perjantai 15. helmikuuta 2013

Paavo-palapuseroitaMinäkin kokeilin tehdä palapuseroita.

Marimekon Hermanni-tunika on innoittanut monia kokeilemaan tilkkupuseroiden tekemistä - tai sitten monien ompeluihmisten tilkkupuserot ovat innoittaneet marimekkolaisia. Joka tapauksessa niihin olen monessa blogissa törmännyt. Oon miettinyt, että mahtaa olla Marimekon palalaarit aika tyhjiä, kun pienet palaset on saatu käytettyä noihin Hermanneihin. Ainakin minun epämääräisten soirojen laatikko tyhjeni melkoisesti, kun tein muutamia puseroita, joissa käytin kaistallen sitä ja kaistaleen tuota. Tilkkupuseroita niistä ei tullut - mutta olkoot vaikka Paavo-palapuseroita.

Tässä puserossa yhdistelin erilaisia raitafroteita. Pieniä haasteita oli kankaiden riittävyydessä, mutta onneksi tyyli salli tällä kertaa monenmoiset kommervenkit ja niinpä hihatkin ylsivät oikeaan pituuteensa.


Keltuharmajan tein jo viime keväänä, kun halusin testata, miten tikkaamaton saumurisauma käyttäytyy keskellä puseroa. Turhia se ei ole mutkistellut tai muutenkaan häirinnyt, joten tein pikkuveljelle samanmoisen palapuseron. Siinä kokeilin vinoja linjoja, mikä aiheutti jonkin verran pähkäröintiä. Mutta harvoinpa nuo lapset seistä töröttävät kädet sivuille levitettynä, jolloin ne vinot linjat oikeasti vasta huomaa. Erityisesti hihoissa on turha alkaa vinoilemaan, jos kaistaleita haluaa niihinkin. Taidan siis suosia suoria linjoja, jos palapuseroita vielä joskus teen.
Jos teillä on tyttölapsia tai muuten vain tunikasuunnitelmia, niin käykää ihmeessä kattomassa, minkälaiset ihanat tilkkutunikat Ketunpesän tytöt saivat alkutalvesta. Niin kauniit!
 

Ompelupiirissä joku puhui joskus kolmen koon periaatteesta. Ootko kuullut koskaan semmoisesta tai peräti noudattanut sitä?
KKK = koko kangas kerralla. Siinä ei jää epämääräisiä paloja odottelemaan, että jos jotain niistä joskus, vaan kangas leikataan heti kokonaan ja kappaleet jäävät odottamaan ompelua. Voisi olla testaamisen arvoista - Hermannitkin saisivat tilkkunsa samantien. 


16 kommenttia:

 1. On kyllä kivoja paitoja, ei tule yhtään jämäpalafiilis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun niitä jämäpaloja on tarpeeksi paljon, saa niistä koottua ihan toimivia yhdistelmiä. :)

   Poista
 2. Hienoja paitoja, tuota raidallista en oo livenä nähnykään :)! Tulee semmonen fiilis, että tekee itelläki mieli alkaa leikkelee epämääräisyyksiä kunnon tilkuiksi ja vääntää vaate poikineen;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo raidallinen tais olla joku kotiompelus tässä vasta. Alahan vääntää.. hauskaa hommaa miettiä, mikä toimii minkäkin kanssa. :)

   Poista
 3. Oi, onpa ihania puseroita! Pitäis kyllä itsekin opetella ompelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä varmasti opit ompelemaan - ja se on hauskaa hommaa! Oon monille sanonut, että jos joku asia tarpeeksi kiinnostaa, niin kyllä sen oppii. Kokeile vaikka!

   Poista
 4. Paidat hienoja, mutta nimi on paras! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki! :) Se vaan sattu tulemaan ekana mieleen..

   Poista
 5. Ihania ja raikkaita Paavoja, erityisesti tuo missä tiheää raitaa! =) Tämä taisi vähän inspiroida... Kkk vois olla tulevan kevään iskulause. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustaki nuo tiheät raidat tuo eloa muuten tasapaksuun kokonaisuuteen. :) Otetaanpa KKK tavotteeks, ainakin kokeillaan!

   Poista
 6. pitäs iteki vielä silputa nuita, toimineet kyllä ihan hyvin. vaatii vain viitseliäisyyttä! ihanan värikkäitä oot saanu aikaseksi:) taisin olla minä joka kolmesta k:sta höpöttelin, ei kyllä toteudu läheskään aina vaikka hyvä ois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaatii kyllä viitseliäisyyttä, mutta on se mukavaa vaihtelua välillä. Niin muistelinki, että sinä se kkk-tyyppi taisit olla! Tulisit taas höpöttelemään meijän kans! :)

   Poista
  2. pitäskö tullaki taas kesken kaiken.. viime viikolla eka kerran tuli sellanen olo, että josko kevääksi palais takas ruotuun:)

   Poista
  3. Kauanpa se kesti.. :) Kysäse, pääsiskö!!

   Poista
 7. aivan huippuja Paavoja! mulla on joku kumma raitakausi menossa, aina vain tartun niihin maritilkkuihin...pallot olen jo tuhonnut. :) voi että nämä Paavot olivat kyllä inspiroivia, eipä tiedä vaikka pikkulikat saisivat jotain samantyyppistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mikä niissä raidoissa kiehtookin - minäkin aikamoinen raita-akka! Pitääpä seurailla, minkälaisia Paavoja tai Pauliinoita sinä kehittelet. :)

   Poista