sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Himmeli hyörii hissukseen


Koristeissaan kiiltää kuusi
tuo tupahan tuoksuaan.
Lumi äsken satanut uusi
kuin harsona kattaa maan.

Nyt vanhojen huolet hukkuu
kuin pilvehen loistavaan.
Hymyhuulilla lapset nukkuu
yhä kääröt käsissään.

Tänä yönä enkelin siipi
yli kattojen hiljaa lyö.
Syvä hartaus mieliin hiipii,
pyhä kirkas jouluyö.

Helena EevaTuossa edellä olevassa joululaulussa ei puhuta himmeleissä, mutta siinä on jotain samaa levollisuutta kuin himmellin hitaassa hyörinnässä. Mitä enemmän katselen himmeleitä, sitä enemmän pidän nimenomaan tuosta hiljaisesta liikkeestä. 

Tänä jouluna oli näköjään punaisen pillihimmelin vuoro. Aiempi tekeleeni, olkihimmeli, koki kovia ja on jo murusina kaatopaikalla. Haaveilen silti, että tekisin joskus oikein kunnollisen oikean ruishimmelin. Sitä ennen väkerrellään harjoitusmielessä näitä nopeampia. Pilleistä on siksi helppo tehdä, koska se kestää kovaakin kohtelua, olkihan halkeilee helposti. Jos joku innostui vielä tästä, niin tuolta Raahen taitopajalta saa ainakin vinkkiä malleista. Siellä näytti olevan tilattavissa myös tuo kultainen lasitähti, josta kerron myöhemmin.

Tein himmelin tähän pisteeseen jo hyvissä ajoin ennen joulua. Se näytti kuitenkin hassulta ja vähän liian yksinkertaiselta, joten lisäsin äskettäin siihen nuo alimmat kuutiot. Eikö tullutkin heti näyttävämpi?


Tosiaan toinen himmelitekeleeni on tämä kultainen tähtipallo. Sain sen tee se itse -pakettina tuliaisina ihanilta sukulaisilta. Ohjetta seurailemalla himmeli valmistui nopeasti.


Nyt kiertelen ympäri taloa ja etsin sille arvoistaan paikkaa. Tämä tähtipallo on paljon nopeampiliikkeisempi kuin iso himmeli. Se välkehtii ja loistaa ja kaipaa selvästi valoa ja glamouria ympärilleen.


Tonttuperhe kerääntyi lampun alle joulua odottamaan. Ei tässä enää kovin montaa aamua olekaan.


Tästä linkistä pääset kuuntelemaan yhden hienon version tuosta Teuvo Hakasalon säveltämästä Jouluyönä-runosta. Eipä haittaisi, jos osa siitä levollisuudesta tarttuisi meidänkin tupaan! :) Saatamme innostua vielä kertomaan muutamista joulujutuista täällä blogissa, mutta eihän se estä toivottamasta

Rauhaisaa ja samalla piristävää joulunaikaa
teille ihanat lukijamme!

<3: Sakru ja Lotta


6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis malli tuossa tähtihimmelissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis malli. :) Voisi kokeilla joskus tuota mallia oljistakin.

   Poista
 2. Minä myös tykkään tuosta laulusta. Erityisesti kohta "hymyhuulilla lapset nukkuu yhä kääröt käsissään" tiivistää mielestäni lahjojen jakamisen jälkeistä rauhan tunnelmaa.

  Jouluiloa teidän kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Mukava kuulla, että joku muukin tykkää tuosta laulusta. Kai se on perheenäidin pieni onnenhetki, kun talo on hiljaa ja lapset nukkuvat.

   Poista
 3. Sai kyllä ihmeitä aikaan nuo pikkukuutiot tuohon punaiseen himmeliin! Näyttävämpi ja niin kaunis on.

  Mahtava idea tuliaisiksi tuo Tee se itse-pakkaus, kun kyseessä on noin kätevä naisihminen!

  VastaaPoista
 4. Eikö vaan ookin nyt parempi tuo himmelson! Ja kyllä oli mieluinen tuliainen tuo. :)

  VastaaPoista