lauantai 26. huhtikuuta 2014

Eläinkoruja

 

Meillä on viime aikoina tutkailtu erityisellä mielenkiinnolla hammashoitolasta saatuja muovieläimiä. Ollaan pyöritelty niitä ja pohdiskeltu, mistä tulis oikein hieno koru. Poikien kaverit olivat tehneet eläinkoruja itselleen ja siitähän mekin innostuttiin. Aluksi tosiaan hyökättiin etsimään ne hammastarkastuksesta saadut eläimet, koska ne sattuvat olemaan juuri sopivan kokoisia koruihin. Myöhemmin ostettiin muutamia Schleich-eläimiä, joista pennut ja poikaset ovat kokoluokaltaan hyviä tällaiseen korunäpertelyyn.


Eläinkorujen tekeminen on nopeaa ja helppoa - ja juuri sen vuoksi niin palkitsevaa. Tarvitset eläimiä, poran, nauhaa (esim. vahattua puuvillanauhaa) ja halutessasi myös helmiä. Kovin homma mun mielestä oli porata reikä pieneen ja söpöön eläimeen, mutta pojat paukuttelivat vain henkseleitään ja kuvittelivat olevansa metsästäjiä. Näppärästi se reikä siihen eläimeen ihan oikeasti syntyi. Reiästä nauha läpi, muutama solmu ja koru on valmis. Meidän pikkujätkät olivat nimittäin sitä mieltä, että poikien koruihin ei sitten helmiä laiteta. Ei laitettu, mutta tytöille annettaviin tuliaiskoruihin kokeiltiin niitäkin.


Meidän perheessä eläinkoruihin on saatu ujutettua kuitenkin vähän taikavoimaa. On nimittäin tainnut tulla imetettyä pojille vauvana ujopiimää, kun kerhossa käynti on ollut välillä niin vaikeaa. Monenmoisia keinoja ollaan kokeiltu, mutta nämä eläinkorut ovat olleet aika hyviä. Kerhoon lähtiessä koru huolehditaan aina kaulaan ja siinä se sitten rohkaisee olemaan reipas kerholainen. Mikä tahansa eläinkoru ei tietenkään kelpaa rohkeuskoruksi. Eläimen pitää olla rohkea, mielellään rohkea villieläin, että siitä on jotain apua. Rohkeuskoru auttaa myös muissa jännittävissä paikoissa kuten hammastarkastuksessa. Pitää varmaan itsekin kokeilla seuraavassa työhaastattelussa.


P. S. Muistithan osallistua arvontaan

14 kommenttia:

 1. No, oh hoh, onpa kiva idea. Ja toi rohkeuskoru kuulosti kanssa kivalle. Voin oikein kuvitella kuinka korusta saa sitä voimaa tarttua itselleen vaikeisiin asioihin. Tulee ihan mieleen kun oma tyttäreni pienenä pelkäsi käydä nukkumaan huoneeseensa, hänen mielestään kun sängyn alla asusteli kaamea, pelottava mörkö. Keksittiin laittaa suihkupulloon vettä, jota sitten tyttärelle markkinoitiin mörön karkoitus suihkeena. Sitä sitten suihkutettiin joka ilta tyttären sängyn alle ja niin se mörkö meni aina matkoihinsa ja tytär nukkui rauhallisena yönsä.

  Mukavaa, aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana tuo sunki tarina siitä mörönkarkotussuihkeesta! On ne ihmeellisiä asioita. ;)

   Poista
 2. Kylläpä olikin mukava idea. Kaikkea te keksitte ja osaatte.

  Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on kyllä ollu mieluinen koruidea lapsille! :)

   Poista
 3. Voi ihanaa! Siellä kasvaa ihmisiä, jotka oppivat käsin tekmisen ja asioiden käsittelemisen taidon jo noin varhain! Mikä lahja heille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Jospa jotain jäis itämään tästä näpertelystä.

   Poista
 4. Voi kiitos Lotta! Minä oon etsinyt netistä osaa/ruuvia, jolla eläimen sais lankaan kiinni ja näinhän se onnistuu! Ihania koruja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mukava, että löysit täältä tuommosen helpon ja nopean ratkaisun kiinnityspulmaan, vaikka se osa/ruuvi vois olla vähä viksumman näkönen. :)

   Poista
 5. tosi kiva idea! hienoja.

  VastaaPoista
 6. Iloisia, kauniita ja mieluisia! Kiitos vielä näistä! =)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva idea! Muutakin mukavaa ja kivaa sulla täällä, palaan uudelleen tutkiskelemaan ajan kanssa. Taidan liittyä seuraajiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! Ja tervetuloa seuraamaan. :) Pitääpä käydä kurkkimassa sinunki blogia.

   Poista