tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kuivausteline


Viime pääsiäisen aikaan oltiin mökkeilemässä pohjoisessa semmoisissa varsin alkeellisissa oloissa. Ei ollut kuivauskaappeja tai kromattuja kuivauspattereita auttamassa kinttaitten ja hanskojen kuivatuksessa. Mutta siellä oli makkaratikkuja ja hiilihanko telineessä puuhellan vieressä. Niissä kinttaita kuivatellessa syntyi ajatus tällaisen telineen tekemisestä. Useampia kuukausia suunnittelua, tuumailua ja tekemistä hankkeen valmistuminen vaati, mutta siinä se nyt on. Itse olin lähinnä suunnittelupuolella, joten tämä oli sellainen perheen yhteistuotos.


Jos jotakuta kiinnostaa, niin teline on tehty kiinnittämällä vaneriin 12 mm:n puutappeja. Tappien päähän liimattiin vielä erivärisiä helmiä (halkaisija 30 mm). Jäämme odottamaan, kuinka kauan kestää, että joku keksii roikkua tappien varassa, mitä ne eivät todellakaan kestä. Teline kyllä kiinnitettiin seinälle sen verran korkealle, että lasten on kiivettävä alla olevalle penkille, jotta yltävät hanskansa siihen sujauttaa.


Samanmoisen idean näin jossakin lehdessä tässä kuluneen vuoden aikana, kun jonnekin oli rakennettu uusi ja uljas päiväkoti. Siellä oli hanskoille tarkoitettu kuivausteline, jossa paksuhkot metallipötykät luultavasti lämpenivät ja siihen sai hanskat ujutettua kuivumaan. Tästä meidän telineestä tuli tämmöinen alkeellisempi kotiversio, mutta toimiva silti.
16 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja hieno toteutus:)! Oot kyllä varsinainen ideanikkari:)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos teille! Toteutuksen onnistumisesta vien myös terveiset perille. :)

  Me ollaan semmosia käytännöllisyyden arvostajia. Jos joku homma ei toimi, niin sitte väkerretään toimivampi ratkaisu. Kaikki tulee tarpeeseen - tai vähemmän tarpeeseen eli kaunistukseen. :)

  VastaaPoista
 3. tykkään! :) ompa ihana ja siis paljon kauniimpi kuin kuivauskaapit! nam nam :) hyvin ootte onnistuneet! jes tästä tuli kiva mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä minustakin kauniimpi kuin jotku isot kuivauskaappimööpelit. :) Eikös ne puhu arjen estetiikasta. ;)

   Poista
 4. Tästä tuli ihana, kerrassaan! =) Nuo nupit on piste iin päälle. Siellä on taas viety yksi hyvä idea loppuun asti ja tehty mitä on aiottu. Kyllä nyt kelepaa kuivata kinttaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. :) Loppuun asti saatiin vietyä tämä, kun alko niin kamalasti ärsyttää se kinttaitten ripustelu sinne ja tänne, ja loppujen lopuks ne kuitenkin oli lattialla. Kyl' nyt kelepaa!;)

   Poista
 5. Kylläpä se meijän Lotta on taas keksiny :)

  VastaaPoista
 6. Vau, onpa hieno! Tämähän on oikein sisustuselementti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun se on käytössä, niin se on täynnä kinttaita (eikä niin kaunis). Mutta kesällä sitten sisustuselementti. :)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa :D samanmoiseen ollut vuoden ajan värkit verstaalla mut toteutus puuttuu. Ehkä tälle keväälle menee hermot ja se vielä syntyykin. Googlen kuvahaussa surffasin aivan muuhun liittyvää asiaa ja yhtäkkiä oli edessä kuva tästä. Uteliaana klikkasin ja kas, teidän toteuttama. En olekaan vastaavaa missään nähnyt.
   Saara T.

   Poista
 8. Upea! Tämmöisen kyllä teen.

  VastaaPoista