tiistai 23. syyskuuta 2014

Leikkimökki Tämä okrankeltainen pikkuinen mökki voi viimeinkin myhäillä tyytyväisenä meidän pihamaalla.
Nyt se on valmis, eikä sen tarvitse enää keskeneräisenä ujostella koivujen katveessa.


Kotivinkki 5/1999 oli hyvä lehti. Siinä oli selkeät ohjeet leikkimökin rakentamisesta sellaisellekin, joka ei aikaisemmin ole kovin montaa torppaa pykännyt pystyyn. Minä osallistuin vain maalaamiseen ja sisustamiseen, kun taas talon miesväki ahersi mökille perustukset, seinät, lattian ja katon. Leikkimökki kasattiin kuosiinsa sen jälkeen, kun seinäelementit oli tehty valmiiksi. Pienet hanslankarit pörräsivät joka vaiheessa ja olivat tietenkin pollevaa poikaa omine kuulosuojaimineen ja vasaroineen.Omia sovelluksia teimme ikkunoihin, terassiin ja ulkonäköön muutenkin, mutta rakenteet on tehty tuon Kotivinkin ohjeen mukaan. Ohje ei ole suoraan netissä levitettävänä, vaan sitä voi kysellä täältä. Pikkusiskon perhe teki muutama vuosi aikaisemmin samalla ohjeella ihanan leikkimökin, johon me ihastuimme ja halusimme itsellekin semmoisen. Sinne olikin helppo soitella teko-ohjeita ja vinkkejä rakentamisen varrella.

 

Leikkimökki rakennettiin suurelta osin viime kesänä. Sisustaminen oli taas tämän kesän urakka. Huonekalujen maalaaminen ja loppusilaukset venyivät loppukesälle saakka, kun ei muka vain löytynyt sopivaa saumaa maalaamisille ja muille sisustushommille. Päätettiin pitää ennen koulun alkua leikkimökin tuparit, mikä viimein vauhditti hommia. Monia ideoita jäi vielä toteuttamatta, mutta niitähän voi näperrellä pikkuhiljaa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että nyt siellä voi leikkiä. On pöytää ja penkkiä, hellaa ja allasta - ja luultavasti se mahtavin, kioskiluukku. Lapsuudessa leikittiin meidän leikkimökin kioskiluukulla niin paljon, että ensimmäinen vaatimus olikin saada rakennettavaan leikkimökkiin tuo kioskiluukku tai avattava ikkuna. Meillä yhden ikkunana voi nyt avata. Sisäpuolelle laitoimme pienen tiskin, jotta kaupankäynti olisi tuottoisampaa. Ikkunan kautta kaupataan milloin mitäkin. Välipalaherkutkin on mukavampi käydä ostamassa kioskilta kuin ihan tylsästi vain syödä sisällä keittiössä. Leikkimökin kaikki ikkunat on muuten tehty polykarbonaattilevystä eli pleksistä. Eipähän tarvi pelätä lasinsiruja, kun tunnelma sisällä alkaa pullistua. Yläkerrassa on parvi, jossa mahtuu testien mukaan hyvin nukkumaan yksi aikuinen ja kaksi lasta. Alakertaan mahtuu lisäpatjoja, jos kesähotellissa on joskus ruuhkaa. 


Tupareita juhlistettiin juuri ennen koulujen alkamista asiaankuuluvin menoin. Avajaispuheen jälkeen leikattiin silkkinauha aplodien säestämänä ja sitten rynnättiinkin katsomaan, mitä mökki pitää sisällään. Ohjelmassa oli myös kioskileikkejä, aarteenetsintää ja herkuttelua. Kyllä valmista leikkimökkiä kannatti juhlia! Siinä oli samalla mainio syy kutsua ystäviä koolle nauttimaan loppukesästä ja mukavasta yhdessäolosta.

Just nyt toivon, että tuon päivän lämpöä saisi edes vähän ujutettua lämmittämään näistä ensimmäisistä pakkasista vapisevia varpaita! Syksy on - ihan oikeasti.


11 kommenttia:

 1. Ihana, ihana! Ja niin kivannäköiset tuparitkin. :)

  VastaaPoista
 2. Upea mökki! Menenkin tästä tutkimaan ohjelinkkiä...

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kaunis leikkikoti <3!

  VastaaPoista
 4. Aivan kertakaikkisen ihana. Ihana myös tuo kuva, jossa on 11 päätä jonkun kiinnostavan asian ympärillä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Ihana siitä tuli meidänki mielestä. :)
  Ps. Ne yksitoista päätä tutkii aarrekarttaa. ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahdottoman kaunis leikkimökki! Tämä aiheuttaa mökkikuumetta... Somistuksetkin ovat siellä paikoillaan ja lapset omineet sen leikkeihinsä. =) Kyllä kannatti teidän ahertaa!

  VastaaPoista
 7. Aivan superihana mökki! Kyllä passaa täällä mökissä leikkiä!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana mökki. Tämän näytän miehelleni :)

  VastaaPoista
 9. Hei. Mikä maali ja värisävy tuossa teidän leikkimökissä on? Näyttää hienolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali on Virtasen maalitehtaan Neljän öljyn maali, ja värisävy okrankeltainen. Jos okraa haluaa, tuo on kyllä huippu sävy!

   Poista
 10. Hei. Kiitoksia vastauksestasi! Juuri tuo kyseinen maali oli itsellä ykkösvahtoehtona okran värisenä ja tämä teidän leikkimökki vahvisti käsityksen siitä, että sitä sen olla pitää :)

  VastaaPoista