tiistai 27. toukokuuta 2014

Potkupuku poikineen



Edellisen päivityksen satiiniunelmat, jalokivet ja kultaiset pölyhiukkaset täytyy nyt karistaa lattialle, kun tupsahdamme prinsessamaailmoista takaisin maan pinnalle miettimään arkea ja sitä, mitä vauvat kaipaavat arkena päälleen.



Kyllä se taitaa niin olla, että ihan tavallisena torstaina tyttövauvatkin haluavat päälleen jotain pehmoista ja joustavaa. Senpä takia aloin kevättalvella ommella potkupukuja, joita tässä nyt kootusti teille esittelen. Potkupukuja on mun mielestä jotenkin niin kätevä käyttää, koska ne on helppo pukea päälle, ne on lämpimiä, joustavia, eivätkä mene rullalle, vaikka miten vauvaa pyörittelisi sylissä. Tässä mustavalkoisessa raitapuvussa vältin sujuvasti raitojen kohdistamisen, kun vuorottelin paksu- ja ohutraitaisia Metsolan froteita. Tämän annoin erään ystävän urhealle pikku taistelijalle. ♥


Sitten onkin vuorossa pilkut, pilkut ja pilkut - hauska kangas raikkaine väreineen. Metsolan punaista pilkkukangasta oli vain puolen metrin pala jäljellä, joten tein vähän pitemmät resorit lahkeisiin. Vetskarin ompeleminen joustavaan kankaaseen on ollut mulle haastavaa. Vetoketju on alkanut helposti kupruilla ja sitä myötä myös ärsyttää. Isosisko vinkkasi kerran, että kokeile laittaa teippi kankaan reunaan ennen ompelua. Tosi hyvä idea, suosittelen. Teipin irtirepiminen saattaa aluksi herättää vastenmielisiä ajatuksia tätä hyvää ideaa kohtaan, mutta älä luovuta. Siinäkin asiassa voit harjaantua ja kohta olet mestari repimään maalarinteippiä irti kankaan reunasta.








Nämä kaksi pilkkupukua on ommeltu ystävien kaksosille, tytölle ja pojalle. Tein niistä sen verran reilut, että ne mahtuvat hyvin päälle sitten, kun syksy on ja kesä on pois.



Tämän potkupuvun kangas on peräisin kirppikseltä. Löysin Nanson vanhan joustocollegepuseron, josta ompelin potkupuvun omalle vauvalle. Pääsin kikkailemaan kuvioilla etuosassa, mutta sivusauman kohdistukset olivat liikaa tämänhetkisille hoksottimilleni.



Eräänä aamuna kaksi leijonaa ilmestyi meidän sängynpäätyyn vartioimaan. 
Ihania pienen tytön katsella ja tätä nykyä myös repiä!



Taidan pötkötellä kesän ajan potkupukujen ompelemisen osalta. 
Haaveissa olisi ommella jotain muutakin välillä. :)



18 kommenttia:

  1. Onpas söpöjä ja sen lisäksi niin käytännöllisiä. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä niin arvostan käytännöllisyyttä. Siksi kai näitä innostuin tekemään. :)

      Poista
  2. Tosi tyylikkäitä vaatteita! Hyvin toimii nuo tehostevärit vetskareissa ja resoreissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, kyllä nuo tehosteet piristää kummasti. :)

      Poista
  3. Ihanat värit! Kiitos maalarinteippi-ideasta. Oon käyttäny tukikangasta tuossa, mutta teippihän on kätevämpi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukikangas ajaa varmasti saman asian, eikä sitä tarvi repiä pois, mutta onhan se vähän työläämpi laittaa. Kannattaa silti kokeilla maalarinteippiäkin. :)

      Poista
  4. Kivoja! Mitä kaavaa käytit? Ja miten ompelit kauluksen kanttauksen? Tein juuri kaksi potkaria 9 kk:n ikäiselle sirppanalle kaavoja ja ompeluohjeita soveltamalla ja tulos ei ollut paras mahdollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Alunperin kaavana käytin My Sweet Baby -potkupuvun kaavaa (Ottobre 1/2012), mutta oon tehny siihen niin paljo muutoksia, että katoin parhaaks piirtää uudet kaavat. Ja niitä piirtäessä yritin tietenkin muistaa kaikki muutokset. ;) Kavensin, pidensin selkää, muutin kaula-aukkoa ja nepparien tilalle laitoin vetoketjun.
      Kauluksen kanttasin valmiiksi ennen vetoketjun ompelua. Sitten keskietuun vetoketju kiinni. Vetskarin pään taitoin taitteen sisään samalla, kun ompelin tikkauksen vetoketjun reunaan. Onpa vaikea selittää sanoin! Ymmärsitkö? :)

      Poista
    2. Käytin samaa kaavaa muunnellen, pituus taisi olla noin 68 cm ja leveys 50. Ompelin vetoketjun vahingossa kiinni ennen kauluksen kanttausta. Haarapalaa jouduin pienentämään vielä ompeluvaiheessa. Kohtuuhyvät arkipotkarit niistä tuli, mutta täytyy harjoitella vielä lisää.

      Poista
  5. Raikkaita ja piristävän ihania potkupukuja. Kyllä oot kekseliäs ja osaava.

    Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija! Raikkaita niitä minustakin tuli. Hyvää vastapainoa äidin tummahkolle vaatemaulle. ;)

      Poista
  6. Nämä on niin hienoja!
    (Ps. en saa unta, kun join kylässä liian myöhään kahvia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :)
      (Ps. Minä nukahdin samantien täpötäyden mahan viereen.)

      Poista
  7. Ihania iloisia potkupukuja! =) Oot kyllä onnistunut tekemään tosi siististi nämä vaatteet. Hieno löytö myös tuo Nanson kangas. Nämä puvut pääsevät varmasti kovaan käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvat saattaa joskus kaunistella totuutta. ;)
      Mutta hyvät kangaslöydöt kirppikseltä - ne kyllä lämmittävät sydäntä pitkään.

      Poista
  8. Hienoja potkupukuja! Siis mihin kohtaan se teippi laitetaan? Onko teippiä helpompi käyttää, kuin tukikangasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Laitan teipin kankaan reunaan ennen vetoketjun ompelemista. Siis haalarin keskietureunaan. On se ainaki siinä mielessä helpompi, ettei tartte nousta tuolista silityslaitteistoa lämmittämään ja kokoamaan. ;) Minä kun oon niin laiska siinä hommassa. Teippi pitää vaan repiä sitte pois, tukikangasta ei. Kokeilemallahan se selviää, kummasta tavasta ite enemmän pitää. :)

      Poista