torstai 18. syyskuuta 2014

Palmikkopipo


Joko teillä päätä palelee? Täällä Lapissa on jo aika raitista aamuisin, pakkasta suorastaan. Siispä tein leggarikankaan jämäpalasta neidille tupsulakin. Idean sain eräältä M:ltä täältä lähikulmilta. Kiitos sulle, jos luet tätä! :) Kangas on siis palmikkotrikoota Ottobrelta ja tupsu tehty pinkistä ja oranssista villalangasta. Pipon kaava on se putkilopipo, joka on tosi helppo ommella. Kiljaiskaa, jos joku haluaa siihen ohjetta.


Leggareista haluan sanoa sen, että oon ihan hurahtanut kaikenlaisiin kuviolegginsseihin! Näitä on ihanaa ja helppoa ommella, kunhan jaksaa ensin kaavat piirtää. Tästä palmikkotrikoosta tein muuten itselle, tälle tytölle ja vielä pikkupirpanalle legginssit ja vielä pipoon riitti!


Tyttären villapaita on ostettu Kontista. Eikö olekin käsittämätöntä, että tällainen ihanuus myydään parilla eurolla? Jonkun käsin neuloma! Tuon päiväpeitteen ompelin viime kesänä tytön sänkyyn. Se on tehty mummoni kutomasta villashaalista, jonka ompelin violettiin fleecevilttiin. Tämä shaali oli jo lapsena minulle tärkeä. Ihastelin sen sävyjä ja käytimme sitä paljon leikeissä. Hyvin on toiminut muuten, mutta neidit tykkää harjailla tätä hiusharjalla, joten siitä on purkautunut säikeitä. Mikään ei ole ikuista.

8 kommenttia:

  1. Katsoinkin noissa kuvissa tuota sängynpeittoa, että minkä ihanan viltin olet laittanut sängylle! Ja noin ihana tarina lisäksi.
    Villaiset kirppislöydöt on kyllä huippuja. Oon ite löytänyt vauvan henkselivillahousuja, villapuvun ym. muutamalla eurolla. Käsittämätöntä! Joku neulonut ohuesta vauvalangasta pienillä puikoilla neuleen ja myy kahdella eurolla. No, se on ollut meijän onni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin kai se kannattaa ajatella. Yritin aluksi postataki tuota päiväpeitettä mut ennen ku kerkesin fotoa napata, se oli leikelty saksilla ja siirtyi korjattavien pinoon. :) Hauska että joku muukin tekee kirppikseltä villalöytöjä. :) ihana ja toimiva villa!

      Poista
  2. Ihana pipo ja ihanat vaatteet typyllä muutenkin! :)
    Hauskan kankaan oot löytänyt! Minäkin olen nyt käynyt Ottobrella pikaisilla kangasostoksilla. On se vaan mykistyttävä paikka. Suosittelen, jos on liikutte niillä main.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ottobre on niitä paikkoja jossa siirtyy eri sfääreihin. Mut nyt mää yritän ommella niitä sfäärejä todeksi ennen ku pistän taas nokkaani sinne. :)

      Poista
  3. Tyystin ihania kaikki :-)! Pipo ihan huippu ja leggarit ja tuo neulepaitaki ihan <3 ! Tuollainen vanhan shaalin kierrättäminen päiväpeitoksi on huippu idea jo ihan tunnearvon takiakin... Jotenki ihana, että se on ollu sulle lapsena tärkeä ja saa nyt olla sun lapsille tärkeä. :-) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! Luin jostain kauniin ajatuksen että käsityöt jättävät kauniin jäljen. Tiesiköhän mummoni sen? <3

      Poista
  4. Nyt kiljaisen pipon kaavan peraan kun saaennuste nayttaa viilenevaa naille kulmille. Haluaisin aloittaa pienesta ompeluprojektista, josko siita selviaisin. Meinasin muutaman vanhan trikoisen maripaidan tehda pipoiksi. Kiitos! Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä teen mahdollisimman pian ohjeen. =) Varmasti selviät tästä ompeluprojektista. Jospa se innostaisi jatkamaankin! =)

      Poista