tiistai 24. marraskuuta 2015

Ympyrätaskut ja Emmi-seula

Terveisiä talvisesta Pohjolasta! Lunta on kolattu jo useampaan otteeseen ja pihalla voi laskea pulkkamäkeä. Tänään leivottiin ensimmäiset piparit. Mutta ennen kuin innostumme jouluilemaan enempää täällä blogissa, laitan juttua eräistä eskarivaatteista. 

Tein tytölle collegehousut kovempaan rymyämiseen, nimittäin kaupan housuihin tulee meidän marakatilla helposti reikiä. Jotain raikastusta tuo harmaa kaipasi, niinpä innostuin kokeilemaan ympyrätaskuja. Näppärästi ne kyllä tulevat, kun on hyvä ohje, kiitos Sari. Kaveriksi housuille tyttö sai Lotalta Emmi-paidan. Emmi on tuon minun eskarilaisen itse piirtämä tyttönen, josta Lotta teki seulan, ja painoi kuvan paitaan. Tuli kiva setti.


Housut on ommeltu OB:n Saimi-kaavalla lapsen mittoihin muokaten. Mukava malli edelleen, joskin resoreita oon kaventanut reilusti. Kolitsi on samaa R-Collectionin harmaata kuin isän housut. Laadukasta edelleen. Taskujen kukkakangas löytyi Ottobrelta ja sen sai tytär itse valita harmaan seuraksi. Olipa vainen mukavaa ommella tarpeeseen, ja aivan tykästyin tähän ympyrätaskuun.


Enpä arvannut, mihin johtaa yhden piirustuksen lähettäminen! Lotta teki tytön piirustuksesta seulan, painoi sillä kuvan trikoopaitaan ja antoi sitten seulan meille. Mielessä onkin pitkään poltellut kankaanpainanta, nyt sitäkin voi rauhassa harjoitella kotioloissa. Kiitos vielä!


Siinä hän nyt tekee lähtöä opinahjoonsa. Mielessä jo aamuringit ja kirjelappuset eskariystäville. Pikkusisko pitää huolen, että hiukset tulee harjattua. Paita oli herättänyt eskarikavereissa ihmetystä ja ihastusta, muitakin innokkaita paidankuvittajia kuulostaisi olevan lähettyvillä.


Taiteilija antoi julkaista kuvan täällä blogissakin. Kun kyselin tarkemmin, mitä tuo tyttö tuossa kuvassa tekee, vastaus oli selvä: "Emmi katsoo aurinkoa!" No niin tietenkin.

13 kommenttia:

 1. Kivan näköinen setti! Mahtavaa, että lapsi on saanut itse kuvittaa paitansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tämä Emmi-juttu oli kyllä tosi mieluinen kaikkinensa. :)

   Poista
 2. Ihana postaus! Niin hauskat ympyrätaskut! Tuollaiset lasten kuvitukset ovat aina niin herkkiä ja herkullisia. Enemmän pitäisi hyödyntää lasten taidetta itsenikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Nämä olivat kyllä mieluisia lapsellekin, ompelun iloa parhaimmillaan. :)

   Poista
 3. Ihana. Tuo ihan oman lapsuuden mieleen, kun sain lahjaksi pienen t-paidan jossa olikin itse tekemäni kuva.
  Kädet alkoi heti syyhyämään, että pitäisikö aloittaa kankaanpainantaa siskojen mukauille. Voisi olla mieleinen yllärilahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Hauska, että sinullakin on ollut vastaava pienenä. Varmasti lapset ilahtuis tuollasista ylläreistä. Ei muuta kuin kokeilemaan! :)

   Poista
 4. Tosi kiva idea ja on varmasti kaverienkin silmissä cool ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea ja on varmasti kaverienkin silmissä cool ;)

  VastaaPoista
 6. Ympyrätasku on hauska idea, Sarin blogista olen myöskin tätä katsellut. :) Seulalla painettu kuva on niin hieno ja se ajatus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vallan ihastuin ympyrätaskuun, Sarilla niin näppärä ohje. :)

   Poista
 7. Kiva setti <3! Ja ihana tuo, että Lotta teki painoseulankin :-)! Suuri tunnearvo tuollaisilla omatekemillä painokuvilla ja niin symppis on pieni Emmi, joka katsoo aurinkoa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tämä oli niin näppärä ohje, että muutkin ovat innostuneet. Symppiksiä näistä vaatteista kyllä tuli. Emmi-aurinkoinen. :)

   Poista