keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Ruokalappuja


Meidän yksivuotias harjoittelee niin tarmokkaasti lusikoimista, että lappuja kuluu! Voi hymyn leveyttä ja sotkun laajuutta! Siitäkö lie johtuu, että tykkään ommella tällaisia farkkupitsiruokalappuja  ja kokeilen menisikö näitä kaupaksi joulumarkkinoilla. Vuodenajasta johtuen tein tummia lappuja. Toiset ovat tummansinistä farkkua ja toiset mustaa. Kaavan olen piirtänyt itse.Tässä ryhmäkuvaa lappusista. Käytin mustaa tarranauhaa. Merkit olen painanut itse.


Nämä kaksi lappua ovat jo käytössä pienillä piimäsuilla, ja ne ovat siis vanhempia tekeleitä. Mitä mieltä olette, kannattaisiko ommella pari valkoista lappua mukaan? 

13 kommenttia:

 1. No kylläpäs taas herkku käyttökohde vanhoille farkuille! Tuo valkoinen on täydellinen juhlalappu, mutta ostaisinkohan kuitenkaan ihan niitä juhlia varten... No lahjaksi kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Määki tykkään farkusta, ihana materiaali. =) Jospa kerkiäisin pari valkoista ommella.

   Poista
 2. Tyylikkäitä lappuja! Mie ainakin ostaisin meille tummia, vaaleisiin pinttyy tahrat niin nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Noin määkin ajattelin, että tummat on varmasti käytännöllisempiä. Tuo valkoinen kangas on vahakangasta, joten siitä lähtee lika kuitenkin kohtuudella. Mut valkoinen se on silti!

   Poista
 3. Kuaniita ovat. On myös ihana antaa vähän yllellisempi lahja, jotenka vaaleat ovat siinä mielessä hyviä. - Kuinka on, lähteekö farkusta pesussa väriä pitsiin, vai onko niin, että useita kertoja pestystä farkkukankaasta ei lähde väriä?

  Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyviä pointteja! Pesen aina kaikki kankaat, joita ompelen, mutta tummat perinteiset farkut kyllä päästää väriä muutaman pesukerran. Tuo tummansininen farkku on useampaan kertaan pestyä, mutta musta on uutta kangasta, kertaalleenpestyä. Pitäisiköhän tehdä vielä pesutesti? :)

   Poista
 4. Voi miten hyva idis tehda farkuista ja keventaa sita pitsilla. Itse olen tykannyt kayttaa kankaisia ruokalappuja enemman kuin vahakankaisia! Onnea markkinamatkalle! Mielellaan tulisin shoppailemaan! Anu

  VastaaPoista
 5. Kiitos tuesta Anu ja Eppu! :) Farkku ja pitsi on kyllä ihana yhdistelmä. Yritämme keretä postata muitakin tuotteita ennen markkinoita.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Minua kiinnostaisi tietää, että laitatko mitään "muovia" tms. taakse, että kosteat aineet eivät pääse lävitse vaatteille? Nimittäin itselläni on ajatuksena tässä jossain vaiheessa alkaa tekemään ruokalappuja aikuisten koossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin en ole laittanut muovia, koska farkku on niin paksua. Pitää lorautella aika paljon nestettä, että kastuu vaatteetkin. Aikuisten ruokalapuissa se muovi voisi tietysti olla ihan hyvä juttu.

   Poista
  2. Oletko joihinkin muihin käyttänyt muovia, jos olet, niin millaista muovikangasta? Tai jos tiedät mikä tai millä nimellä voisi sellaista muovikangasta ostaa, niin olisin kiitollinen tiedosta. :)

   Poista
  3. Kirkasta muovia en ole käyttänyt, mutta sellaistahan saa sellaisista kaupoista, joissa myydään metrihintaan vahakankaita. Käy kurkkaamassa vaikka Jyskiin ja Anttilaan. =)

   Poista