perjantai 29. marraskuuta 2013

Toukkapussi, villakapalo

Meidän kodissa eletään nyt vauvantuoksuista hiljaiseloa, ja samanmoisia kiikun narinoita voi kuulla Sakrunkin luona. Pikku pikkuruiset kasvavat ja aivan kuin hymyilisivät jo.


Ylläoleva kuva toukkapussissa nukkuvasta tytöstä inspiroi aikanaan minutkin tarttumaan puikkohin. Toukkapussi on tuollainen villakapalo tai lämpökäärö, johon vastasyntynyt sujautetaan kätevästi vilua karkuun. Tässä päivityksessä esittelemme toukkapussiohjeen, jonka yhteinen ystävämme meille antoi. Hän käyttää nimimerkkiä Kartiina.

"Jyväskylän synnärillä ovat kätilöt neuloneet villaisia toukkapusseja vastasyntyneiden lämmikkeiksi. Edellisellä vierailulla kyseisellä osastolla näin vilauksen sellaisesta, ja päätin, että jos meillä vielä joskus on vauva, voisin hälle sellaisen neuloa. Niin tapahtui.

Pussi lämmittää viiden päivän ikäistä pikkutoukkaa.
Alkuun pääsin näillä: Seitsemän veljeksen Polkka, nelosen pyöröpuikot ja sata silmukkaa, 2o2n. Ihanaa, rentouttavaa, jättisukan vartta! Noin seitsemän sentin paikkeillä lisäsin reunoissa neljä silmukkaa, seitsemän sentin päästä uudelleen, ja vielä seitsemän sentin jälkeen kerran. (Yhteensä siis 100+2x4+2x4+2x4s=124s)

Kun putkilon pituus oli noin 45cm, päättelin leuan alta 10s, ja jatkoin työtä tasoneuleena. Päättelin toisessakin reunassa 10s. Sen jälkeen päättelyt kummassakin reunassa ensin 8 ja sitten 4s. Jatkoin tasoneuletta noin 7cm, jonka jälkeen lisäsin kummassakin reunassa kymmenen sentin matkalla yhteensä 14s. Tämän jälkeen päättelin silmukoita reunoista pikku hiljaa niin, että huppuun muodostuu pikkuinen hiippa. 

Kun kaikki silmukat on päätelty, pussin pää ommellaan hupuksi ja alareuna kiinni. Lopuksi virkkasin hupun reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukkanirkkoja." 

Kartiina


Meidän vauva sai punavalkoisen toukkapussin. Neuloin pussin Dropsin Merino Extra Fine -langasta. Tein sen suurinpiirtein Kartiinan ohjeella, joskin jätin alun lisäykset tekemättä ja aloitin suoraan 124 silmukalla. Poppelin neulepajassakin oli ohje, jonka luin läpi ennen aloitusta. Tein resoria ensin 44cm ja huppua 17cm. Meidän tytölle mitat olisivat voineet olla vähän reilummat, ja mietinkin, purkaisinko päättelyt ja jatkaisin neulomista vähän. Mutta aivan ihanahan se kuitenkin on - niin lämmin ja vauvaa rauhoittava. Mikäs siellä lämpimässä kapalossa pötkötellessä ja maailman menoa ihmetellessä!


Sakrun vauva sai toukkapussin lahjaksi Kartiinalta. Tapasimme Kartiinan kanssa jossain vaiheessa syksyä. Illan tullen kaivoimme kutimet esille ja molemmilla sattui olemaan nämä nimenomaiset toukkapussitekeleet työn alla. Oltiin sillon suunnilleen 30 sentin huiteilla. Nyt ne lämmittävät pikkuisia tyttöjä täällä ja siellä. Kiitos vielä Kartiina!

82 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö ookki! Hellyttäviä toukkakääröjä.. :)

   Poista
 2. Suloinen! Näin vastaavan ohjeen jonkun käsityölehden sivulla, mutta laiskana kutojana ajattelin, että tuon vois varmaankin ommella kaksinkertaisesta trikoosta. Varmaan lämmin ja joustavampi kuin ommeltuna. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkö laiska kutoja! Höpö höpö.. :)
   Mutta on varmaan tosi, että kudottuna pussista tulee joustavampi ja passaa useamman kokoisille vauvoille. Toisaalta pussi olisi nopea ommellakin, jolloin voisi tehdä useampia kokoja. Yks kaveri ompeli toukkapussin vanhasta villapaidasta ja jätti pätkän nappilistaa siihen etumukselle. Hyvä kierrätysidea!

