tiistai 21. huhtikuuta 2015

Nahkaolkapäitä ja vähän pitsiäkinKevät on kolitsipaitojen aikaa! Ainakin silloin niitä käytetään, kun takki alkaa hiostaa ja t-paita on liian kylmä. Innostuin ompelemaan jo pitempään aikomani projektin eli paidat sisaruksille. Suunnittelimme lasten äidin kanssa vähän yhdessä mallia ja värejä. Mittojen oton jälkeen sain vapaat kädet loppustailaukseen. Matkan varrella paperi, johon olin mitat laittanut, meni tietysti hukkaan ja oikeaa harmaata sai odotella R-Collectionilta, mutta nyt ollaan  maalissa ja tällaiset niistä tuli. Idea nahkaisista olkapäistä on vanha ja käytetty ja pulpahti jostain nyt taas tapetille.


Lasten koot vaihtelivat sen verran, että jouduin muokkaamaan kaavoja erityisen paljon. Jäinkin miettimään, että varmaan aika harva lapsi on kaupan standardivaatteiden mitoissa. Kyllä jännitti, tuliko näistä ollenkaan sopivia, en nimittäin voinut välissä testata tekeleitä. Malli on muokattu Ottobren löysästä Mahpee-raglapaidasta. Alkuperäisestä kaavasta ei ole hirveästi jäljellä, mutta niistä on kiitollista lähteä liikkeelle.


Pojat saivat paitoihinsa keinonahkatehtosteet olkapäille. Nahkakankaan ostin paikallisesta Signes-liikkeestä, jossa luvattiin, että tätä kangasta saa pestä.  Laadukas ja paksu college on siis R-Collectionilta. Ompelin nahan ensin kiinni mustaan trikooseen ja sitten hihaan ja siten se onnistui. Ompelukoneeni ei oikein tykännyt tuosta keinonahan ompelusta, joten puliveivasin saumurilla. Ehkä se pitäisi hommata se nahkapaininjalka. 

 

Pikkusiskon paitaan tuntui passaavan paremmin pitsisomisteet. Testasin ensin tätä olkapääsomistusideaa tytölleni. Tein hänelle tällaisen pitemmän tunikan. Tilauspaita oli sitten ihan paitamallia. Tässä vaiheessa minulla ei vielä ollut tuota vaaleampaa harmaata, joten tein testikappaleen tummemmasta saman firman kankaasta. Pitsit ovat niinkin romanttista alkuperää, kuin häämekkotilkuistani. Oih. Kumpi teistä on mukavampi väriyhfistelmä? Loppujen lopuksi en uskaltanut lisätä paitoihin muita tehosteita kuin nuo mustat resorit. Näin paidat ovat ainakin monikäyttöiset.


Tällaisia kuvaterveisiä sain pian postituksen jälkeen. Paidat olivat sopivat ja lapset tykkäsivät. Voiko sen enempää vaatia?Aika söpö ikä tuo alakouluvaihe. <3 Kuulemma nämä lapset nauttivat tällä hetkellä aarteiden keräilystä sulaneilta ojanpenkoilta ja ulkona temppuilusta myöhälle kevätiltaan. Terveisiä heiltä ja pilkettä loppuviikkoon!10 kommenttia:

 1. Upeat paidat,Sakru :-)! Innostaa ittiäkin kokeilemaan, pitsiä kun sattuu olemaan muuan loota pullollaan ja keinonahkaakin kotoa löytyy, kolitsikankaista puhumattakaan ;-) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! =) Mukavaa, jos inspiroiduit. Taidan itekin vielä tehdä näitä joskus lisää, tosin ehkä kokeilen eri väreissä. Intoa testailuihin! =)

   Poista
 2. Minäki kyllä tykkään tuosta tyylistä! Makeita on!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! =) Yksinkertainen ja toimiva minun mielestä. =)

   Poista
 3. Hyvännäköiset paidat, mukava idea.

  VastaaPoista
 4. Todella tyylikkäät! Lähteeköhän pesussa väriä tuosta keinonahasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ei lähde väriä ainakana tästä keinonahasta. Ehkä se kannattaa varmistaa kankaan myyjältä kuitenkin, ettei tule ostaneeksi värjäävää keinonahkaa. Tavallinen nahkahan värjää tosiaan eikä tykkää pesukoneista.

   Poista
 5. Aivan ihanat paidat! Nuo olkapäiden yksityiskohdat ovat todella kivat ja elävöittävät peruspaitoja hauskasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Minäkin tykästyin noihin olkapääefekteihin. Siihen sopisivat muutkin kuviolliset kankaat. =)

   Poista