maanantai 17. syyskuuta 2012

Blogi sai toisen pitäjän


Lyhyen huoltokatkon aikana Pieni lankarulla on monin paikoin uudistunut. Esimerkiksi blogillamme on nyt oma sähköposti, jotta meihin saa tarvittaessa yhteyden. Pieni mutta vaikuttava muutos oli n-kirjaimen lisääminen tykkää-painikkeeseen. Sen seurauksena kaikki entiset tykkäämiset nollaantuivat, mutta jospa niitä tulisi uusia. Kommentoinnistakin on yritetty tehdä helpompaa. Muutoksen syynä oli oikeastaan se, että kirjoittajakaarti tuplaantui. Sakrun lisäksi blogia kirjoittaa tästä lähtien myös Lotta, joka seuraavassa esittäytyy.

Sakrun tapaan innostun käsillä tekemisestä. Kuten ylläolevasta kuvasta voi päätellä (perhekuvamme 3-vuotiaan silmin), olen perheemme ainoa pitkähiuksinen, enkä omista lippistä. Puseroihin tuo 3-vuotias piirtää yleensä kuvan, koska hän tykkää puseroista, joihon olen applikoinut tai painanut jotakin. Kuvattomia paitoja pitää markkinoida jotenkin muuten, esim. postimiehen paita tai ampparipaita, jos kyseessä on jokin "tylsä" raidallinen peruspaita.

Vaatteiden lisäksi tulee tehtyä muutakin. Siskon innoittamana kokeilin vast'ikään puutarjottimien päällystämistä kankaalla. Pari Marimekon kangaspalaa oli jämähtänyt ompeluhuoneen hyllylle, mutta pääsivät nyt koristamaan vanhoja kirppikseltä löytyneitä tarjottimia. 
Voisin laittaa myöhemmin myös ohjeita tarjottimien päällystämisestä, jos joku hommasta innostuu. 


 Maistuisiko kuppi kuumaa muffinssien kera? 

Tule toki teelle, lue rauhassa blogiamme ja innostu sinäkin!

 Tervetuloa!14 kommenttia:

 1. Ihana uudistus ! :) Nyt saan kaksi kärpästä yhdellä lukemalla. Hei, tilaisin teiltä tuollaisen kauniin tarjottimen ja viime vuoden mallistosta sellaisen metallisen kynttilätelineen uutta kotiani varten. . . (sitä tuntematonta ja tulevaa) Tulee teitä molempia ikävä. Bloggailkaahan!

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, siinähän hyvä tuparilahjaidea sulle, jahka uuden kodin jostakin löydät.. :)

   PS. Kummipoika eilen ehotti, että leikittäis semmosta, että tää meijän koti olis Tansania ja vois syödä sormilla. Keinot on monet.. :)

   Poista
 2. Moi, ehdottomasti tykkäisin lukea miten tuollainen tarjotin päällystetään.
  Näyttää tosi makeelta!

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi teillä! Inspiroituu tällainen ei-käsityöihminenkin, joten jatkakaapas vain samaa rataa.

  Marja

  VastaaPoista
 4. Johan sitä on odotettu, että Lotta alkaisi ammentamaan ideoita muidenkin nähtäväksi. Kiva siis! Sukulaisuussuhteen vuoksi blogia seurataan entistäkin suuremmalla mielenkiinnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. Täytyypä käydä kirppareilla katsomassa löytyisikö päällystettäviä tarjottimia. Pitääkö olla puuta?

   Poista
  2. En oo testannu muuta kuin puu-/vaneritarjottimille, joten en oikeastaan tiiä. Puu toimii siis ainakin. :)

   Poista
 5. Mukava uudistus! Seurailen tekemisiänne mielenkiinnolla. terv. HannaK

  VastaaPoista
 6. Kiitti ihanista kommenteista! Eipä haittaa yhtään, jos joku innostuu tätä kautta käsitöistä. =) Lotta saa nyt sitten kertoa, miten noin ihania tarjottimia saa tehtyä!

  VastaaPoista
 7. Samat ajatukset kuin Kreetallakin. Että lähtipäs se Lotta viimeinkin jakamaan ideoitaan ja keksintöjään meille muillekin. Ei muuta ku paljon, paljon innostusta ja ideoita teille ! :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin päädyin Laurin facebook-linkin kautta blogiinne! Ihania nuo tarjottimet, minäkin kuulisin mielelläni, miten niitä tehdään. Mukava, kun jaatte käsityöideoita muillekin. Muistaa taas, miten ihanaa on käsillä tekeminen. Minun luovuuteni pyrkii nykyisin esiin luennolla kutomisen muodossa. Kerran tunnustinkin vierustoverilleni, etten oikeastaan aivan rehellisesti osaa sanoa, olenko luentosalissa enemmän neulomisen vai kuuntelemisen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen luin lehdestä, että neulominen esim. luennon kuuntelemisen yhteydessä on terveellistä ja hyvä juttu! Se jopa parantaa keskittymistä. Lehti oli jokin Kotilieden syksyn numeroista ja aivotutkija antoi puoltavia lausuntoja neulomisen hyödyistä. :)

   Poista
  2. Mää kyllä kans niin liputan tuollaisen luentoneulomisen puolesta! =) On helppo uskoa tuollaisia tutkijoita.

   Poista
 9. Hauska, että ootte löytänyt tänne, ja kiitos kommenteista! Jospa sitä jotain ideoita päässä kehkeytyis tai sitten vaan innostuis kokeilemaan jotain uutta. Lupaamme nyt siis kertoa niistä teillekin. :)

  Tarjottimia aion tässä päällystää piakkoin lisää, joten sitten saatte ohjeetkin. Ei muuta kuin kyttäilette vanerisia tarjottimia kirppiksiltä tai kierrätyskeskuksista. (Parhaiten oon ite löytäny kierrätyskeskuksista ja realisoinneista.)

  VastaaPoista