   Poista
  2. heippa saako tämän toukkapussin ohjetta mistään
   kiitos

   Poista
  3. Ohje, millä me tehtiin, löytyy tuosta kuvien lomasta, tästä päivityksestä siis. Ja siinä on myös linkki Poppelin neulepajaan, missä on myös yks ohje.

   Poista
 3. Kertakaikkisen ihania! Tuommoiseen jopa minä laiska kutoja ehkä pystyisin. Onko tuohon vaikea laittaa vauvaa?

  VastaaPoista
 4. Hauska idea! Ja samaa kysyisin kuin edellinen.

  VastaaPoista
 5. PaulaN ja Anna:
  Minä oon myöskin hyvin saamaton neulepuolella, mutta tämmösen pussin sain kuitenkin aikaiseksi! :)

  En oo kokenut ollenkaan vaikeaksi sujauttaa pussi vauvalle päälle. Suuaukko kannattaa jättää mahdollisimman joustavaksi, jolloin se venyy ja pukeminen on helpompaa. Kokeilin viimeistellä hupun aukon ensin neulomalla siihen "resorin", mutta se ei joustanut riittävästi. Purin pois ja virkkasin siihen löysästi reunuksen. Nyt se on helppo pukea! Kartiina tuumi ensimmäisen tehtyään, että olisikohan kätevämpi, jos pussiin neuloisi nappilistan pukemisen helpottamiseksi, mutta käytössä huomasi, että ei sille olis ollutkaan tarvetta. Eli minun ja Kartiinan kokemusten perusteella toukkapussi on helppo pukea tuollaisena pötkylänäkin vauvan päälle.
  Mitä mieltä Sakru sinä oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin saa meilläkin vauvan toukkapussiin. Tuon suuaukon voi kääntää niin kuin sukanvarren ja sitten vauvaa ei edes tarvi pujotella. :)

   Poista
 6. Osaiskohan Lotta tai Kartiina kertoa paljonko tuohon menee lankaa? Ei taida yks kerä riittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko pussin paino oli 145g. Muistelinkin, että vajaa 3 kerää meni mulla sitä merinovillaa ( a' 50g).

   Poista
 7. Voi miten suloisia pikkutoukkia! :)

  VastaaPoista
 8. voiko ihanampaa ollakaan!:) kiitos ideasta. mietinkin tässä viikonloppuna, että oispa kiva neuloa jotain helppoa ja tarpeellista.. tässä vastaus, siispä lankoja hakemaan. taitaa joulun kunniaksi tulla punaista meidänkin taloon. söpöjä vauvoja, pikku toukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että innostui sinäki! :) Pitääpä tulla sitte kattomaan, mimmosen sait tehtyä ja kuka sinne sisään on päässy.

   Poista
 9. Siis ai mitä ihanuuksia <3 niin vauvat kuin pussukat :) Tällainen pitää ehdottomasti tehdä omalle, joka vielä mahassa kasvaa.

  VastaaPoista
 10. Ei muuta ku puikot heilumaan! :)
  Ja paljon onnea odotukseen! Ihana pikkuinen sullaki kohta kainalossa. 💝

  VastaaPoista
 11. Täällä Kartiina, joka myös kiittää palautteesta! :) Langan menekki seitsemällä veljeksellä kudottuna oli muistaakseni noin 1,5 kerää, paljonko siinä sitten grammoja, ku en muista. Ja menekkihän on paljon riippuvainen pussin pituudesta. Sakrun vauvan pussiin kului varmasti paljon enemmän lankaa, kun kerran piiiitkällä automatkalla unohduin kutomaan, ja eihän tehtyä sitten raskinut purkaa... Rentouttavia hetkiä kaikille toukkaäideille!

