perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulutähtösiä

Joulu on tähtien aikaa. Askartelin pienen kollaasin seinälle joulua tuomaan. Kaikki lähti tuosta isosta helmitähdestä. Sen jälkeen syntyivät mustat hamahelmitähdet, ja lopuksi liimasin kokoon pyykkipoikatähden. Ripustin tähdet pellavanaruun ja asettelin seinälle.


Idean tähtiseinään sain Pinterestistä. Suurin tähti syntyi siis puisista helmistä, joita satuin löytämään  niinkin eksoottisesta paikasta kuin Sodankylän S-marketista. Sommittelin helmiä aikani ja peräti yksi pieni helmi jäi yli. Tällaisia helmitöitä tekisi mielellään enemmänkin, mutta ensin tarttis löytää lisää edullisia helmiä.Pyykkipoikatähti vaati sen verran, että irrottelin "jouset" ja liimasin ensin yhden pyykkipojan aina selät vastakkain ja annoin kuivua, ja lopuksi liimasin vielä nämä setit tähdeksi. Hamahelmitähdet olivat niin hauskoja tehdä, että niitä voisi näperrellä lisää pikkuhiljaa, nimittäin aina tasaisin väliajoin tytöt kaivavat tämän ihanan värikkään helmipurkkinsa esille. Viimeisimpänä villityksenä heillä on ollut järjestellä helmejä väreittäin. Aikovat kuulemma jouluna sitten rauhassa puuhailla niillä.

Teippasin ensin tähdet seinään kuvioteipillä. Sitten alkoi kuulua pieniä kolahduksia, kun tähdet tippuivat yksi kerrallaan alas seinältä. Sinitarroihin lopulta päädyin, mutta ne eivät ole ihan niin nättejä. Omien tekeleideni lisäksi seinälle pääsi kultainen taiteltu ihanuus, joka on tyttöjen kerhotädeiltä ja aikoinaan ystäväperheeltä saatu vessapaparirullakukkanen. Vieläköhän olisi joku tähtimalli, jota seinä kaipaisi?


Tuikkikaa oi joulun tähtöset
kilpaa lasten tähtisilmäin kanssa!
Kertokaatte joulun satua,
yhtä uutta, yhtä ihanaa,
mieltä viihtäen kuin muinen lasna.


4 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä nättejä! Tuota pyykkipoikatähteä tuijottelinkin tovin, että mitä hyvin tuttua siinä on. No, pyykkipoikiahan ne! Ja tuo puuhelmitähti - ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Nämä tähtikoristeet oli paitsi hauska tehdä, myös kiva, ja sopivan neutraali, joulukoriste meille. Puuhelmet taitavat olla yks mun kestosuosikki.

      Poista