lauantai 8. marraskuuta 2014

Lisää paituleita

Joka kuuntelee ompelijoiden hehkutuksia Eurokankaan palalaareista, ei voi lopulta  enää vastustaa kiusausta, vaan kipsuttelee itsekin penkomaan. Tällaisen pinkki-valkoraitaisen trikoon poimin matkaani ja näin sen heti silmissäni lepakkopaitana. Kyselin samalla myyjältä, että mitä nämä palalaarikankaat oikein ovat. Ne tulevat kuulemma ihan erikseen kauppaan, joten ne eivät ole pelkkiä Eurokankaan pakanloppuja. Sieltä voi siis tosiaan etsiä aarteita.


Isotsiskot saivat samanlaiset paitulit kesäisten leggareiden kavereiksi. Pienemmän paidan tein ensin ja siinä ehkä mittasuhteet ovat vähän hassut. Isomman paituliin olen enemmän tyytyväinen. Raidat olivat luonnostaan niin vinot, etten edes yrittänyt saada tästä särmää. Se ei minusta haittaa tällaisessa mallissa. Piirtelin paidat suoraan kankaalle niin, että käytin apuna lasten t-paitaa, ettei tule liian pieni. Olkapäät ovat kaarevat ja kädentiet suorat. Isommalla tytöllä on jalassaan jo aiemmin Metsolan kankaasta tehdyt siksakleggarit, pikkusiskon mustat leggarit ovat varmaan Lindexiltä.


Tämä talvinen sydänvelourmekko oli kauan tekeillä. Pikkusiskolle olinkin jo aiemmin tehnyt tunikan samasta kankaasta, joten nyt ajattelin testata pitempää talvimekkoa. Pinkki resori valittiin  taannoin ompeluporukan tuella piristämään värimaailmaa. Mekon kankaat on ostettu Ottobrelta. Tämä kuosi on yksi lemppareistani. <3 Mitähän tekisin tästä yksivuotiaalle?


Mekon kaveriksi sopivat sukkahousut tai sitten taas legginssit. Tässä kuvassa vanhemmalla on palmikkoleggarit ja nuoremmalla siksak-leggarit. Molemmat kankaat OB:lta. Kannatti uskaltaa tehdä vähän pitempi mekko. Se on ihanan lämmin näin talvisaikaan.


Ei meillä aina samistella. Yritän vain yleensä kuluttaa kankaat kerralla loppuun, etteivät ne jää nurkkiin pyörimään. Nuorimmainen näyttää viihtyvän ihan kaupan mekossa. :)

Rentouttavaa viikonvaihdetta! 
Pian saatte kuulla meidän viimeisimmästä viurahduksesta. ;)


6 kommenttia:

 1. Miten minä en ole koskaan innostunut penkomaan palalaareja? Ehkä pitäisi. :) Kivan kangaslöydön olet tehnyt. Hauska tapetti teillä tuon kuvahuoneen seinässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kesti kyllä aikaa innostua niistä! =) Tapettiin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä.

   Poista
 2. Ihania vaatteita ja ihania kuvia. Saako kysyä mistä tuo ihana tapetti on. Meillä alkaa tytön huoneen laitto ja tuo olisi juuri mitä olen ajatellut itse.

  VastaaPoista
 3. Kits! Tapetti on Designers Guildin Crayon Poppy. Värisilmästä ostimme sen. Vaikka se on oikein kirkkaanpunainen, se ei ole vielä kyllästyttänyt. =)

  VastaaPoista
 4. Tuo tapetti on kyllä aivan ihana! Mua rupes kyllä nyt mietityttään, tuleeko meidän kodista liian vaalea. Miksihän sitä on niin arka käyttään värejä? Ja nuo pikku likat, voi kun he ovat somia. Hanna Koo

  VastaaPoista
 5. Minusta tuntuu, että palalaareista tulee tehtyä välillä mahtavia löytöjä kankaiden laadunkin suhteen. Todella hyvälaatuisia ja kestäviä kankaita! Suosittelen penkomaan laareja. :)

  Ai että on pikkulikat saanu taas söpöjä vaatteita. <3

  VastaaPoista