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Voisikohan Kartiinalta tilata tuommoisen toukkapussin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tilata, 40e/kpl, ja värit saa tietenkin päättää itse. Nyt on vaan sen verran muuta puuhaa, etten voi luvata valmista ennen helmikuun puoltaväliä. Voit lähettää sähköpostia Pienen lankarullan osoitteeseen, josta saat yhteystietoni. T. Kartiina

   Poista
 13. Hei!
  Kiitos vastauksesta. Minkä ikäiseksi asti vauva mahtuu/viihtyy toukkapussissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kokemus on, että noin kuukauden ikäisenä vauva alkaa liikkua sen verran, ettei pussi ole enää paras paikka olla. Siihen asti meidän vauva oli kyllä pussissa lähes koko ajan, yölläkin. Toki myöhemminkin pussille on käyttöä, jos nukuttaa vauvaa ulos kylmillä ilmoilla: ensin toukkapussiin, sitten lämpöpussiin ja vaunuihin. Helppoa! Onko Sakrulla ja Lotalla tuoreempia kokemuksia? -Kartiina

   Poista
  2. Meijän vauva on 2 kk ja viihtyy välillä vieläkin siinä. En pidä koko aikaa vaan aina kun tuntuu, että se pitää saada lämpimään. Nähtäväksi jää kuinka kauan viihtyy. Eikös tuon kapalon idea oo, että se tuo turvaa lapselle?

   Poista
 14. Meidän vauva on myös nyt 2 kk, ajoittain tuntuu että kädet ja varpaat olisi ihana sujauttaa lämpöiseen pussiin. Onko pussukka niin pitkä että siihen 3 kk mahtuisi? Helmikuussa vauva nimittäin jo 3 kk. Heta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussinhan voi tehdä niin pitkäksi, että vauva mahtuu! Eri asia sitten, että onko siitä sitten kolmikuiselle enää merkittävää hyötyä. Vauvan temperamentti vaikuttaa varmasti paljon siihen, kuinka kauan pussi tuntuu hyvältä. Meidän vauvojen luonteella ei kauan paikallaan pysytä, joten käsiä on turha yrittää lämmittää pussin sisällä, jos toukka ei suostu niitä siellä pitämään. :) Rauhallinen tarkkailijavauva taas voi nauttia olostaan pussin sisällä pitkäänkin. -Kartiina

   Poista
 15. Voi olla, että meidän vauva on jo liian iso pussiin. Harmi, että vasta nyt löysin tälläisen ihanuuden. Jos vielä joskus tulee pikkuinen niin otan uudelleen yhteyttä ja kyselen toukkapussiin perään. Kiitos ja hyvää jatkoa! Heta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvojen maailma on onneksi ihanuuksia pullollaan! Ehkä kevät ja kesä tuovat muuta lämmikettä pikkuisellesi! Uutta pientä ja yhteydenottoasi odotellen, Kartiina ;)

   Poista
 16. Päätyivät jämälangat puikoille tällä ohjeella :) Vielä kun keksisi toukan, jolle lahjoittaa pussukka. Kiitos kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukkapussihan on oikein hyvä kohde jämälangoille! Mukava, että innostuit tekemään. Eiköhän sitä joku toukka jossakin kuoriudu! :)

   Poista
 17. Hei, tervehdys Kabulista, Afganistanista. meidän vauvaprojektissa on toistaiseksi tehty nuttuja (katsokaa http://omeed-e-kodak.blogspot.ch/) mutta huomenna näytän nämä "toukkapussi" kuvat naistensairaalan lääkäreille ja hoitajille ja kysyn heidän mielipidettään josko nuttujen lisäksi alkaisimme myös toukkapusseja. Kaikille siellä Suomessa tiedoksi että jos tykkäätte kutoa eikä omia tai naapurin vauvoja ole lähellä niin tänne voi toimittaa. Yhdyshenkilöitä meillä on Turussa ja Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä Heli! Mielenkiintoisen kuuloinen projekti teillä siellä. Toukkapusseista olisi kyllä vaikka projektiksi asti. Laita vaikka sähköpostia (pienilankarulla@gmail.com), niin jutellaan lisää. Jos päätätte alkaa kerätä myös toukkapusseja, voidaan heittää haaste ilmoille tämän bloginki kautta. :)

   Poista
  2. Hei Lotta, kiitos. Lähetinkin jo postia. Mutta kaikille tiedoksi että Kabulissa on innostuttu "toukkapusseista" joille olen englanniksi antanut nimen "knitted cocoons". Sairaalassa ehdotettiin että sivuun pitäisi jättää sellainen aukko josta saa vauvan käden ulos sillä vauvan ranteeseen syntymàhetkellä kiinnitettävä tunnistusmerkki pitäisi saada helposti näkyviin.

