maanantai 21. huhtikuuta 2014

Tietoa toukkapussihaasteen arvonnasta

Lupasimme arpoa jotain kivaa haastekopin napanneiden kesken. Systeemi on sellainen, että jos osallistut toukkapussihaasteeseemme ja neulot pussin Afganistaniin, voit osallistua myös arvontaan lähettämällä meille sähköpostiin (pienilankarulla(at)gmail.com) kuvan toukkapussistasi. Kuvan lähettäneiden kesken arvomme Lapuan Kankureiden kutomat kaksi mustavalkoista Taivaanvalkeat-keittiöpyyhettä, jotka on suunnittelut lappilainen nuori suunnittelija Laura Laivamaa.

Pyyhkeet ovat kooltaan 46 x 70 cm ja materiaaleina niissä on 50 % pellavaa ja 50 % puuvillaa. Arvontapalkinto on tällä kertaa lahjoitettu, koska Lapuan Kankurit haluaa osaltaan tukea tätä haastetta. Arvonta-aika loppuu 30.4.2014.Taivaanvalkeat-keittiöpyyhkeet ovat rovaniemeläisen nuoren teollisen muotoilijan Laura Laivamaan taideteoksia, jotka ansaitsevat mielestämme tulla esitellyksi käsitöiden ystäville. Lapuan Kankureiden sivuilla Lauran tyyliä kuvataan näin: "Oma taiteellinen työskentely ammentaa käsityöläissuvun perinteistä, pohjoisen luonnosta ja elämisen rauhallisesta rytmistä napapiirin tuntumassa. Nämä lähtökohdat näkyvät Lauran kuoseissa luonnosmaisena viivana ja pelkistettyinä sommitelmina, jotka pitävät sisällään runsaita yksityiskohtia." 

Laura on suunnitellut pyyhkeiden lisäksi esimerkiksi kaitaliinoja, kuumavesipulloja ja villahuopia. Edellä olevasta linkistä voit katsella hänen muita töitään. Laura nauttii itsekin suuresti käsillä tekemisestä, erityisesti virkkaamisesta ja neulomisesta, ja hänelläkin on puikoilla toukkapussi tähän haasteeseen!

Myös Lapuan Kankurit muistuttavat meitä vanhasta suomalaisesta kankaankudontaperinteestä. Perheyritys on pian sata vuotta vanha ja kuitenkin elinvoimainen. Heillä on mallistossaan esimerkiksi ihastuttavia keittiö- ja saunatekstiilejä, jotka tehty luontoa kunnioittaen. Ne ovat kauniita katsella ja miellyttäviä käyttää. Materiaalina on käytetty pellavaa, villaa, ja puuvillaa ja kudontatekniikat ovat perinteikkäitä.
Tällaisia ihania arvontapalkintoja saamme laittaa siis eteenpäin. Tässä päivityksessä käytetyt kuvat ovat Lapuan kankureiden. Osallistukaahan kaikki kopin napanneet myös arvontaan ja lähettäkää avustustoukkapussistanne kuva meidän sähköpostiin. Laitamme kuvistanne myöhemmin kollaasin blogiimme.

Neulomisiin!

4 kommenttia:

 1. Hei

  Voi mitenkä kauniita pyyhkeitä. Aivan ihana arvontapalkinto.

  Irmeli

  VastaaPoista
 2. Olihan neulomisaikaa ihan huhtikuun loppuun asti?:) Pussi on vielä puikoilla mutta valmistunee piakkoin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä neulomisaikaa on huhtikuun loppuun ja arvonta-aikaa myös. Haaste loppuu siihen, mutta HOBI:n projekti jatkuu edelleen.

   Poista