tiistai 30. huhtikuuta 2013

Peppimekkoja

Kuljimme kapeita Gamla Stanin katuja ja eksyimme suloiseen lastentarvikeliikkeeseen. Siellä myytiin leluja ja ennen kaikkea aivan suloisia peppimekkoja! Niissä oli alla pitkähihainen pitempi mekko ja päällä kirjava lyhempi liivimekko. Siitä on niin kauan aikaa, että liike on näköjään muuttunut pelkäksi ihanaksi leluliikkeeksi ja tuo kuvassa näkyvä neitokainen on sen jälkeen lopettanut äitinsä mahanahkan venyttämisen. Mutta idea jäi mieleen enkä saanut siltä rauhaa, ennen kuin toteutin sen.

Toteutuksessa saattoi auttaa se, että vuoden alussa tuli Ottobre, jossa oli nämä molemmat mekkokaavat. Ne on tarkoituskin pukea päällekäin, joten kaavoja ei juuri tarvinnut muokkailla. Tällä tyylillä voi tehdä aika monenlaisia yhdistelmiä. Ensimmäisen mekkoparin testasin kaapissa olevista joustamattomista puuvillakankaista mutta saattaisin kyllä narahtaa kangaskauppaankin tämän takia. Sekin saattaisi olla ihana, että alla on trikoomekko ja päällä joustamaton ohut puuvillainen. Näitä mekkoja voi pitää yhdessä ja erikseen.


Vaikka kangas ei joustakaan, mekosssa on tilaa leikkiä ja pelata. Minusta tässä yhdistelmässä on ihanaa just se, että tuo alumekko pilkistää tuolta helmasta reilusti. Taisin pidentääkin sitä, jos oikein muistan. Alumekon olenkin jo postannut aiemmin talvella ja sen materiaali on ohutta mutta tosi lujaa puuvillaa.


Tämä liivimekko on paksua vanhaa puuvillaa ja yllätys yllätys, kirppikseltä Kontista. Sieltä löytyy  kyllä parhaat peruspuuvillat! Tätä kangasta sainkin reilusti ja nyt pitäs miettiä, mitä teen lopusta. Mekko tuntuu heti vähän eriltä yksistään. Voiskohan tällä mennä lakkiaisiin?


Tässä vielä molemmat mekot sulassa sovussa KappAhlin hengarissa. Mainostan sitä kauppaa mielellään, kun sieltä annettiin nippu lastenvaatehengareita matkaan, kun vähän vihjasin. Ovat käteviä.


Tässä on toinen värikäs mekkotekeleeni sitten joulun. Tämä on tehty erilaisista raitaisista trikoopaloista. Ihastuin Ketunpesän suloisiin tilkkumekkoihin ja leikkelin omani niistä kankaista ja väreistä, joita sattui olemaan. Jokunen tilkku taisi tulla lahjoituksenakin ompelukaverilta. Vielä on niin kylmää, että pitää pukea pitkähihainen alle. (Kuvassa näkyvä pitkähihainen on oma juttunsa: ensimmäinen merinovillaompelukseni. Ehkä kerron näistä joskus lisää.)


Edestä mekko näyttää tältä. Tein sen siis kokoamalla ensin kolme tilkkuriviä yhteen ja sitten leikkaamalla pienet lepakkohihat. Että sen kummempaa kaavaa tähän ei ollut. Kankaat tottelivat ihan hyvin, vaikka joustavatkin ja mekko on pysynyt kuosissaan. Kankaat ovat Marimekolta ja Ottobrelta, paitsi resorit Metsolasta.


Ja takaa.


Jos tuo ensimmäinen mekko postauksessa on peppimekko, niin mikä tämä sitten on?

Leikkisää loppuviikkoa!


13 kommenttia:

  1. Kauniita ompeluksia,tekisi taas itsekin mieli maritilkkuilla...

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti voi mennä lakkiaisiin, upea vanha kuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuosi on kyllä kaunis ja kangas on kestänyt hyvin aikaa. Jotain tästä tekis vielä mieli tehdä...

      Poista
  3. kylläpä siellä ollaan niin tuottoisia! Mulla odottaa parit kirppismekot kavennusta ja muuta tuunausta, mutta ei vaan saa aikaiseksi... lakkiaisetkin tosiaan lähestyy.. P:ssä kyllä niin tuttua näköä. Liekö meidän Lillissä sitten jotain samaa... hmmm! Kai se mahdollista on kun sukua ovat! :D
    t.Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, tämä talvi ja kevät on tuntunut kaikkea muuta kuin tuottoisalta kässäsaralla. =) Varmaan ihania löytöjä ne sun kirppismekot, koita löytää aikaa niin pääset kaasuttelemaan. Onhan tuossa meijän neitissä paljonkin teijän tyttöjen näköä, vieläpä molempien. :)

      Poista
  4. Ihania mekkosia:)! Pitäis varmaan iteki piirtää tuo od kaava, niin nättiä tulee:). Mie löysin sopevasti eilen kirpulta maritilkkuja, taitaa meilleki jokunen palapaita tulla;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirtele ihmeessä, voin suositella. Voi sua onnellista, kun oot löytäny maritilkkuja! =) Mulla meni näitten kankaitten löytämiseenkin aika kauan. Eihän noita trikoita myydä juuri missään ja silloinkin kun myydään, niin aika hassuja värejä.

      Poista
  5. Voi että tykkään näistä!
    Varsinkin tuo tilkkumekko iskee suoraan sydämeen! Aikamoinen väkertäminen varmaan siinä oli.
    Sulla on tommosia ihania mekkotyttöjä. Meillä poikalasten vanavedessä tulee "falkkutyttö", ei paljon muut pukineet kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, määki tykkään molemmista mekoista. Ja toivon, että jaksaisin myös käyttää niitä, kyllähän se pientä houkuttelua välistä vaatii. Täällä mentäis mieluiten sukkahousuilla ja t-paidalla. =) Tuossa tilkkumekossa oli sen verran väkertämistä, että piti jaksaa leikata tilkut ja sommitella. Muuten oli helppo tekele. Että ei muuta ko leikkelemään! =) Laitoin valmiin reilun t-paidan sen "tilkkukankaan" päälle ja piirtelin siitä paidan.

      Poista
  6. Ihana kaava tuo päällimmäinen mekko! Jospa saan sen sulta ku seuraavan kerran nähdään? Tai sitten käyn lainaamassa kirjastosta. Tosi ihana malli! Tuolla saa varmasti monenlaisesta joustamattomasta kankaasta kivoja mekkoja. Alempi mekko ja tilkkumekko myös kivoja. Pitäiskö mun alkaa osteleen sulle kirpparilta trikoota. Saatan joskus törmätä, mutta en osta, koska en osaa ommella sitä. "Harkintaan" ! :)

    t.tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! =) Saat kyllä kaavan. Jos ei nähdä, niin voin laittaa postiinkin. Voithan sää ostaa mulle trikoita jos löytyy tosi ihania ja jos haju ei oo ihan mahoton :D. Oon kyllä itekin ostanu kirppareilta trikoota jos jonkinlaista. Tuo mekko taitaa päästä nyt sitten kevään juhla-asuksi.

      Poista
  7. ps. ja aivan ihana myös tuo kangas! ehdottomasti voi laittaa yo-juhliin!

    VastaaPoista