   Poista
  3. Ihanaa, jos tätä kautta saadaan vauvat lämpimiksi sielläkin maailman kolkassa! Jäin miettimään tuota sivuaukkoa. Vauvahan pitää käsiä automaattisesti rinnan päällä, joten ranteen saa kyllä aika näppärästi esiin pääaukon kautta. Luulisin, että sivusta ranteen löytyminen on paljon työläämpää. Terkuin, Kartiina

   Poista
 18. Hei, pääsin tänne jotenkin ikivanhan Kaksplus-palstan vinkin kautta. Googlailin ohjetta ja löysin perille asti. Muistin saman tien Helin vauvojen ja perheiden hyvinvointia edistävän projektin, ja niinpä lankarulla lähti pyörimään. Ihana huomata, että alkuun pääsemiseksi tarvitaan vain toimiva tuote, idea ja verkosto joka vie ajatusta eteenpäin maailmalla. :) Kiitos siis ihanasta ideasta. t. Tuuli

  VastaaPoista
 19. Mikä tuollaisessa pussissa pitäisi neuletiheyden olla? Tai minkä levyinen pussin pitäisi olla?
  (joustinneule venyttämättä tai venytettynä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuletiheys Hobin ohjeesta, esim. 7 veljestä, (150 g= 300 m, 18 silmukkaa ja 26 kerrosta on 10 cm x 10 cm),
   Valmiin pussin leveys venyttämättä 16-17 cm.

   Poista
 20. Saako tätä haastetta jakaa fb;ssa? Aion haastaa itseni mukaan ja kokeilla toukkapussin ompelua. Tämä on tärkeä asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa jakaa! Mukava, että itekki innostuit.:) Jyväskylän synnäriltä sanoivat, että semmoset resorimaiset on osoittautunu parhaimmiksi. Sitähän voi yrittää tavoittaa ompellluissakin toukkapusseissa.

   Poista
 21. Kyllä kätilön sydäntä nyt lämmittää kun näen miten hyvä lähtee leviämään :)
  Ja tuo haaste Afganistaniin,aivan mahtavaa <3 Hyvä naiset!!!

  Työskentelen kätilönä Keski-Suomen keskussairaalassa,Jyväskylässä ja meillä on vauvat lämmitelleet toukkapusseissa noin kuuden vuoden ajan. Idea meillä lähti eräänä hiljaisena yövuorona siitä, kun neuloin villasukkaa ja tuumasin...Eikö kylmiä vauvoja voisi villavaatteiden sijaan pukea sellaiseen isoon kapalomaiseen sukkaan?!?Sinne vauva olisi helppo laittaa,vauvalla olisi tuttu kohdunomainen olo, lämpö ja asento. Toukkapussi olisi yksinkertainen tehdä ja käyttäjäystävällisempi kuin ylisuuret ja hankalat villavaatteet.

  Tuumasta toimeen ja aloimme tehdä kätilökollegoiden kanssa toukkapusseja. Alkuun hävikki oli suuri, sillä uusia emme ehtineet tehdä kun vanhat oli jo viety. Joku muukin oli huomannut kuinka ihania ja hyödyllisiä ne ovat! Tästä emme suinkaan lannistuneet, vaan teimme lisää ja nimikoimme niitä. Yritimme tehdä niistä myös mahdollisimman rumia, jotta ne ehtisivät palvella meitä/vauvoja pidemmän aikaa eivätkä häviäisi sen siliän tien.

  Vaikka tiedämme, että vauvalle maailman paras lämmittelypaikka on äidin/isän syli ja ihokontakti, on hetkiä jolloin tämä ei ole mahdollista ja silloin käytämme toukkapussia. Olemme tehneet kapalomaisia versioita hupulla,pussukoita ilman huppua ja versioita, joissa on "helma"auki. Tämä siitä syystä, että näin vauvoilta pystytään ottamaan verikokeet kantapäästä riisumatta vauvaa lainkaan/tai ottamatta pois toukkapussista.
  Resorimaiset ja riittävän napakat ovat olleet meidän käytössä mieluisimpia :)

  Pienillä asioilla voi olla suurta suurempikin merkitys.
  Lämpöisiä ajatuksia minulta haasteeseen vastaajille.
  Puikot heilumaan ja uusia ihania toukkapusseja luomaan <3

  Lopuksi haluan vielä kiittää tätä kautta lapsikuoro kolmekuutosia talkoojoukkoineen meille synnytysvuodeosastolle ja synnytyssaliin tehdyistä ja lahjoitetuista toukkapusseista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Hienoa että saimme kuulla toukkapussin tarinan. Te olette siellä aikamoisia arjen sankareita ja ideanikkareita! Lämmin ajatus teille täältä Lapista! <3

   Poista
  2. Minustakin oli niin mielenkiintoista ja mukavaa saada tietää, mistä se toukkapussi pehmoinen on lähtenyt valloittamaan maailmaa. Kyllähän se niin on, että yön hiljaiset tunnit on monesti sitä luovuuden kulta-aikaa. Aivan mahtava idea! Kiitos Eeva.

