sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pitsiliinasta kupiksi

Ratiritirallaa! Viime yönä miljoonat pienet jäiset pitsiliinat laskeutuivat meidän pihamaallemme. Jokohan ne nyt malttaisivat jäädä siihen talvi-ihmisiä ilahduttamaan? Olisi se vain herttaista päästä nauttimaan lumen narskunnasta saappaan alla. 

Olen kovettanut pitsiliinoista kuppeja aina silloin tällöin. Kuppeja kun tarvii aina. Tässäpä ohje, jos jonkun muunkin tekee mieli kokeilla. Liiman lisäksi näitä voi kuulemma kovettaa sokerillakin. 

1. Alkuun valitse sopivanmallisia ja -kokoisia kulhoja muoteiksi.
2. Kelmuta kulhot hyvin ja käännä ne nurinpäin veden kestävälle alustalle.


3. Sekoita tavallisesta puuliimasta ja vedestä litku noin 1:1.


4. Upota liina kunnolla litkuun, ja anna litkun imeytyä joka paikkaan.


5. Puristele liinasta ylimääräinen neste pois ja taputtele se kelmutetun kulhon päälle. Jätä liina kuivumaan noin vuorokaudeksi.


6. Irrota liina varovasti ja ota se käyttöön.


Kuurapartaharmaasukan kunniaksi ajattelin lipittää kupillisen kuumaa teetä ja haaveilla pikaisesta  luistinradan jäädyttämisestä. Talvikausi voi alkaa! 


9 kommenttia:

  1. Ihania!!! t. hanna koo

    VastaaPoista
  2. Tulipa nätit ja noin yksinkertainen tehdä!

    VastaaPoista
  3. Minäkään en oo koskaan kokeillu tehdä tuommoisia. Yksinkertaisuus yllätti minutkin.
    Ihania! :)

    VastaaPoista
  4. Yksinkertaista tehdä ja ihania! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  5. Kiitti ihanista kommenteista! Kiva jos tykkäsitte. Nämä tosiaan on helppoja tehdä. Samalla saa joutilaat liinat käyttöön. Tänne ei saatukaan pysyvää lunta, mutta jotenki tuntuu jo talvelta. :)

    VastaaPoista