perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kullanhohtoisia eläintauluja


Saatatte jopa muistaa ne eläinkorut, joita reilu vuosi sitten tein rohkaisemaan meidän pikkupoikia kerhoon jäämisissä ja muissa jännittävissä tilanteissa. Sen jälkeen on tullut tehtyä eläinkoruja vähän suuremmissakin määrin mm. joulun alla myytäväksi sinne Naisten joulumessuille.

 

Koska kaikista muovieläimistä ei vaan ole ollut koruiksi, on sarvikuonoja, virtahepoja ja muita mylvijöitä pyöriskellyt pöydän perillä odottamassa omaa paikkaansa. Joskus selatessa blogeja, vastaan tuli eläintaulu, joka oli tehty juuri samanlaisista muovieläimistä. Pistin idean mieleen ja nyt sen sain toteutettua.



Halkaisin eläimet ensin vatsan kohdalta halkipoikki. Puukko riitti hyvin siihen hommaan ja leikkauspinnastakin tuli tasainen ja siisti. Kiinnitin puolieläimet ruuvilla pahvinpalaseen, jolloin maalaaminen spraymaalilla oli helppoa. Kun maali oli kuivunut, irrotin eläimet ja aloin sommitella niitä varsinaiselle taulupahville. Käytin paspispahvista ylijääneitä keskuspahveja, jotka sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin paksuutensa ja jämäkkyytensä vuoksi.







Kiinnitin eläimet taulupahvillekin ruuveilla. Eipähän ihan ensimmäiset savannin tuulet pääse irroittamaan patsastelijoita alustastaan!
 



Muutama kotimainenkin maatilan eläin saa nyt jatkaa eloaan kultaisen hohteen ympäröimänä! 



4 kommenttia: