perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesän viemisiä


On kesä, on loma ja viimeinkin aikaa tehdä jotain. Ollaan laitettu kasvimaata, rakennettu kasvihuonetta, leivottu, mökkeilty ja yritetty kesyttää lampaita. On saatu myös mieluisia kyläkutsuja - pikkukekkereitä on siellä ja täällä.

Tuliaisia on mukava viedä, jos niiden valmistelemiseen on aikaa. Mua jotenkin ärsyttää kaartaa viime tingassa ABC:n pihaan ja käydä ostamassa joku karkkipussi. Niin paljon mukavampi on tehdä jotain ajan kanssa itse ja kiikuttaa se sitten tuliaisiksi, vauvalahjaksi tai tupaantuliaislahjaksi. Ystäväperheeseen syntyi pieni tyttövauva ja muutto uuteen kotiinkin on tapahtunut hetki sitten. Mekko vauvalle, tarjotin kotiin ja leipä koko perheelle syötäväksi. Tarjottimia oon päällystänyt aikaisemminkin täällä blogissa. Ruisleivän juuren herättelin pakkasesta parin vuoden tauon jälkeen. Hyvin se toimi vieläkin, ja nyt tein jo toisen satsin terveysleipiä viemisiksi.


Vauvan mekko ei ole oikeastaan mekko, koska siinä on minilahkeet. Vauvan päällä se näyttää kyllä mekolta, sen verran on muhkeutta tuossa keskiosassa. Tämä shortsihaalari on muuten huomattavasti käytännöllisempi tavalliseen mekkoon verrattuna. Helmat eivät koko ajan nouse kainaloihin, kun vauvaa pyörittelee sylissä.


Alkuperäinen malli on Ottobresta (3/2011), jota ystävä oli muokannut ja esitteli ideansa minullekin. Näitä olen muutamia tehnyt vauvalahjoiksi, ja ainakin isät ovat tykänneet, kun ei tarvi niiden mekonhelmojen kanssa yrittää selvitä.


Toisen ystävän pikkuinen poikavauva sai raidallisen trikoopaidan. Tykkään raidallisista kankaista, ja niitä löytyykin monenmoisia yhdisteltäväksi. Onhan raitakankaissa haasteensakin, jos haluaa kohdistaa raidat saumakohdissa. Ehkä se on kuitenkin tekijä itse, joka kriittisimmin katsoo, että osuko raidat kohilleen vai ei. 


Turkkilaista jogurttia myydään pienissä ämpäreissä, joita voi jogurtin säilyttämisen lisäksi käyttää vaikka mihin. Sisko antoi kerran vinkin, että fariinisokeripussi säilyy hyvänä tuollaisessa ämpärissä. Onko teillä jotain muita hyviä ideoita? Minä leivoin pikkuleipiä viemisiksi ja säilöin ne ämpäreihin. Lahjapaperilla koristelin itse ämpärin ja kannen.

 

Niin, ja kaiken touhun keskellä ollaan yritetty kesyttää meidän kesälampaita. Poikien toiveena on, että ne tulis syömään leipää kädestä, niitten nenää vois rapsuttaa, selässä ratsastaa ja villasta voitais tehdä villapuseroita. Sitä odotetaan.



13 kommenttia:

  1. Monenlaista ihanaa ja kaunista oot tehny:)! Tosi söpö tuo mekko, joka ei ole mekko ja paitakin nätti:). Tarjottimesta puhumattakaan, ihan ku kaupasta tai parempiki;)! Ihana, ku ootte laittanu lampaita, tsemppiä kesytyspuuhiin:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lampaita pitäis vissiin olla aika paljo enemmänkin, että ehtisivät syödä tuon hurjasti kasvavan ruohon tuosta pellolta. Mutta mukava noitakin on seurailla - vieläkö tosiaan kesyyntyisivät!

      Poista
  2. Mä en nähnytkään tuota haalarimekkoa, jonka olit tehnyt. Ihanan näköinen!
    Voihan lampaat, jospa ne sieltä tulis lähemmäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä varmasti tekisin tuollaisen "mekkosen" omallekin tyttöselle, jos sellainen täällä vipeltäis. :)
      Liekö pitää joku kutsujoiku harjoitella, että saa lampaat helmoihin pyörimään..

      Poista
  3. Niin kauniita taas, eikä vähiten nuo villakaverit :)

    VastaaPoista
  4. ihana haalari! jos poikaselle tekisi niin jos vähän kaventaisi, vai mitenkä siitä tulis poikasempi? kivan näköistä eloa siellä teillä :) lampaatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva idea, että pojallekin tuollainen haalari! Kaventaa vois tosiaan vähän ja laittais vaikka olkarusettien tilalle jotku miehekkäät nappisysteemit. Kokeileppa! :)

      Poista
  5. Ihana kesä välittyy näistä jutuista! Sulla on taito keksiä ihania tuliaisia. Tukutuku lampaitani vois tehota huilun kera! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesähän se nyt on! Jos on aikaa, niin tuliaisia on mukava miettiä.
      Pitäiskö kaivaa huilut varastosta ja mennä lurittelemaan.. :)

      Poista
  6. Omat värkkäämät, ajatuksella tehdyt lahjukset on nimenomaan niitä parhaita viemisiä! Sinulla on tosiaan taito keksiä ja tehdä ihania juttuja. Mahtavia vinkkejä muillekin :) tuo mekotusmalli on kiva, jännä tosiaan et se näyttää sit päällä mekolta, mut käytännöllinen samalla!
    Taitaa tosiaan olla tekijä itse monesti se kovin kritisoija.

    Huikea vinkki nuo jogurttiämpärit!! Kiitos, enköhän jalosta käyttöön. Tuli heti mieleen mm. muutama lapsonen, jolle vois lahjoittaa noita, just kätevän kokoisia ovat. :)
    Ja oi nuo määkijät; toivottavasti kesyttäminen onnistuu! Että pääsis pojat tutustelemaan lähemminki noihin villaisiin luontokappaleihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Jogurttiämpärit on kyllä näppäriä moneen. Pitäis miettiä, miten ne sais päällystettyä jotenkin pysyvämmin. Tuo lahjapaperihommahan pitää repäistä pois eka pesun yhteydessä.

      Toivotaan kesyyntymistä.. :)

      Poista
  7. Kauniit jukurttiämpärit! Mulla on useampi ämpäri jemmassa ja ajatuksena päällytää jotenkin, mutta en ole vielä keksinyt, miten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kerrohan sitten, miten keksit päällystää. :)

      Poista