   Onko ihanampaa ajatusta kuin kääriä pieni viluinen vastasyntynyt toukkapussin lämpöön! :)

   Poista
  3. aivan mahtavaa! pienelle parasta.. itse olen tulossa ekaa kertaa mummuksi lokakuussa, pakko päästä tekemään jotain.. juuri tällaista. olisipa ollut jo silloin tiedossa kun omat neljä lasta olivat pieniä. tosin silloin en olisi ehtinyt (jaksanut) kutoa! kiitos ohjeesta ja lämpimät terveiset Jyväskylään ja Kabuliin.
   PS. osallistun talkoisiin jos sellaiset järjestetään -tosin en ole lukenut vielä kaikkia viestejä

   Poista
 22. Todella hieno kampanja . Minua vaivaa tuo 7-veljeksen ja tässä mallissa..sehän on niin herkästi kutiavaa lankaa Aika harva sitä ainakaa paljaalla iholla sietää saatikka pienet vauvat, joiden iho on vielä ohutta. . Nalle-lanka ja monet muutkin villat kutittaa. Pitkäsäikeinen merinovilla on yleensä miellyttävää ihoa vasten , mutta se on kallista. Monet akryylilangat taas hiostavat. Minä otin haasteen vastaan ja päädyin lopulta puuvillaan..sitä saa kohtuuhintaan ja on ilmava ja lämmittääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa on pohdittu täälläkin mutta tuo meidän vauvan pussi on Seiskaveikkaa ja toimii hyvin kun vauvalla on ohut vaatekerros alla.

   Poista
  2. Minä mietin myös tuota kutitusasiaa, sillon kun lankoja valitsin. Tein merinovillasta. Dropsin merinovilla on edullisempaa, sitä raaskin ostaa. Mutta onhan se tosiaan silti tyyriimpää lankaa.. Vaatekerroksen minäkin puin vauvalle päälle ennen pussiin sujauttamista, jolloin ihokontaktia langan kanssa tulee vähän. Suomessa ei ainakaan pelkällä pussilla tarkene.

   Poista
  3. Uskon kyllä että toimiii, jos vauva on puettu huolella ennen pussiin laittamista. Kyseenalaistan kuitenkin edelleen Seitsemän Veljestä ja muidenkin kutiavien villojen käytön tässä ohjeessa ja etenkin siinä tapauksessa, jos näitä tehdään kehiysmaihin, joissa kapalo saattaa ainut vaate mikä vauvalle puetaan.

   Poista
 23. Hei neulojat, ja kiitoksia ohjeesta, itsekin innostuin toukkapussia. Mitä ohjeessa tarkoitetaan "reunoilla" tai "leuan alla.. ja toisessakin reunassa", kun silmukoita päätetään/lisätään pyöröpuikoilla? Esim. tässä: "Noin seitsemän sentin paikkeillä lisäsin reunoissa neljä silmukkaa, seitsemän sentin päästä uudelleen, ja vielä seitsemän sentin jälkeen kerran." Kiitos avusta! Terv. Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän vastata, vaikka taitoni ohjeiden tekemiseen ja varsinkin niiden uudelleen selittämiseen ovat kovin vajavaiset. Ihan on hirvittänyt, mihin laajuuteen pikaisesti viisi päivää synnytyksen jälkeen kirjoittamani ohjeet ovat levinneet... Eli, kun ensin olet neulonut pussia pyöröneuleena siihen pituuteen, että on aika tehdä aukko kasvojen kohdalle, sinun tarvitsee päätellä silmukoita. Nämä ensimmäiset päättelyt tulevat siis olemaan valmiissa pussissa juurikin leuan alla. Ensimmäisen päättelyn jälkeen neulot pussia tasoneuleena, eli edestakaisin, jolloin sinulla on kaksi reunaa. Näissä reunoissa tehdään siis ohjeen mukaisesti ensin lisää päättelyitä ja hupun lopuksi lisäyksiä.
   Tuo jälkimmäinen lainaus koskee pussin aluksi tehtäviä lisäyksiä. Tällöin reunat tarkoittavat pussin reunoja, jotka ovat siis kierroksen aloitus- ja keskikohta. Alun lisäykset voi aivan hyvin oikoa niin, että aloittaa suoraan 124 silmukalla (tai vaikka suunnilleen), kuten Lotta oli tehnyt. Ja kannattaa muistaa, että tämä pussi jos joku on sellainen, jossa voi soveltaa ja luovia pulmat omalla tyylillään. Niin minäkin aikoinaan keksin pussin sitä mukaa kuin neuloin, vaikka EN KOSKAAN aiemmin ole neulonut mitään omasta päästä. (Ja vähän muutenkaan!) Jalkopään lisäyksillä oli alunperin se idea, että varpaille ei jäisi turhaa tyhjää tilaa, vaan ne pysyisivät mahdollisimman lämpiminä. Toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi. Jos et, niin suosittelen rohkeasti neulomaan eteenpäin; ohjeilla on taipumusta selkiintyä siinä vaiheessa kun pääsee ongelmakohtaan. Neulomisen iloa ja intoa kaikille haasteen vastaanottaneille! -Kartiina

