maanantai 4. helmikuuta 2013

Painantaa

Voin sanoa, että me ihan kauhiasti innostuttiin tästä hommasta! Kaikista eniten ehkä minä, mutta pojatkin touhus kyllä posket punaisina.


Uhrattiin yksi omena, porkkana ja peruna sekä kaivettiin roskiksesta vessapaperirullien hylsyjä. Tuumailtiin värejä ja aloitettiin painaminen. Jos haluatte hempeillä ja painaa sydämiä, niin taivuttakaa vessapaperihylsy sydämen muotoiseksi ja vahvistakaa maalarinteipillä. Sillä tavalla se pysyy kuosissaan eikä ala muuttaa muotoaan kesken kaiken. Tämä on niin nopeaa touhua ja saa kivoja kortteja aikaiseksi. Sakrunkin typykkä teki viime keväänä  ihania kortteja. Käykääpä kattomassa, jos lasten kanssa taiteileminen kiinnostaa!


Ruualla ei saa leikkiä, mutta taiteilu on asia erikseen.

 

Poikien tekemiä kortteja. 


Ja minun tekemiä.


Innostuitteko? Jos sillä tavalla pääsi käymään, niin vielä enemmän innostutte, kun hommaatte käsiinne kirjan Printtejä. Sen on eräs Lotta tehnyt. En minä, vaan Lotta Jansdotter, joka on Ahvenanmaalla syntynyt suunnittelija. Kirjassa on ohjeet vaikka minkälaisiin painantahommiin: kumileimasin-, siirtokuva-, kasvi-, sapluuna-, perunaleimasin-, lino- kuin seulapainantaan. Ja jos vielä käytte suunnittelijan kotisivuilla, olette myytyjä ja päänne on täynnä uusia ideoita. Mulle ainakin kävi niin! :)

http://www.jansdotter.com/

.

PS: Myyntipöydälle tullut kortteja myyntiin.5 kommenttia:

 1. Hieno idea ja kortit kanssa kivoja:)! Minäkintykkään tuosta printtejä-kirjasta, vaikken oo vielä omaan hyllyyn raaskinu ostaakaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Semmosia tekniikankokeilukorttejahan niistä tuli, mutta ehdottomasti jatkojalostuksen arvoista hommaa. (tulipas perin suomalaista jupinaa vastaukseksi positiiviseen palautteeseen:)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kortteja! Millä väreillä te painoitta niitä? Ja tuo Lotta Jansdotter -kirja tekisi mieli saada käsiin. Muistan kun monta vuotta sitten retkeiltiin Ahvenanmaalla ja silloin törmäsin ensimmäistä kertaa hänen töihinsä ja vaikutuin! =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Meillä on ollu semmosia halpoja kuuden purnukan värikokoelmia, joihin en oo ollu ollenkaan tyytyväinen, koska ne on jotenki semmosia haaleita ja latteita värejä. Ostin nyt puolen litran pullon keltaista guassia (vesiohenteista läpikuultamatonta, peiteväriä siis). Noissa korteissa oli siis sekaisin molempia.. Mutta tuo uus väri oli sen verran parempaa tavaraa, että taidan ostaa muutki päävärit samaa merkkiä. Jospa niillä saatais lastenki töistä vähän kirkasvärisempiä. :) Myrkytön, lähtee pois saippuavedellä. Lapsille siis oivaa väriä.

  VastaaPoista