torstai 20. helmikuuta 2014

Unten maille autuaille

Joskus talvella kun valokin on sinistä, tekee mieli vaihtaa sänkyyn uudet tyynyt ja luoda makuuhuoneesta rauhan tyyssija. Silloin viisaiden mukaan unikin tulee paremmin. Nämä tyynyliinat ovat pikaompeluksia: kaksi saumaa per tyynyliina. Finlaysonin oksakangas on kirppislöytö ja vaaleansininen leveävakosametti Ottobrelta. Edessä näkyvä pitsiliinatyyny on ommeltu Ikean valkoisesta pellavasekoitekankaasta ja kirppisliinasta. Siinä on siis luonnonvalkoinen pitsiliina ja kirkkaanvalkoinen taustakangas.


Tämä tyttösen yöpukukin on pikaompelus. Tein sen omasta vanhasta t-paidasta, jota en sitten osannutkaan pitää. Lisäsin särmää tummansinisillä kanttauksilla. Helmakäännettä hyödynsin, tottakai. Kaava on kaivettu toisesta mukavasta yömekosta. Nyt voi tyttökin huoletta mennä lampahia laskemaan.


Pitkäsilta. Pätkä mies
veteen tuijottaa.
Sillan alla sorsanpoika
katsoo kurkkijaa.

Hetkisen he kuuntelevat
samaa suhinaa...
Kaisaniemenlahteen jostain
tähti putoaa.

Nyökkäävät he toisilleen,
täytyy lähteä...
mutta nyt on molemmilla
pala tähteä.

Ilpo Tiihonen

Kauniita unia sinullekin!


4 kommenttia:

 1. Kiitos Maria! :) Sininen on muuten alkanut vaihtua keltaiseen täällä kevätauringon myötä! Voi tätä valoa!

  VastaaPoista
 2. Kivoja tyynyjä taasen. :)
  Ja sulta kyllä saa noita pikaompelusideoita. Eilen just pienensin pakkauksen merinovillapuvun sun innoittamana. Olipas se helppo ja mukava ompelus niinku tuo yöpaitakin varmasti oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kits. Jee, sait sen puvun pienennettyä. Meillä se pienennys on ollut ahkerasti käytössä. Minkähän takia näitä pikaompeluksia pukkaa... =)

   Poista