tiistai 5. maaliskuuta 2013

Neuloshuppari


Viime syksyn naisten Ottobre piti sisällään useampia villaneuloksesta tehtyjä villatakkeja, mikä ihastutti minua kovin. Siitä lähtien oon etsiskellyt neuloskankaita kangaskaupoista. Täällä maalla neuloksia ei oikeastaan ole tarjolla, joten kaupungissa käydessä pyörähdin pikaisesti Eurokankaassa. Sieltä löytyi jos jonkinmoisia kankaita villatakkeihin ja muihin. Päädyin ostamaan palalaarista tumman violettia ”villaneulosta”, jossa toinen puoli on kevyesti huovutettu. Tarkkoja tietoja materiaalista ei ollut saatavilla, mutta joltakin villaseokselta se tuntui, muttei kutittanut kuitenkaan liikaa. Nappasin sen mukaani. Kotona sen mittasin ja sitähän oli yli neljä metriä. Sain tehtyä siitä rennomman hupparin ja tanttamaisen villatakin. Ensimmäinen pääsi tänne blogiin, toinen päätyy luultavasti kirppikselle.


Koska kangas ei ollut purkautuvaa sorttia, tein etukappaleeseen vinoja linjoja ompelemalla palasia yhteen ompelukoneella ja jättämällä saumanvarat näkyviin. Samalla tavalla jätin myös sivu- ja hihasaumojen saumanvarat näkyviin. Hupun vuoritin mustavalkoisella trikoolla, jottei minkään sortin kutituksesta tarvisi kärvistellä kaulan seutuvilla.


Kaava on siis lähtöisin Ottobresta (Casual Cardi, villaneuletakki, 5/2012), mutta oon muokannut sitä aika lailla. En tehnyt pitkää villatakkia vaan puseromallisen hupparin, en tehnyt isoa huppua vaan vähän pienemmän ja muokkasin sitä niin, että siitä tuli vähän korkeakauluksellisempi. Mutta perustukset ovat Casual Cardissa ja hyvin se istui päälle. En aio unohtaa tuota kaavaa!

19 kommenttia:

 1. Tosi kaunis paita ja hienot nuo saumat ja leikkaukset :)! Jotenki niin sinun värinenki :)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Minä vähän innostuin noista saumoista.. Jos sopiva kangas sattuu eteen, taidan kokeilla toisenkin kerran.

  VastaaPoista
 3. Miten sää osaatkin ommella itelle noin ihania vaatteita! Tosi tyylikäs! =) Eikö tuo kangas purkaudu, kun teet noin nuo saumat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Osaat sinäkin, kun vain alat ommella. :) Kangas on siis kevyesti huovutettua, joten ei se tuntunut purkautuvan. Ja käyttöäkin on kyllä kestänyt. Jonkin verran pinta nyppyyntyy, mutta se kai on nykypäivää.

   Poista
 4. Oi, olen ihan myyty! Tuo on jotakin niin minunkin oloista, erivärisenä vain mulle. Oota kun keksin hyvän värisävyn (ja toivon että sitä löytyy), tai etsin jopa itse kankaan, ni saat tehä mulle jooko :) -just tuon mallisena!!
  Mulla on vanttuut, jotka on (oota, lunttaan) käsin huovutettu ja karstattu Pirtinkehräämön lovikka-hahtuvasta.(kannattaa googlettaa!) Niitä voi itsekin ajoittain tarpeen mukaan karstata. Ne on aivan ihanat!!! Huippulöytö niiltä joulumessuilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voisin kyllä kuvitella sunki päälle tuontyyppisen hupparin! Ei muuta kuin alat ommella! Sullahan on siellä henkilökohtainen opettajakin neuvomassa.. :)

   Kuulostaa kyllä ihanilta ne vanttuut. Kyllä se kannattaa messuja kierrellä - voi tehdä tosissaan huippulöytöjä!!

   Poista
 5. Paita on niin sinä! Jos pitäisi ensimmäisen kuvan perusteella sanoa, että kenen vaate, osaisin heti sanoa oikean nimen. :)

  Ps. Terveisiä 3-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin mielenkiintoista!:) Mikähän siinä on niin minua? Hupparipuseroita ei juurikaan oo ennen mulla ollu. Jäljelle jää väri ja tyyli - oisko se sitten siinä.

   Ps. Kolmevuotias kiittää ja aivastaa päälle. Terkut sinnekin!

   Poista
 6. Nyt alko tekeen mieli Eurokankaaseen - suorastaan inspiroiva vaate ja sopii sulle kyllä erittäin hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava, jos inspiroiduit. :) Mars vain Eurokankaaseen!

   Poista
 7. Kiva huppari,paloistakin saa leikkauksilla ja tikkauksilla kivannäköistä.
  Minullakin odottaa villaneulospaloja, jotka löysin Kajaanista R-collectionin kangasmyymälän poistolaarista. Niitä penkoessa heti syntyi idea jostain tunikan tapaisesta, jossa olisi saumoja ja tikkauksia. Saas nähä mitä niistä syntyy ja milloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä leikkauksilla ja tikkauksilla saa paljon elävyyttä aikaan. Mullakin haaveena lähteä käymään siellä Rockserin kangasmyymälässä - jospa minäki löytäisin neulospaloja.. :)

   Poista
 8. ihan huippu!justhan meillä oliki puhetta niistä peruspaidoista itelle;) tosi kivat nuo leikkauksetkin, sun hermoilla onnistuu kaikki nuo yksityiskohdat:D ja mullakin tuli jostain syystä mieleen heti, että on niin sinun tyylinen paita ku olla voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Oli kyllä mukava tehä välillä itellekki jotain - ja sattu olemaan kärsivällisyyttä sinä päivänä. Tuo huppumalli on muuten sulta - teit joskus pojille hupparin ompelupiirissä ja korotit sitä kaulusta etupuolelta. Että kiitti vaan vinkistä, oon käyttäny sitä huppareissa siitä lähtien. :)

   Poista
 9. Takakpl on siis "tavallinen", yksi iso kappale?
  Otin vinkistäsi vaarin, ja tietoja ylös, niin ehkäpä mulla joku kaanis pvä vielä on tehtynä melkein samanmoinen viritys. ;) Kangas kerran löytyi!! Eli tämä projekti on puoliks valmis jo, kankaan ja suunnitelman kera ;b enää puuttuu vain kaavoitus ja se itse tekeminen.

  VastaaPoista
 10. Joo, takakappale on ihan yhtä isoa pintaa vaan. Etukappaleen tein kaksinkertaisena, koska ensin leikkaisin etukappaleen ottamatta huomioon, että nuo "saumakoristeet" vie tietenkin pituudesta mittaa pois. Ja toiseksi ajattelin, että noihin saumakoristeisiin ei tulis venytystä eli kestäisivät sitte paremmin, jos siellä alla on yksi yhtenäinen kappale.
  Huippu, että löysit kankaan ja vielä oikeassa värissä. Ei muuta ku hommiin! :)

  VastaaPoista
 11. Eräs pikkulintu viserteli ihastuksesta tämän nähneenä ja totta kai mun piti hankkiutua vakoilemaan että millainen ihanuus sulla on täällä kehissä... Tämä on kyllä tyylikäs ja rento yhtä aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä hauska ja rento kokeilu, ja minäkin tykkään. Toivottavasti pikkulintukin saa omansa! :)

   Poista