keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kotiutumisleikkejä

Aamuaurinkoisia terveisiä täältä pohjoisesta! Kissankellot kukkivat ja hillasatokin on kypsynyt. Auringon paistetta ja sadepisaroita on riittänyt sopivassa suhteessa. Kaikki on niin kuin pitääkin ja kuitenkin toisin. Alkukesästä on hurahtanut iso osa siihen, että saimme muuttaa uuteen taloomme, ja puuhailun lomassa se onkin alkanut tuntua koko ajan enemmän kodilta. Raksatalvi tuntui kieltämättä välillä vähän väsyttävältä ja ehkä se näkyi blogissakin postailun hitautena. Ompelu oli kuitenkin henkireikäni, jolle yritin välillä järjestää edes hetken aikaa ja joka vei loistavasti ajatukset pois aikataulukiemuroista ja tuhansista päätöksistä. Täällä uudessa kodissa minulla on nyt sitten ompelukaappi, jota olen hiukan testaillut ja joka helpottaa ompelun aloittamista ja lopettamista.

Meidän typyt ovat parhaassa nukenleikkimisiässä. Tässä postauksessa onkin muutamia kesäisiä ompeluksia isolle ja pienelle beipparille. Ison Baby Bornin vaatteita esittelee kalju Otto ja pienen nuken vaatteita keväällä parturissa käynyt mustatukkainen Helna-nukke. Otolla on tässä kuvassa päällään ihana hellemekko ja hattu. Näihin oli ihan kaavatkin vanhasta SK:sta, jonka numero on hukassa. Mekon alla on myös polvihousut. Täällä onkin pohdiskeltu, voiko poikanukke pitää mekkoja. =) Kankaat ovat vanhoja jämiä.


Tällaisia tarravaippoja tein kahdetkin, koska ne nukkejen kertakäyttövaipat eivät meillä kestä. Näitä on huolella vaihdettu ja pyllyjä pesty. Piirtelin kaavan ensin paperille ja sitten kokeilin, että siitä tuli sopiva. Väliin laitoin vähän pyyhettä imuksi.


Tässä näkyy vähän tätä mallia. Päältä pöllöcollegea ja sisältä yksiväristä collegea.


Helna on kuulemma oppinut jo kuivaksi, joten hänelle piti ommella pikkuhousut. En ymmärrä miksi en ommellut näitä samantien lisää, kun oli niin helppoa, mutta ehkä näistäkin voi piirtää vielä kaavat.


Pipoja on tullut tehtyä monin kappalein ja tässä yksi niistä. Passaa upeasti pallohaalariin, jonka olen itse kaavoittanut ja joka on ihan kinttana ja epäkäytännöllinen. Se yrittää kuitenkin vähän joustaa, koska se on leikattu vinoon langansuuntaan. =)


Kaavoituskokeilut jatkuvat Helnan housuissa, jotka eivät jousta, koska leikkasin ne väärään suuntaan kankaasta vahingossa, mutta periaatteessa kaava on toimiva. Oton housut ovat puolestaan vähän liiankin reilut, mutta ovatpahan helpot pukea. Oton paita ja hattu ovat tuota samaista kesävaatesarjaa ja kaava löytyi samaisesta SK:sta.


Tytöt ovat omaksuneet rakkaiden lastensa pukemisessa vapauden ja Nallukka onkin saanut päähänsä Helnan hameen. Tässä kuvassa näkyvät paremmin Oton polvihousut. Vihreässä paidassa on takana tarrakiinnitys. Nyt meillä on menossa kaikkien pehmolelujen pukemisvillitys. Arvatkaa näyttääkö koomiselta, kun koiralle puetaan tiukat sukkahousut? Mutta kun se koira on niin rakas.

Mitä te vielä haluaisitte tehdä tälle kesälle? Mistä teillä tulee kesäfiilis? Minä aion lukea vielä pari kirjaa, jotka kenties vievät toisiin kulttuureihin, kaivatulle nojatuolimatkalle. 

Kauniita kesäpäiviä teille kaikille! =)


4 kommenttia:

 1. teillä on ihana uus koti ja lapset leikkii sen vielä kodikkaammaksi. Tykkään tuon Helna-nuken tyylistä eniten ja ensimmäisen kuvan väreistä ja tunnelmasta! Hyviä kotileikkejä aikuisille ja lapsille sinne rentukkaniityn laitaan :)

  t. ysti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ystiseni! =) Lasten uutena keksintönä on nyt ollut vallata joku uusi nurkka talosta kerrallaan leikkien näyttämöksi. Jostain syystä leikit leimahtavat paremmin aina uudessa ympäristössä... Ehkä se on sitä kodikkuutta. =)

   Poista
 2. Meillä pojatki leikkii tosi paljon kotileikkejä. Tässä just yks päivä vanhempi heistä totes, että niitten huone olis paljon kodikkaampi, jos siellä olis pieni kiikkutuoli ja ruohonleikkuri. Mistähän lie bongannut tuon sanan kodikas! :)

  Täällä myös puetaan pehmoeläimiä ja tilataan äitiltä milloin mitäkin vaatetusta pehmokissalle ja muille. Ehkä tämän äitin pitäis niitäkin ommella jossain välissä. Oot Sakru kyllä monenmoista saanu tehtyä nukeillekin! Vau.

  Kesällä aion ainakin vielä matkustaa rentukkaniityn laitaan, mökille ja haaveissa on myös päästä sisustamaan leikkimökkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojille se ruohonleikkuri sängyn vieressä vois hyvinkin tuoda kodikkuutta. =) Nukenvaatteita on sinänsä helppo tehdä, mutta jostain syystä ne jää aina hännille, kun yritän miettiä ompeluksien tärkeysjärjestyksiä. Mutta näköjään pienikin määrä sopivia nukenvaatteita saa leikit sujumaan. Leikkimökin sisustus kuulostaa enemmän kuin ihanalta... =) Tervetuloa käymään täällä Lapissa!

   Poista