lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sopivan pieniä


Veikkaanpa että moni jää ommellessa koukkuun nimenomaan siihen tunteeseen, joka tulee, kun saa jotain valmiiksi. Se tunne on niin hieno, että se täytyy kokea uudelleen ja uudelleen. Tässä vasta kokoonnuimme käsityöstä innostuneiden ystävien kanssa kujelmat kourassa saman katon alle ja hörpimme kupin kuumaa. Juttelimme siinä, että pitää älytä tehdä tarpeeksi helppoja ja pieniä kokonaisuuksia, että joskus tulee myös valmista.Nämä postauksen ompelukset ovat ihanan nopeita surautuksia. Toisinaan aika on kortilla, mutta tekisi kuitenkin mieli päästä Berninan kanssa juttusille. Yritän opetella sitä, että välillä riittää, että saa ommella pari pipoa kauniista kankaasta. Ilomielihän siitäkin tulee! Mittasin tyttöjen päänympärykset ja ompelin saumurilla ihan summissa nämä kevätpipot ja kivat tuli. Trikoo on Ottobrelta kauan sitten ostettua.Marimekon raitatrikoo yritti taipua pikkuhousuiksi, mutta meillä on vielä neuvoteltavaa, ennen kuin teen näitä isompaa satsia. Kaava on varmasti hyvä, mutta lahkeet ja vahvike täytynee tehdä ensi kerralla toisin.


Keltaiseen teepaitaan halusin applikointia ja siinäkin täytyi tyytyä pieneen kokeiluun. Typylle bambi on tärkeä lisä ja sitä täytyy silitellä ja ihmetellä. Kuva on siis leikattu valmiista bambitrikoosta ja ommeltu kiinni liimakankaiden avulla Ottobren ihanaan raitatrikooseen. Velourhortsit tein viime kesänä ja ne ovat rekvisiittaa, kuten myös matto alla, joka on tuore kirppislöytö.

Maa on taas vitivalkea, mutta uusi lumihan on vanhan surma.
Kevät tulee p i e n i n askelin.


5 kommenttia:

 1. ompeletko omalla koneella trikoiseen t-paitaan nuo resorijutut pään-ja hihansuille?? entä trikoon saumoja ompelet niin käytätkö ompelukonetta vai saumuria? en saa omiin koneisiin säätöjä millään kohilleen, et sais trikoota ommeltua. Kumpruilee, ei jousta ja kaikkea muuta. Sää näytät saavan! :) t. Hanna Savosta ps.miten sää voit saada tehtyä tuota kaikkea?? Mulla kankaat oottaa ja sitä ompelupäivää ei tule ikinä... Vai onko A niin kotitalousmies, että sää saat vaan ommella? :D

  VastaaPoista
 2. Luin vastikään lehdestä jonkun järkevän naisen ajatuksen siitä, että pitää ommella niin, että saa kerralla sen homman valmiiksi. Eli kun tekee takin, pitää olla se 4 tuntia aikaa, kun tekee pipon riittää puolituntinen. Ettei jää lojumaan nurkkiin niitä puoliksi tehtyjä hommia - niillehän voi sitten joskus käydä niin, että ovat kesken vielä parin vuoden päästä...
  Niinpä odotan kesälomaa, jolloin on AIKAA istua ompelemassa. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta pääsen vastaamaan. Ensin Hannalle: Ompelen saumurilla saumat ja tikkaan resorin oikealta puolelta kaksoisneulalla. Sen minkä ompelen, ompelen pallokärkisellä ompelukoneneulalla. Yleensä ompelukoneissa on saumurinommelta vastaava jousto-ommel, joka on hyvä näihin joustaviin vaatteisiin. Jos muu ei ompelukoneessa toimi, niin yksi vaihtoehto on iso siksak huolitteluun ja pieni ompeluun. Ja se vielä, että oon käyny ompelupiirissä nyt kevään ja siellä kerkeän minkä kerkeän. Muuten ei juuri mitenkään löydy aikaa. Kotona tuntuu olevan aina jotain tärkeämpääkin tekemistä. Jospa sääki pääsisit käsiksi omiin kangaspinoihin! =) Kun aloittaa, huomaa, että on hirveä hinku saada loppuun! =)

  Maria: Tuo kuulostaa hyvältä ajatukselta. Valmis kyllä aina palkitsee. Tosin mulla ei oo koskaan kotona neljää tuntia putkeen vapaata. Yritän tyytyä siihen, että esim yhdellä kertaa leikkaan kaavat ja toisella ompelen resorit kiinni. Tavallaan se pieni tavoite täyttyy. =) Herkästi kyllä jää homma kesken, jos jää pitkä tauko ettei voi ommella. Minäkin odotan kesää ja luvattuja ompeluhetkiä! =)

  VastaaPoista
 4. Saara, nyt oon saanu sen verran "käsitöitä" aikaan että silitin muutaman ompelukuvan pojan vaatteisiin. Kateellisena vaan ihmettelen miten sinä ja Lotta voitte saada niin paljon aikaan! Muistelin että sulla oli jossakin vastaavalla tavalla laitettu kuva, piti täältä käydä kurkkaamassa mihin kohtaan silitit sen. Löysin nimittäin sattumalta tuollasia silitettäviä kuvia, korjasin sillä yhet 3v. pojan housut kun se on niin allerginen rei'ille! ;) Toinen vaate oli yksvärinen paita, joka on "ihan nössö kun siinä ei oo mitään kuvaa". Saa nähä mitä tuumaa vaatteista aamulla! t:Auli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitähän se poika tuumasi? Veikkaan että tykkäs! =) Sen verran hauska idea tuo kuvien silittäminen. Huippua, että oot tehny tuollaista! Kai se aika käsitöihin löytyy multa siksi, kun siihen on niin kova palo. Varsinaisesti aikaa ei koskaan tarjota, mutta aina jostakin joku hetki löytyy. Tänään sain tyttöjen hoidon lomassa ommeltua paidan, sattui olemaan hyvä sauma. Joskus käy niin iloisesti. =)

   Poista