maanantai 7. maaliskuuta 2011

Punaisia ruutuja ja ympyröitä


Haaveilen tällä hetkellä vanhasta valkoisesta puusohvasta, josta tekisin tytölle laitasängyn. Ottaisin siitä kannen pois ja levittäisin sitä normileveyteen, laittaisin sinne uuden patjan ja petaisin sen aina sitten tildamaisella täkillä. Nämä kaksi peittoa tässä yrittävät kertoa, millaista tyyliä tarkoitan.
Mutta nämä täkit ovat siis vauvakokoa (60 cm x 70 cm) ja se suuri täkki siihen puusohvaan odottaa vielä kaapissa viimeistelyä. Jälleen kankaat ovat kirpputoreilta ja huomaan, että pari ruutua on jotain käyttämätöntä jämäkangastakin, Ikealta ja Marimekosta. Vain yksi sama ruutu löytyy molemmista täkeistä, ehkä huomaattekin sen.Tämä täkki on reissannut maita ja mantuja ja nukuttanut uneen niin kotona kuin vieraissakin. Ja kun materiaalina on kierrätyskankaat, se ei muutu käytössä miksikään.


Laitan huvikseni tänne omat virkkuumattoni. Näitä tuntuu olevan monessa blogissa. Yllättävän paljon yksi pieni matto imee trikookudetta ja sitä myöten hartia- ja niskalihaksia. Lisäksi tarvitaan virkkuukoukku numeroa 10 ja omassa tapauksessani myös ohje Moda 1/2007. Aika herkästi matto muuttuu aurinkohatuksi, jos ei lisää silmukoita oikeaan tahtiin.


8 kommenttia:

 1. Kauniita täkkejä! Meidän virkattu pitsimatto on jo niin risa että pitäisi tehdä uusi, tykkään niiden tunnusta jalan alla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos AnniP! Nuo matot on niin paksua trikookudetta (valmiina yli sentin) että ne kestää varmaan loppuiän. Mutta pihalla odottaa tyhjä leikkimökki jonne pitäis jotain mattoa keksiä. Mistä virkkasit niitä pitsimattoja?

  VastaaPoista
 3. Ihania tilkkutäkkejä jälleen. :) Tuollaiset matot ovat jo pitkään olleet haaveilen joskus tekeväni -listallani.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ruohonvihreä! =) Matot tulevat nopeasti valmiiksi, mutta jos ei malta pitää taukoa ja jumpata, voi virkata ittensä jumiin. =)

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Kivoja juttuja täällä. Löysin tänne kun googletin tilkkupeitto-ideoita..

  Jäänkin seurailemaan tätä blogia :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista K ja tervetuloa lukemaan blogia! Taidat olla yksi meistä tilkkuihin hurahtaneista. =)

  VastaaPoista
 7. Olenkin käynyt täällä kerran aikaisemmin, olit aloitellut juuri blogia ja yritin sitä takkia kehua. Blogger ei suopunut kommentointiin ja blogi hukkui. Nytpä sitten löysin takaisin. ;) ps. Vauva muuten on nyt oikeinpäin, sitä se mahan muodon muuttuminen tiesi.

  VastaaPoista
 8. Huippu vauva teillä, tekee kuperkeikkoja oikiaan aikaan! =) Tervetuloa takaisin joska.

  VastaaPoista