   Poista
  2. Hei, kiitoksia tarkennuksista! Näillä pääsen hyvin eteenpäin, olen jo rohkeasti edennytkin kohti leuan alusta :) Mulla on taipumusta joutua purkamaan omia ideoitani, sen takia pyrin noudattamaan ohjeita. Nähtäväksi jää, mitä lopputuloksesta tulee, toivottavasti toukkapussi :)

   Poista
 24. Sain tänä aamuna FB.kaveriltani haasteen, Nyt on pussukka puikoilla.

  VastaaPoista
 25. Olen miettinyt toukkapussihaasteeseen ryhtymistä, mutta en ole vielä onnistunut löytämään tietoa, mihin ne valmiit pussit tulisi toimittaa :( Olisiko jollakulla tietoa siitä?

  Lisäksi minua mietityttää se, että voisiko pussin tehdä "jämälangoista" eli käyttää eri sorttisia lankoja yhdessä. Minulla nääs ei taida löytyä yhtä sorttia tarpeeksi paljoa enkä viitsisi lähteä uutta lankaa ostamaan, kun vanhoja jämiä on kaapissa riittävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa uusimmassa päivityksessä kerrotaan haasteesta. Eli postitus tapahtuu niin että kysyt sähköpostilla postiosoitetta. Kyllä jämälangatkin kelpaavat! Näen heti silmissä kauniin kirjavan pussin. :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Katsotaan, saanko toteutumaan.

   Poista
 26. Haluaisin alkaa tekemään toukkapussia juurikin tuolla mallilla, että tehdään ne lisäykset. Näyttää söpömmältä, kuin tuo "tasapaksu". Et kuitenkaan kerro missään kohtaa, että MITEN ne neljä silmukkaa lisätään sinne 2o 2n-joustinneuleeseen. Kerro ihmeessä, saa vääntää rautalangasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavassa lainaus suoraan siitä HOBI:n ohjeesta:
   "Lisää juuri kutomiesi nurjien silmukoiden ja tulevien oikeiden silmukoiden väliin 4 silmukkaa käyttäen hyödyksi silmukoiden väliin jääviä lenkkejä. Kudo silmukat kiertäen 2 o, 2n."
   Auttoiko tuo? :)

   Poista
 27. Tosi kivoja nämä toukkapussit!

  VastaaPoista
 28. Valmista tuli. Tein puuvillasta siksi että nuttua voi pitää myös paljaan ihon päällä! Virkkasin myös ohjeesta poiketen pienen jatkeen alareunaan ja nappikiinnityksen. Siten vauvan voi pukea nuttuun myös myös alaosasta. Toukkapussi kuvani blogissani: http://punalanka.blogspot.fi/2014/03/toukkapussi-raitageneraattoria-apuna.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä siitä tuli kiva! Kiitos jo tässä vaiheessa.. :)

   Poista
 29. Hei täältä Ruotsinpuolelta.Saiskohan kääntää tuon toukkapussiohjeen Ruotsin kielelle ?Minä aion neuloa toukkapusseja. Kaikki minun neuleet menee hyväntekeväisiiteen, suurin osa menee Gambiaan,ja kun laitan kuvan blogiini niin tiedän että kyselyjä ohjeesta tulee .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Tottakai voit kääntää ohjeen ruotsiksi. HOBI:n sivuilta se löytyykin jo suomeksi ja englanniksi. Niin monenlaista ihanaa löytyy sun blogista! :)

