perjantai 31. tammikuuta 2014

Synttäripuseroita

 

Oi sitä onnenpäivää, kun oma synttäripäivä viimein koittaa!Meillä on muutaman vuoden ajan synttärivalmisteluihin kuulunut myös synttäripuseron suunnittelu. Toteutus on ollut lähinnä äidin vastuulla, mutta väritoiveista on ainakin keskusteltu lasten kanssa. Ykkös- ja kakkospuserot puuttuvat, koska tämmönen idea putkahti päähän vasta, kun vanhimmainen oli täyttämässä kolme vuotta. Täytyy täydentää numeropuserosuora, kun meidän nuorimmainen alkaa viettää synttäreitään.Kolmospusero valmistui siis ensimmäisenä. Applikoin kolmosen etukappaleeseen, ompelin paidan valmiiksi ja tajusin, että tuo kolmonen on aivan liian matalalla. Se roikkui puseron alareunassa ja näytti siellä kerrassaan alakuloiselta. Että opinko jotain? Jovain. Jos aikoo applikoida eteen ja  keskelle jotain, täytyy kuvion olla aika ylhäällä. Muuten ei näytä hyvältä, ei ollenkaan. Lisäsin kolme palloa tasapainottamaan kokonaisuutta. Nythän se näyttää kuin suoraan matikan kirjasta napatulta. Lukumäärä ja numero kohtaavat.Nelospuseroa tehdessä muistin tämän korkeussäännön ja siitä tulikin kerralla kelpo juhlapusero. Näille synttäripuseroille on tietenkin ominaista valmistua juuri ennen h-hetkeä, joten ylimääräiset mutkat matkassa tuottavat tuskastumista ainakin tekijälle. Tässä nelonen on ensin painettu keltaiselle trikoolle, leikattu siitä irti ja applikoitu puseroon kiinni. Reunat on ommeltu pelkästään suoraompeleella, mikä tuo aivan uuden ilmeen applikointeihin.Viisvuotissynttäreille puseron piti olla sininen ja vähän niinku semmonen pelipaita. Tavoiteltiin pelipaitamaisuutta sillä, että eteen ommeltiin pieni vitonen ja selkäpuolelle taasen iso vitonen.Serkkupoika sai synttärilahjaksi kutospuseron, joka on lähes kopio vitospuserosta.


Joukkueen pelipaidat ovat valmiina ainakin hyökkääjien osalta. Vai puolustajiako niitä on kaks..Pikkunumerot oon myös painanut ensin, leikannut, liimannut ja ommellut. Numeroita kävin painamssa siellä samaisessa kansalaisopiston piirissä, missä edellisetkin numeropaidat ovat saaneet alkunsa.


Vitospaitaan keksin kokeilla tuommoista vetskarikoristusta toiseen raglansaumaan. Viisvuotiaan mielestä se on ainakin hirviän hauska -  narraustaskuksi sitä nimitetään. Aukeaa kyllä, mutta siellä ei oo kuitenkaan mitään sisällä. Huh, mikä huijaus!Synttäripusero puetaan ensimmäisen kerran päälle, kun niitä synttäreitä sitten ihan oikeasti juhlitaan. Ja sitten vain puhkumaan ja puhisemaan, että kynttilät sammuu.
Ps. Huomaatteko, miten mehupinta lasissa vinoilee. Viisvuotiaallekin kaikki on näymmä mahdollista.


12 kommenttia:

 1. Teillä ommellaan synttäripaitoja, meillä tehdään synttärimekkoja :). Tuo vitos-paita on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin.. minäkihän teen synttärimekkoja, kun tyttö kerran tuli taloon! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Makiat paidat:)! Tuota vois matkia iteki, niim ihana idea:)! Varmasti olis meilläki vesselit päheänä, kun sais aina synttäripaidan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, ei muuta ku paitoja ompelemaan. Meillä ainaki pojat tykkää.

   Poista
 3. Alakuloinen kolmonen jäi eniten mieleen... :)
  Tuleepi mieleen taas se yksi kirja Lotta osaa mitä vain. Kyllä kelepaa teijän poikien kulkea komioissa paidoissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos.
   Lotta osaa mitä vain, ainakin salaa. Lotta osaa myös leikellä puserot palasiks, jos tarpeeks alkaa ärsyttää. Alakuloiset kolmoset, olkaa varuillanne. :)

   Poista
 4. Aivan mahtavia paitoja!! Mulla on silmät ihastuksesta pyöreänä.

  VastaaPoista
 5. Tosi makeita paitoja! Kyllä sää keksit aina kaikkea lapselle mieluista ja samalla nättiä. Pojat varmaan onnellisina kulkevat omissa numeropaidoissaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän ne aika tärkeitä paitoja on niille. Mikä siinä onkin, että lapsille nuo ikävuodet on jotakin tosi tärkeää. Tässä iässä ei ihan aina haluais muistaa, montako vuotta on. :)

   Poista
 6. Huippuhienot synttäripaidat, tosi hyvä idea.

  VastaaPoista