torstai 9. heinäkuuta 2015

Matkantekoa

Ensin se oli vain heitto, sitten idea alkoi elää niin, että se piti ankkuroida yhteen tulevien lomapäivien kanssa. Suunnitteluvaiheessa yritimme yhdistää haaveet tosiasioihin. Lopulta starttasimme. Heti kesän alussa pääsimme yhdessä Lotan perheen kanssa autolomalle Tanskaan. Matkassa olivat molempien koko perheet ja sitenpä siitä muovautuikin varsinainen lastentahtinen tutkimusmatka. 

Jo alkumatkasta Etelä-Suomessa pääsi kesätunnelmaan ja kyllähän se piristi pitkän kotonaolon jälkeen pällistellä uusia maisemia ja taivutella kieltä vastaanottajan koodiin sopivaksi. Voisimme koota siitä oman kokonaisuuden erikseen, jos se jotakuta kiinnostaa. Kertokaahan, onko sellaiselle tarvetta. Kuten arvata saattaa, ajomatkaa ja istuttavaa kertyi reilusti, joten joku käsityö piti saada mukaan. Tällainen raitaneuletakkihan siellä syntyi.


Tätä Kässänopen painajaista ei ole suotta kehuttu helpoksi työksi. Koska siinä neulotaan koko ajan oikeaa, ei tarvitse vilkuilla työtä, vaan voi antaa käsien luoda uusia silmukoita ja samalla katsella vaikkapa kauniita nummimaisia peltomaisemia. Käytin apunani kahta ohjetta. Ensin katselin Kotipalapelin sivuja ja sitten innostuin tuosta raglanmallista, kun sen saa valmiiksi vähemmällä yhteenompelulla.  Tein ohjeen mukaan koon 86 cm, mutta käytin pienempiä puikkoja, joten tämä ehkä vastaa kokoa 74 cm. Lanka on bambupuuvillaa, joten takkia voi pestä.

Ohjeesta poiketen tein takkiin vetoketjun, sillä napit tahtovat aukeilla käytössä. Tuin vetoketjun nurjalta puolelta puuvillanauhalla. En tiedä näkyykö se kuvasta, mutta siellä se on. Takin kutistin pesukoneessa sen valmistumisen jälkeen ja vasta sitten ompelin vetoketjun kiinni. Joko arvaatte mitä tällainen pikkutakin neulominen tarkoittaa?


Tällaista toista matkaa olemme taas taivaltaneet lähes samaan tahtiin <3. Olemme iloisia, kun saamme jakaa kokemuksiamme taas toistemme kanssa. Aina se on yhtä ihmeellistä ja monet pienet asiat täytyy pohtia uudelleen ja uudelleen. Nyt olemme jo loppumetreillä, jos niin voi sanoa. Nimittäin jos kaikki menee hyvin, viimeistään ruska-aikaan meillä on teille uutisia kerrotavana, ehkä aiemminkin. Ajatuksissamme nuo pienet maailmanvalloittajat ovat valmistelleet tilaa itselleen jo koko tämän kalenterivuoden ajan. Ensin he vain hipaisivat hennosti sydämen syrjää, nyt siellä taotaan jo kylkiluita lommoille. Ketähän tärkeitä tapauksia me oikein saamme joukkoihimme?


16 kommenttia:

 1. Onnea,iloa,voimia <3

  Nuo on kaikista ihmeistä suurimpia!

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaisi tarina Tanskan reissusta! Onnea molemmille odottajille :)

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kiva neuletakki! Musta-valkoisen yhdistelmä on aina vain yhtä ihastuttava! onnea myöskin loppumetreille. :)

  VastaaPoista
 4. Yksinkertaisesti kaunis!
  Eipä kyllä oikein jakseta täälläkään oottaa, ketä pallojen sisältä putkahtaa. 😊

  VastaaPoista
 5. Varmasti mahtava reissu. Tehkääpä siitä ihan oma postaus.
  Onnea odotuksiin! <3

  VastaaPoista
 6. pitää aloittaa siitä mikä jäi päällimmäiseksi. oi mikä viimeinen kuva! <3 on niin ihanaa kun on joku samassa elämäntilanteessa yhtä matkaa. onnea teille!

  villatakkikin aivan huikea ja matkapostaus ehdottomasti! nojatuolimatkailu on mukavaa. :)

  VastaaPoista
 7. Miten ihanasti kuvasitkaan tuota odottamisen ihmettä. Teidän molempien kirjoituksia on niin mukava lukea, että mielellään kuulen matkastannekin. Meillä legokärpäsen puraisemat pojat ovat hiillostaneet vanhempiaan Tanskan reissulla, mutta tänä kesänä saimme ihailla länsinaapurin maisemia. Ja ihana tuo matkäsityösi!

  VastaaPoista
 8. Paljon lämpimiä ajatuksia täältäkin uusien pienten ihmisten äideille! Ihana villatakki Sakru ja on raidat niin kyllä kohdistettu, että kelpaa ihastella!

  VastaaPoista
 9. Oi! Ihanaa! Paljon onnea tulevan pienokaisen johdosta! Kaunis villatakki. Kiva idea, tuo vetoketju ja sen tukeminen puuvillanauhalla. Täytyy laittaa korvan taakse tämä kikka. Aivan ihana tuo masukuva. <3

  VastaaPoista
 10. Ihana kirjoitus, Sakru - ja kaunis takki.
  Onnea ja voimia odotuksiinne!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikista kauniista sanoistanne! <3 Ne lämmittivät. Takin raidat tulivat kohdistettua sopivasti neuloessa raglanmallia. Lupaamme laittaa sopivassa saumassa sen Tanskan-päivityksenkin. Jotain muutakin odottaa pääsyä tänne blogiin...

  VastaaPoista
 12. Minäkin täältä kiitän onnitteluista ja muista! :) Aika uskomatonta, että ollaan taas samassa tilanteessa. ♥

  VastaaPoista
 13. Hei! Minkä nimistä lankaa J!käytit neuleessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, en huomannut tätä kommenttia. Määpä yritän selvittää tuon lankamerkin. Laitoin nimittäin kaikki vyötteet jo roskiin! Puuvillabambua joka tapauksessa.

   Poista
 14. Upeaakin upeampi neuletakki! Pukisin itsellenikin. Saapa nähdä minkälainen suloisuus sen syksyllä ylleen saa. Onnea teille molemmille! Kiva masukuva. (Legolandia on legendaarinen. Laittakaahan vain postaus Tanskan-reissusta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Voin hyvin kuvitella että sullekin kelpais tuo tyyli. :) Me yritetään saada Tanska-päivitys loppuun.

   Poista