perjantai 17. lokakuuta 2014

Pitsimanipuloitua collegea

Mallikelpoinen-blogissa on meneillään hauska haastekuukausi. Sen ideana on innostaa käsityöbloggaajia luovaan suunnitteluun. Minäkin innostuin, ja ensimmäisenä tuli tällainen kankaanpainantaidea mieleen. Tämän viikon tehtävä oli siis ensin muunnella jotain kangasta ja sitten ommella siitä vaate. Toteutin työni niin, että painoin Lotan seulalla mustalle paksulle collegekankaalle valkoisella pitsiliinakuvion ja ompelin molemmille tytöille tällä tyylillä mekot. College muuttui heti vähän juhlavammaksi.


Loppujen lopuksi toteutuksesta tuli tosi yksinkertainen. Yritin laittaa siihen muutakin jujua, mutta mikään ei oikein passannut. Ehkä tällä tavalla tuo kuvio pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Musta ihanan laadukas college on ostettu R-collectionilta ja resorit Ottobrelta. Keltaisten sukkahousujen kanssa tämä menee ihan leikkiasusta. Alaosaksi voi yhdistellä myös niitä kesällä ommeltuja leggareita. Kaava on oma ja hyväksi todettu raglamekkokaava.


Pikkusisko joutui tyytymään hihattomaan mekkoon, koska kangas uhkasi loppua. Testasin tähän mekkoon Metsolan kaavaa, joka löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 8/2014. Ihan mukava kaava tämän perusteella. Mietin tuota pitsiliinan paikkaa ja se saa olla lapsen vaatteessa yllättävän ylhäällä.


Tämä ei enää kuulu haasteeseen, mutta pakko kertoa, että ompelin lisää pipoja mekoille kavereiksi, tuon raitaisen siis. Kuinkahan usein lapset käyttävät näitä yhtä aikaa? ;) Joskus jokin vaate vaan inspiroi jatkamaan tyyliä muihinkin asusteisiin. Minulla on nyt menossa sellainen asukokonaisuus-kausi. Yritän yhtenäistää omaa ja lasten vaatekaappia, jotta vaatteita tulisi myös käytettyä.Siskokset nauttivat vielä samistelusta. Pienemmällä on musta trikoopaita mekon alla. Kokeilu oli hauska ja innosti kyllä testaamaan kankaanpainantaa jatkossakin. Mielessä pyörii jo uusia painantakuvioita. 


15 kommenttia:

 1. Upeat mekot! Ja hauska tapetti teillä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat mekot ihanilla tytöillä. Piti useamman kerran katsoa ennen kuin uskoin, että et ole ommellut kolitsiin pitsiliinoja, vaan olet painanut ne. Kankaanpainanta kuulostaa kiehtovalta...

  VastaaPoista
 3. aivan ihmeellisen ihanat mekot!!! oijoi. ja pipojen tupsut. huii miten taas alkoikin ideat pyörimään. ..mutta mekkoset aivan suloiset. hienosti manipuloitu. :)

  VastaaPoista
 4. Voi osaispa itekki painaa tuollasia kuvia! Tosi nätit mekot! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat mekot ja tytöt! ja niin ihana makuuhuonekin. Ja ihana on papettikin!
  Nimim. Miehesi serkku

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo pitsikuvio :) Mistä seula on?

  VastaaPoista
 7. Kauniit mekot! Pitsikuvio näyttää ihan oikealta liinalta.

  VastaaPoista
 8. Erittäin kaunis painokuva, todella herkkä. Sopii mekkoihin niin nätisti:)

  VastaaPoista
 9. Nättejä ku mikä. Ja ekaa kertaa käymässä blogissasi, niin onpahan komea lankarullakuva otsikossa!

  VastaaPoista
 10. Kiitti ihanista kommenteista! =) Tykkään itsekin tuosta tapetista edelleen. Tuo pitsiliina on painettu Lotan tekemällä seulalla, jonka mallina on ollut oikea pitsiliina. Samalla seulalla Lotta on tehnyt esimerkiksi luutuja. Sain kokeilla sitä ja samalla harjoitella kankaanpainantaa. Tytöt ovat tykänneet mekoistaan. Tuo haaste on ollut inspiroiva! Käykääpä tekin selaamassa kaikki haastetyöt, hienoja olivat kaikki!!

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis pitsikuvio! Ensimmäistä kertaa käymässä blogissasi ja täältähän löytyy paljon kaikkea kaunista ja kivaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaunis se on minustakin. Kiva kun kävit ja jätit terveisiä. :)

   Poista