maanantai 17. joulukuuta 2012

Mekkoja tonttutriolle
Onko teidän kulmilla näkynyt pieniä tonttuja hiippalakkisia? He kurkkivat salaperäisinä ikkunoista ja heidän silmissään on sellaista pilkettä, että väkisinkin tulee ihan joulutuulelle, vaikka olisi kuinka kiireinen.

Meillä on ainakin oltu hiukan kiireisiä. Muutto on onnellisesti takana ja alkukankeuksien jälkeen arki alkaa sujua uudessa asunnossa, mutta moni asia vie kuitenkin aikaa tältä muorilta juuri nyt. Oikein arvasitte, käsityöt ovat jääneet vähemmälle. Saumurin sentään kaivoin jo laatikosta ja surautin jotain pientä pukinkonttiin, mutta niistä kerrotaan sitten myöhemmin. Nämä mekot siskoksille tein ennen muuttoa periaatteella äiti suunnittelee ja mää ompelen. 

Pitkähihainen velourmekko on kyllä talven helpoin vaate tytöille. Nämä mekkoset on tehty muokkaamalla kolmea eri paitakaavaa. Otimme tytöistä hihamitat ja helman pituuden. Mustasta resorista tehdyt kaulukset ja hihat on tehty sillä samalla vanhalla periaattella kaksoisneulatikkauksineen, johon olen tykästynyt. Ohjeet-tunnisteen takaa löytyy t-paitaohje, jossa neuvon kanttaukset. Kankaat ovat Metsolasta.


Nämä tonttutytöt näyttävät ihan siltä, että he ovat päässeet jo kovasti joulutunnelmaan. Miksei sitä voisi itsekin vaikka viritellä sormiaan paketoinnin lomassa tip-tap-jumppaan. Miten se leikki menikään...Odottelun iloa ja leikkimieltä jouluvalmisteluihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti