maanantai 2. syyskuuta 2013

Arkivaatteita barbille



En olis koskaan osannut kuvitella ryhtyväni tekemään barbille vaatteita.

Olin ajatellut, että barbin vaatteita voi ommella jotkut pienisormisemmat näprääjät. Ihaillen noita pieniä vaateluomuksia olen katsellut ja ihmetellyt, että miten joku osaa ja viittii. Mutta niin vain koitti päivä, jolloin minä istuin hartiat kyyryssä ompelukoneen ääressä ompelemassa pieniä saumoja sinne ja tänne. Sen projektin tuotoksista kertoo tämä blogipäivitys.


Kummityttö täytti vasta viisi vuotta. Eli hän on juuri siinä iässä, jolloin barbit ovat aivan ihania! Synttärikekkerit pidetään joskus myöhemmin, joten halusin lähettää jotain kirjeessä jo synttäripäiväksi. Niinpä tartuin toimeen ja ompelin muutamia vaatteita barbille. Onneksi satuttiin löytämään muutama viikko sitten poikien kanssa kirppikseltä hyväkuntoinen barbi, joka toimi mukisematta mallina ompelusten edetessä. Kummitytöllä on yksi barbi jo valmiina, joten vaatteet pääsevät heti käyttöön.


Prinsessamekkojen maailmaan en kuitenkaan sukeltanut. Tein vähän arkisempia vaatteita, joilla voi käydä vaikkapa töissä tai kaupungilla. Koruja tein pienimmistä helmistä, mitä varastoista illan hämärissä löytyi. Pienet lasihelmet olisivat olleet paremman kokoisia, mutta näillä mentiin nyt.


Jos iskee innostus leipoa tai kokkailla, voi barbi pukea vaatteidensa suojaksi essun. Päähän voi valita joko huivin tai leivontamyssyn. Aikalailla marttamainen kuosi on essussa, mutta eiköhän barbeistakin ripaus marttaa löydy!


Puin vaatteet pahvibarbien päälle, jolloin pakkauksesta tuli oikein postitusystävällinen. Vähän tuhdimpi barbi taitaa löytyä sitten siitä ihan oikeasta synttärilahjasta! :)




15 kommenttia:

  1. Kyllä on kummityttö varmasti innoissaan. Siistiä jälkeä oot näpräillyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kuulemma ollu, mukava niin! :) Kuvissa näyttää siistiltä, mutta totta puhuen lievää oikomista oli havaittavissa..

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Sinä se taisit joku aika sitten näpräillä niitä prinsessamekkoja. Ihailen. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Pienet jutut on kyllä aina jotenki söpöjä! :)

      Poista
  4. Ihana lahja! On se barbinkin syytä välillä marttailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oli mieluinen lahja itse sankarillekin.
      Ilman muuta, barbitki kotihommiin! :)

      Poista
  5. Apua! Miniatyyriompelua! Tämä on mulle ihan vieras maailma. Meillä ei muuten ole yhtään barbia. Pienintä mitä oon tehnyt, on my little ponyille virkatut tyynyt ja makuupussit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Vierasta se oli mullekin, mutta jotain sain kuitenkin tehtyä näillä nakkisormilla. Miten ootte muuten säilynyt barbitta?!
      Vai tyynyjä ja makuupusseja oot virkannu! :D Mielenkiintoinen aluevaltaus sekin.

      Poista
  6. Ihania :)! Kiva, että oot tuolla tyylillä tehny, eihän niiden barbien tarvikaan mitään prinsessoja aina olla, jotenki minuun kolahti tuo:) Oon niin vierastanu barbeja ite just sen takia kun ne on niin todellisuudesta vieraantuneita ihmeotuksia;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joo, ihmeotuksia ne tosiaan on, kun kaupassa kattoo niitä barbipaketteja! :) Luin just lehestä jutun barbeista ja niiden keräilemisestä. Siinä sanottiin vahvasti, että barbit kuvastavat aikaansa. Se on kyllä totta! Tuo barbi, mikä löydettiin kirppikseltä, oli kasvoiltaankin niin erinäköinen kuin nykybarbit. Vaatteina tuolla kirppisbarbilla oli vanha kunnon kukkamekko - ei miniminihame korkkareineen.. :)

      Poista
  7. Oi että miten ihanat!
    Muistan, kun äitini kutoi minulle barbin vaatteita ollessani pieni. Ja miten ihania ne olivat!!

    VastaaPoista