   Poista
 30. Unohdin kysyä jos saan käytää kuvaasin ,tuota puna/valkoista pussia .Jos en niin otan pois kuvan.Ajattelin että puikkoja heiluttavat innokkaat neulojia täällä Ruotsissa saisivat nähdä sinun hienon pussin.En tiedä vielä meneekö täältä Ruotsista neuleita Kaabullin,mutta tiedän että menee Romanian lapsille.HauskaaVappua sinulle ♥ Soili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voit käyttää kuvaa! Mukavaa vappua sinnekin! :)

   Poista
 31. minä taidan käyttää myös tuota hiippa-ideaa, olen tekemässä myös toukkapussia/villakapaloa kaverin kohtapuoliin syntyvälle lapselle. Laitan linkin blogistani tänne, jahka saan pussin valmiiksi, ja jos muistan ni tulen laittamaan tänne linkin blogiini, ni voitte käydä kurkkaamassa millainen omastani(tai siis kaverin) toukkapussista tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että innostuit. =) Kaunis tuli siitä toukkapussista.

   Poista
 32. Tässä minun uusin pussi: http://punalanka.blogspot.fi/2014/08/pikku-toukka-paksulainen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan toukkapussin teit! =) Varmasti lahjansaaja tykkää.

   Poista
 33. Hei! Olen tekemässä maaliskuussa syntyvälle toukkapussi ja ajattelin tehdä reiät vöille jotta voisi autossa/kaupassa ollessa myöskin käyttää. Osaatko sanoa mihin kohtaa reiät kannattaisi jättää, siis haaran kohdalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oiskohan sopiva turvavyön kohta siinä, kun olet neulonut noin 20 cm putkiloa. Se on arvio. :) Hyvä idea tehdä tästä kaukalopussi.

   Poista
 34. Ihana idea! Olisikohan toukkapussilla käyttöä kesävauvalle, vai onkohan se kesällä liian kuuma? Jos tuollaisen tekisi kesävauvalle, mitä lankaa kannattaisi käyttää?

  VastaaPoista
 35. Teen toukkapussia sadalla silmukalla ja tehdäänkö ne lisäykset vain molemmissa reunoissa

  VastaaPoista
 36. Eli molemmissa sivuissa kaksi kertaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa sivuissa kerran ja se toistetaan kolme kertaa. Eli vasemmalla neljä silmukkaa ja oikealla neljä, ei vasemmalla neljä ja neljä jne. =)

   Poista
 37. Ihania toukkapusseja toukkineen!
  Onko Ravelryyn (kansainvälinen neulojien sivusto, http://www.ravelry.com ) laitettu tästä ohjetta? En ainakaan löytänyt tätä nimellä toukkapussi tai cocoon. Suomalaisia neulojia on siellä yli 6,5 tuhatta, joten kiinnostusta varmaan olisi tätäkin ohjetta kohtaan.

  VastaaPoista
 38. Aivan ihania vauvoja ja pusseja teillä! :) yritän itsekin väsätä pussukkaa omalle tulevalle toukalleni, mutta kaipaisin hieman apuja :D leuan kohalla tehtävä silmukoitten päättely - voiko sen tehdä missä tahansa kohtaa työtä vai onko se tehtävä "aloituskohdassa" eli missä työn alhaalla roikkuu aloitusnaru? Itselläni työ on hieman epätasainen "aloituspuolella" joten haluaisin sen jäävän vauvan selän puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Voi sen päättelyn tehdä missä haluaa. Itsekin käänsin aloituspuolen selkäpuolelle. Onnea matkaan! :)

   Poista
 39. Kiitos paljon! :) ehkä tällainen aloittelijakin saa pussin valmiiksi asti!

  VastaaPoista
 40. Hienoa, että on otettu käyttöön kapalo. Kapalohan tuo lapselle turvallisuuden tunteen, on kuin kohdussa olisi. Vanha terveydenhoitaja suositteli aikanaan ystäväni lapselle ja sanoi, että lapsi on huomattavasti rauhallisempi kapalossa kuin ilman kapaloa.
  Tämä villainen toukkapussi on varmasti ihanan lämpöinenkin. Suosittelisin tätä vanhuksillekin, voisin aloittaa itsestäni.

  VastaaPoista