tiistai 30. lokakuuta 2012

Jämäkäärme


Joskus jossakin blogissa (en millään löytänyt sitä enää) näin jämälangoista neulotun superpitkän käärmeen. Ihastuin ideaan ja halusin samanlaisen! Mutta - niin saamaton ja hidas olen tuolla neulepuolella, että samantien jatkoin idean kehittelyä. Päätin tehdä käärmeen kangassuikaleista. Leikkelin vihreän ja ruskean sävyisiä suikaleita jämäkangaspaloista, sommittelin ja ompelin ne yhteen. Ja sitten vasta pysähdyin ihmettelemään, kuinka pitkä käärmeestä on tulossa. Aikamoisen pitkä! Hetken jopa mietin, laitanko käärmeen puoliksi ja teen kaksi lyhyempää luikertelijaa, mutta en tehnyt. Onneksi.

Nyt se on niin hauskan pitkä, että aivan joka kerta vieraaksi tulleet lapsetkin jututtavat sitä ja mellastavat sen kanssa ympäriinsä. Aika kovalle koetukselle käärme on kyllä joutunut, kun sitä kiskotaan itään ja länteen. Koristeeksi en sitä tehnyt, joten antaa mennä vaan. Ja välillä pyöritään käärmetanssia niin, että pää pökkyrällä kellahdetaan viimein kumoon. Onpahan sopivasti pehmustetta peffan alla.

 


Luikertelijalle tuli pituutta reilut neljä metriä. Suunnitelmissa on tehdä vielä käärmeelle pesä, mihin se voisi luikerrella välillä levähtämään. Olisko teillä ideoita, millainen se voisi olla?   " Äiti, ota kuva, kun mää teen tästä semmosen kierrätyskeskuksen!"

12 kommenttia:

 1. Hieno on! Ja hyvin kuvaava tuo kierrätyskeskus :D

  VastaaPoista
 2. Hieno on! (Mulla on vieläkin suunnitelmissa se neulottu tuollainen... Pitänee suunnitella jokunen vuosi ennen toteutusta.)

  Väritkin on oikeet, myrkylliseltä ja vaaralliselta näyttää. :)

  VastaaPoista
 3. tosi hieno käärme! Itelläki semmone neulottu/virkattu mielessä.. Laitoitko vanua täytteeksi, vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Ihana käärme ja kiva blogi :)! Ehkä juuri tuo pituus käärmeessä erityisesti kiehtoo lapsen mielikuvutusta... On siinä sulla kyllä ollu täyttämisurakka!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! :)

  Juu, täytin käärmeen vanulla. Kaksi täyttöaukkoa piti jättää, kun muuten ois tullu niin pitkä matka kuljetella vanutuppoja pitkin käärmettä. Yhesti oon pessyt käärmeen, ja nyt se kaipais vähä lisää vanua. Sen verran tuntuu vanu käytössä "kutistuvan".

  VastaaPoista
 6. Täällä on ihasteltu tuota käärmettä ja naureskeltu teidän kierrätyskeskukselle! =) Tosi hieno tuo käärme kyllä ja värit ihan nappiin! =) MInäkin mietin, mitähän tuolla sisällä on, että pysyy leikeissä käärme mukana eikä oo liian raskas. Kyselenpähän vain, kun tuolla omassa laatikossa odottaa kudottu käärmeenalku, sinun inspiroimana aloitettu. Monta kertaa jo oon meinannu jättää homman kesken mutta nyt taas sain uutta intoa. Siitä saattaa tulla vähän lyhempi... :P

  Sari ja muut lueskelijat, mukava, että tykkäättä blogista ja saa tänne toki tulla toistekin! =)

  VastaaPoista
 7. Mahtava matonen, ja muutenkin mainio blogi siulla :) Jäänpä lukijaksi.

  VastaaPoista
 8. Ihana käärme ja mukava blogi sulla!tässä parin päivän ajan oon täällä käynyt selailemaassa,kun tästä kuulin.mukavaa joulun odotusta!
  t.jenni-serkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ja tervetuloa! Olipa hauska, että tänne päädyit.=) Keltä kuulit? :) Ois mukava kuulla sun kuulumisia. Mailaileppa!

   Poista