keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tonttulakkeja

Onkohan kellään muulla ollut samaa ongelmaa kuin minulla, nimittäin en ole löytänyt lapsille kunnollisia tonttulakkeja! Viime jouluna sitten ompelin kiireellä peruslakin velourista ja laitoin paksun resorin reunaan. Siitä tulikin sitten lasten lemppari ja ihmeesti se on kestänyt tyynet ja myrskyt aivan hyvännäköisenä.


Siitäpä tuli sitten idea, että tekisin velour-tonttulakkeja joulumarkkinoille. Pitemmän aikaa  piirtelin kaavaa ja metsästelin sopivia kankaita tähän tarkoitukseen ja nyt ne on sitten ommeltu! Kulkunen ei jotenkin passannutkaan suurimpaan osaan lakeista, joten ostin puuhelmiä ja kristalleja tupsuiksi.

(Ylempään kuvaan liittyy sellainen pieni juttu, että tuo tytöllä oleva itsetehty samettimekko on ollut minullakin päällä tuonkokoisena. Sitä on pidetty jo aika monissa joulujuhlissa ja useimmiten tonttulakin kera. Ja vielä aion sitä käyttää!)Lakkeja on nyt sitten monenlaisia: kuviollisia ja yksinkertaisempia, tytöille ja pojille, vauvoille ja aikuisille. Keskimmäinen koko menee lapsilla pitkään, testailujen perusteella 2-11-vuotiaille. Pienin koko mahtuu noin 6 kuukaudesta 2-vuotiaalle. Aikuisten lakki menee minun pieneen päähäni ja mahtuupa se mainiosti vielä isopäiselle miehellekin.


Prinsessäikäiset insipiroivat kehittelemään hieman hienompaan tyyliin sopivan lakin. Kristallitupsua pitää vähän väliä tutkia ja ihmetellä.


Minkä näistä sinä haluaisit?


Ihan vastikään kun markkinalakit oli jo ommeltu, tytöt hoksasivat, että heidän rakkailla nukeillaan ei ollut yhtään ainoaa tonttulakkia. Keskimmäinen tuli pää kallellaan puhisemaan ja pyytämään, että tekisin nukeillekin ikiomat lakit erivärisistä kankaista. Hurautin salaa jämäpaloista tällaiset hiipat  leikkikavereille. Kun tytöt saivat ne, he olivat hetken tyytyväisiä, ja kertoivat sitten pokkana, että vielä olisi neljä nukkea ja kymmenen pehmoeläintä jonossa.


8 kommenttia:

 1. Ihania tonttulakkeja! Polka olisi noista omaan makuuni :)

  Tuuli

  VastaaPoista
 2. Hei tosi kiva idea nuo puuhelmet (laitetaan korvan taakse)! Ihania lakkeja kyllä :) Pidän siitä, että resori on samaa väriä kuin lakki. Mustavalkoiseen sopisi hyvin myös musta resori. Kivoja ovat nuokin, joissa valkoinen resori. Mun lempparit on kyl punavalkoinen ja pinkkipunainen. Aika pokka mimmejä sulla ;) Aiotko tehdä pehmoleluillekin lakit? ;) Ne on jo oppineet vähän vaatimaan, kun ovat tottuneet, että ompelet paljon ja välillä voi saada sitä mitä haluaa. Ihana tuo punainen samettimekko <3 rakastin nuita samettimekkoja ja -hameita pienenä (ja nytkin vielä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Juu, resoreita saikin miettiä aika tarkkaan. Ehkä kokonaan yksivärisiäkin voisi testata, jos löytäisi just samaa sävyä olevia veloureja ja resoreita. =) Tyttöjen laatima lakitusjono oli kyllä aika pitkä, joten pitää kattoa kerkiänkö koko jonoa palvella. =)

   Poista
 3. Mahtavia! Ihana idea tytöiltä tilata vauvoille ja vielä pehmoleluillekin tonttulakit. Jouluna pitää kaikilla olla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu, kyllä joulu on pehmojenkin juhla. =)

   Poista
 4. Moi!
  Ihan mahtavia tonttulakkeja. Itse olen tässä viimepäivinä ommellut muutaman prototyypin, eikä vaan tule mieluista. Saako sinulta ostaa näitä lakkeja vai myytkö kaavaa tästä tonttulakista ihan vain omaan käyttöön?
  Terveisin Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voin kyllä myydä vielä lakkeja. Voit ottaa yhteyttä pieni.lankarulla@gmail.com =).

   Poista