maanantai 7. syyskuuta 2015

Villasukkahaaste

Haluaisitko sinä auttaa turvapaikanhakijoita neulomalla heille sukkia? Törmäsimme netissä tähän mieltälämmittävään haasteeseen ja päätimme jakaa sen täällä blogissakin ja kannustaa teitä kaikkia lukijoita pieneen lämpimään tervetuliaiseleeseen.Eli SPR järjestää villasukkakeräyksen ja jakaa sukat Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille. Idea on se, että haasteeseen osallistuva neuloo sukat tai sukkia, nimikoi ne ja  laittaa ehkä pienen tervetulotoivotuksen ja toimittaa lähimpään SPR:n toimipisteeseen. Sieltä sukat jaetaan sitten eteenpäin. Villasukkien matkassa turvapaikanhakija saa lämpimän ajatuksen neulojalta. Lukekaa tuo  kopioimamme teksti ja napatkaa haaste vastaan, jos se teistä hyvältä tuntuu. <3

Saman tekstin ja siihen liittyvän keskustelun voi lukea myös Facesta. Ilmeisesti tarvetta olisi erityisesti aikuisten sukille.

https://www.facebook.com/events/768888983233181/


Suomeen saapuvilla turvapaikanhakijoilla on pulaa lämpimistä vaatteista ja talvikelit ovat tulossa. Samaan aikaan moni meistä tahtoisi tehdä jotain konkreettista turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

Tässä eräs mahdollisuus osallistua: kudo turvapaikanhakijalle villasukat! Lämpöiset sukat ovat paitsi tarpeellinen vaate, myös symbolinen tervetulotoivotus Suomeen. Villasukkiin liittyy turvallisuuden ja kodikkuuden tuntua: kenties juuri sinun kutomasi sukat ovat eräs pieni apu jonkun turvapaikanhakijan kotoutumisessa.

Toimi näin:

1. Kudo sukat rakkaudella ja vapaalla tyylillä. On hyvä saada usean kokoisia sukkapareja, koska sukkia tarvitsevat niin vauvat kuin isojalkaiset aikuisetkin.

2. Liitä valmis sukkapari pienellä langanpätkällä yhteen. Kiinnitä samalla sukkiin pieni pahvilappu, johon voit kirjoittaa oman nimesi ja halutessasi omat lyhyet terveisesi. Voit laittaa terveiset vaikkapa suomeksi ja englanniksi, jotta turvapaikanhakija saa maistiaisen suomen kielestä!

Esimerkiksi näin:

[Toinen puoli:] "Sukat teki Matti. ♥ Tervetuloa Suomeen!"

[Toinen puoli:] "Socks made by Matti. ♥ Welcome to Finland!"

3. Lähetä sukat postissa itseäsi lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon - SPR toimittaa sukat eteenpäin vastaanottokeskuksiin! Osoitteet löydät hiukan alempaa. Kirjoita kirjekuoreen "Villasukat turvapaikanhakijalle".

Jos tahdot, voit myös tulostaa haasteen paperimainoksen ja viedä sen esimerkiksi kirjaston tai asukastalon ilmoitustaululle. Mainoksen voit ladata täältä:

https://drive.google.com/file/d/0BwgQEaR1P1X9Y0dtNjRndmdKT3M/view

Sukkia kerätään vuoden loppuun saakka. Haasteen järjestävät Refugee Hospitality Club -ryhmä sekä Yhteismaa ry. Yhteistyökumppanejamme ovat Suomen Punainen Risti, LankaMaailma Nordia, Helsingin Pukinmäen ja Vuosaaren kirjastojen Novellikoukku-ryhmät.

HUOM! Tapahtuman sivu EI ole tarkoitettu keskusteluun siitä, kannattaako turvapaikanhakijoille neuloa sukkia! Tällä sivulla keskustelemme positiivisessa hengessä sukkahaasteen käytännön seikoista ja asiaankuulumattomat kommentit poistetaan. Kiitoksia ymmärryksestäsi! ♥

- - - - - - - - - - - - - -

Punaisen ristin piiritoimistojen osoitteet:

Punainen Risti, Helsingin ja Uudenmaan piiri
Salomonkatu 17 B, 5. krs
00100 Helsinki

Punainen Risti, Hämeen piiri
PL 369
33101 Tampere

Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri
Kouvolankatu 5-7
45100 Kouvola

Punainen Risti Lapin piiri
Lähteentie 10
96400 Rovaniemi

Punainen Risti, Länsi-Suomen piiri
Jyväskylän aluetoimisto
Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä

Seinäjoen aluetoimisto
PL 35, Laturitie 2,
60511 Hyllykallio

Punainen Risti, Oulun piiri
Uusikatu 22
90100 Oulu

Punainen Risti, Satakunnan piiri
Pohjoispuisto 3
28100 Pori

Punainen Risti, Savo-Karjalan piiri
Kauppakatu 35
80100 Joensuu

Punainen Risti, Varsinais-Suomen piiri
Kristiinankatu 10
20100 Turku

Röda Korset, Åbolands distrikt
Kaskisgatan 13 A 3
20700 Åbo

Röda Korset, Österbottens svenska distrikt
Nedre Torget 1a
65100 Vasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti