonki kokemusta.

   Poista
 4. Tulipas siitä kiva kalenteri. Aloin tässä mietiskellä, että missähän se meidän kalenteritalo onkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ideasta min lilla syrra! :) Jospa se teidän oma löytyis joulutavaroiden seasta..

   Poista
 5. Mää pääsin tästä ihan joulufiiliksiin! *<(:-) Aivan ihana kalenteri! Niin ihana, että haluaisin joskus meillekin tällaisen, mutta yhdyn Marian kommenttiin, että ehkä menee ensi jouluun... Paitsi saa nähä miten sitä nyt kohta äitiyslomalla innostuu värkkäämään. =) Numerot kuitenkin piti saada kaappiin odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hauskan tonttuhymiön olit keksiny!
   Joo, äitiyslomallahan on aikaa värkkäillä. Laitanpa pian postiin, jos inspiraatio yhtäkkiä iskee. =)

   Poista