tiistai 30. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjoja lintujen jouluun


Minä en tunnustaudu jouluihmiseksi, joka kuuntelee jo syyskuussa joululauluja ja lipittää glögiä kynttilän hämyssä. Itse asiassa joulutunnelmaan pääsen yleensä vasta aika lähellä joulua. Siitä huolimatta me aloitimme puurokoululaisen kanssa jouluvalmistelut jo tänään. Nyt se on sinunkin aloitettava, jos innostut tästä!

Olen joskus lukenut jostakin vinkin, että pihlajanmarjoista voi tehdä linnuille herkullisen helminauhan. Tämä idea mielessä monen syksyn aikomukset kävivät viimein toteen, kun nappasimme ulkona ollessa hiekkalaatikolta muutaman ämpärin ja poimimme kotipihamme pihlajasta marjoja lintujen jouluista herkuttelunauhaa varten.


Neulan, lankaa ja sakset haimme sisältä ja sitten olikin edessä marjojen pujotteleminen helminauhaksi. Monet jutut ehdittiin siinä sivussa jaaritella ja ihmetellä, kuinka tuulinen syyspäivä riepottelee lehdet puista.

Nelivuotiaan sinnikkyys oli välillä koetuksella, mutta niinpä vain sai poika pujoteltua oman pikku helminauhansa. Erityisen tärkeää oli pakastaa se omaan pieneen rasiaan, eikä vain sulloa sitä äidin marjojen kaveriksi. Yksi joululahja on jo valmiina. Hyvää joulua linnut!


5 kommenttia:

 1. Voi ei, miten ihana idea! Mekin on tehty pihlajanmarjarimpsuja, mutta niistä tuli ihan koristeita meidän iloksi. Poika 5v oli kaikkein nopein ja näppärin. Pitääpä kysyä innostuisivatko pujottelemaan uudestaan vielä lintujenkin iloksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo marjahelmet on kyllä kauniita koristeenakin! Ei haittaa, vaikka marjat kuivuu - kauniita ovat edelleen. Joskus oon rautalankaankin niitä pujotellut. Silloin voi loihtia muodoksi mitä keksiikään. :)

   Poista
 2. Aivan ihania syyskuvia ja herkullisesti sopii yhteen tuo pihlajanmarja ja sininen. Piti ihan moneen kertaan katella noita kuvia. Tässäpä olisi hauskaa puuhaa meidänkin plikoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minäkin jotenkin tykästyin tuohon väriyhdistelmään. :)
   Vielä ehtii värkkäilemään. Ainakin täällä marjoja on vielä kovasti puissa.

   Poista
 3. Niin kaunista, niin kaunista! Minä ajattelin oikaista, ja poimia vain valmiita terttuja pakkaseen. Haaveena olis laittaa ulkoportaille kuusi valoineen, ja sitten koristella tätä pihakuusta marjatertuilla. Saavat siitä sitten linnut viedä tai olla viemättä. Pihan pihlajista en raski poimia, ku ovat niin ihania väripilkkuja tässä harmaudessa, joten täytyy oottaa, että vesisade joskus lakkais ja olis kivempi retkeillä tuossa metsikössä..

  VastaaPoista