lauantai 25. lokakuuta 2014

Hymyilevä kurpitsalyhtyMeidän perheen nelivuotias on koko syksyn toivonut hartaasti kaupasta kurpitsaa, josta voitaisiin sitten tehdä semmoinen irvistelevä kurpitsalyhty. Kerran tässä kauppareissulla osui silmiini sopivan pieni ja sopivan hintainen kurpitsa, joten tämä toive kävi viimein toteen. Nelivuotias pörräsi perässäni koko päivän, eikä pörinä helpottanut ennen kuin oltiin ryhdytty toimeen.


En ollut aikaisemmin tehnytkään kurpitsasta lyhtyä, mutta nykyään kaiken uuden kokeileminen on niin helppoa, kun netti pursuaa ohjeita ja ideoita aiheesta kuin aiheesta. Pinterestistä kurkattiin vielä lisää vinkkejä, joten helpoksihan sen tekeminen kävi.


Koska lyhdyn tekemisessä tarvitaan veistä, en antanu pikkusällien osallistua itse leikkuuhommaan. Suunnittelussa, laadunvalvonnassa ja sisällyksen poistamisessa sen sijaan saivat pojatkin olla mukana.
Kurpitsan sisuksesta saisi tehtyä kaikkea herkullista, mutta meidän kurpitsa oli niin pieni ja sisusta sen verran vähän, ettei alettu hilloja ja piirakoita siitä taikomaan. Koverrettiin se vain pois ja ihmeltiin hetki sen koostumusta.
Kurpitsalyhdyn ilme oli täysin poikien suunnittelema. Monien luonnosten joukosta löytyi viimein se, joka miellytti molempia suunnittelijoita. Netistä kateltiin kuvia äkäisistä ja hurjasti irivistelevistäkin lyhdyistä, mutta niihin ei uskallus riittänyt. Tämä hymyilevä, yksihampainen kurpitsaukko oli juuri sopiva pimenevän illan tunnelmaan.


Valonlähteeksi laitettiin ensihätään pieni taskulamppu, mutta ledituikku olisi varmasti kaikin puolin kätevämpi.


En ole koskaan oikein innostunut tästä lokakuun lopun halloween-humusta. En tykkää kummituksista enkä vampyyreistakaan, minkä takia ei olla suuremmin juhlaa vietetty. Mutta nämä kurpitsalyhdyt ovat kuitenkin kauniita, minkä vuoksi voisin niitä veistellä johonkin syksyn loppumisen tai talven alkamisen juhlaan koristeeksi. Kokonainen kurpitsalyhtyarmeija olisi tietenkin näyttävä, mutta tänä vuonna aloitettiin yhden tekemisellä. Jospa ensi kesänä meidän omalla kasvimaalla kasvaisi kurpitsoita, joiden sisuksesta saataisiin hilloja sekä piirakoita ja ulkokuoresta kivoja lyhtyjä pihamaalle.

Tunnelmallista lokakuun loppua!4 kommenttia:

 1. Tuo onkin söötti. Minäkään en haluaisi sellaista pelottavaa lyhtyä.

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja ja ideoita tama blogi taynna!! Kayn kurkistelemassa silloin talloin mutta harvoin saan kommentoitua! Nyt teki mieli kommentoida. Terveiset taalta tuhansien kurpitsojen keskelta. Kaivertaminen yllattavan vaikeaa, vaikka nayttaa helpolta. Hauska ja nopea ja sieva koristelu syntyy eri kokoisilla poran terilla suoraan kurpitsan kylkeen. Lapset tekisivat niita loputtomiin😊. Ystavallinen on teidan kurpitsan irvistys! Kaunista syksya!!t. Anu meren takaa

  VastaaPoista
 3. Kun kateltiin niitä lyhtyideoita, niin vastaan tuli ei-niin-sööttien lisäksi myös todella kauniita ja taidokkaasti koristeltuja lyhtyjä. Joskus taidan ite päättää, millä tavalla joku lyhty koristellaan. ;)

  Anu, onpa hauska, että sinäkin siellä kaukana oot kärryillä, mitä me täällä näperrellään! Kiitos kommentista. :)
  Kuulostaa kyllä mahottoman mielenkiintoiselta tuo poraamiskoristelu! Ehottomasti pitää kokeilla joskus sitäkin. Uskon, että lapset tykkää.
  Ihanaa syksyä sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Vaude mikä kurpitsanaama! Kyllä on pojat mielissään, kun omalla pihalla hymyilee pimeälläkin tuollainen hauska heppu. Saas nähä innostuttako poraamaan sille kavereita. :) Ja olipa mukava kuulla terveisiä meren takaa! :)

  VastaaPoista