keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Blogiuutisia


Blogihistorian lehdet havisevat! Seuraava päivitys tarjoaa teille lukijoille jotain uutta ja piristävää. Olkaapa kuulolla niin saatte tietää mitä täällä parhaillaan suunnitellaan. =)

Ennen blogini muuttumista kerin teille hieman auki Pientä lankarullaa. Tämän blogin pito on kyllä ollut antoisaa ja tuonut uutta arkirutiinien rinnalle. Päiväni kuluvat pääosin lasten kanssa touhutessa, joten blogiväylä on ollut yksi tervetullut linkki muuhun maailmaan. Parasta on ollut jakaa ideioita ja kuulla kommentteja, että minäkin innostuin trikookudevirkkauksesta tai ompelin ensimmäisen velourpaidan. Aivan mahtava, jos joku teistä lukijoistani on saanut tätä kautta kipinää käsitöihin! Nautin paljon siitä, kun saan kuunnella, mikä projekti kenelläkin on juuri meneillään.

Mikäs on sen ihanampaa ajanvietettä kuin luova käsillä puuhastelu? Viisaat sanovat, että se pitää dementiankin loitolla, onhan jokaisessa käsityössä muutama pikku ongelmapaikka, joka vaatii pinnistelyä ja ongelmanratkaisua. Kuulema jossain vankilassa oli pidetty kirjontakerhoa vangeille ja hehän olivat jääneet aivan koukkuun siihen ja samalla he olivat ruvenneet voimaan paremmin. Uskon vakaasti käsitöiden terapeuttiseen voimaan! Onhan minulla omakohtaista kokemustakin, että virkkaaminen ja värien sommittelu voivat osaltaan kantaa vaikean vaiheen yli, pitää ajatukset kasassa. Kun saa aikaiseksi valmiin vaatteen, saa palkaksi myös iloisen mielen.

Tämä bloggailu on myös kannustanut minua ittiä tekemään asioita loppuun saakka. Nykyään yritänkin tehdä yhden työn kerrallaan loppuun sen sijaan että aloittaisin sata ja jättäisin puolet kesken. Valokuvaamiseenkin olen saanut uutta inspiraatiota. En ole oikeastaan ennen kuvannut ns. tuotekuvia, vaan enemmänkin tykkään valokuvata toimintaa. Paikallaan oleva vaate onkin uudenlainen haaste, sillä siitä on helppo saada tylsä. Haaveissani on saada vielä kunnollinen kuvankäsittelyohjelma ja toivoisin myös luistavampia kirjoituskelejä.

Olen saanut uusia blogiystäviä ja seuraan säännöllisesti muutamia elämänmakuisia blogeja. Jokainen kommentti keskusteluosioissa ja tykkäys on tuntunut hyvältä. Yllättävän paljon olen saanut myös suullista palautetta ja tiedän että blogiani lukee moni sellainen, joka ei yleensä kommentoi nettiin. Kiitos näistä kaikista kommenteista! Ne ovat lämmittäneet mieltä. Tsemppaisin myös teitä painamaan joskus tykkää-painiketta tai kommentoimaan keskusteluosioon. Parasta polttoainetta uusien päivitysten tekoon onkin elävä keskustelu blogin sivuilla. Se on kaikkien lukijoiden nähtävillä.


Lopuksi vielä hiukan lisää säilöntä- ja kirppistunnelmia. Löysin kirppikseltä suloisia jälkiruokakulhoja 6 kappaletta hintaan 2,5 € kpl. Sarjasta ei ole tietoa, varmaan jostain 70-luvulta?


Tiedättekö mitä saa ämpärillisestä puolukkaa? 9 litraa puhdistettua marjaa ja litran roskaa: havunneulasia, lehtiä, 10 hämähäkkiä, sienenpalasia, raakoja marjoja, sammalta ja puolukanlehtiä.


Mitä saa siitä puhdistetusta puolukasta? Reipas 3 litraa mehutiivistettä ja 15 pikkupurkillista hilloa. Ainakin, jos epähuomiossa unohtaa hommata niitä lasipurkkeja ja joutuu säilömään Piltti-purkkeihin.Ihanaa sadonkorjuuaikaa teille lukijoille! Vaikka pelloilta, metsistä ja puutarhoista korjataankin viimeisiä satoja, kangaskaapissa on talven varalle monta yllätystä. Mitähän kaikkea niistä tulee?

2 kommenttia:

  1. Ihania puolukoita, meijän puolukat on vielä mättäällä metsässä.

    VastaaPoista
  2. Eikö ookki ihania! Tekis mieli lisää! =)

    VastaaPoista