maanantai 12. marraskuuta 2012

Arkivaatteita


Jokainen vauva tarvitsee omat haalarihousunsa. Niissä voi harjoitella kierrähdyksiä oikealle ja vasemmalle. Niillä voi kontata kotilattialla ja hymyillä nätisti vieraille. Ne eivät kiristä tai purista ja kuitenkin ne näyttävät kivalta päällä. Mutta mistä tällaisia housuja löytää? En ole ainakaan minä löytänyt kaupoista sopivia, joten piti tehdä ite.

Nämä sinipunahousut ovat menossa suloiselle sukulaispojalle ja materiaaleina näissä on käytetty Metsolan sinivalkoista joustofroteeta ja punaista resoria. Napit ovat vanhoja ja kierrätettyjä ja ne on ommeltu kiinni paksulla puuvillalangalla. Myös napinlävet ompelin punaisella. Idean nappien ompeluun sain täältä.

                                      

Näistä ihanista kuluneista punaisista KappAhlin velourraitahaalareista (62 cm) se haalari-innostus lähti, kolme vuotta sitten. Ensin  ihana siskoni löysi ne kirppikseltä ja ilahdutti meitä löydöllään. Sitten aloin ihmetellä, että mikä näissä housuissa on, kun niitä on vauvan niin mukava pitää. Ne olivat aina käytössä! Tein näistä eräät ruskeavalkoiset kopiot ja niitäkin kuulemma pidettiin kauan ja hartaasti. Nyt sitten niistä on piirretty ompeluopen avustuksella lopulta kaavat, oikein kahdessa koossa. Seuraavalla kerralla ompelu onkin hiukan helpompaa. Kannatti nähdä se vaiva!

Näiden ompelemisessa on omat niksinsä. Pienen resorikaitaleen ompelemista yläosaan ei kannata esimerkiksi tehdä saumurilla vaan ompelukoneella. On sen verran mutkainen pätkä. Kuten tarkkasilmäiset varmaan huomasivatkin, olen jättänyt omasta versiostani pois nuo haaranepparit. Menevät ihan yhtä hyvin päälle ilmankin. Lisäsin pituutta tuohon keskivartaloon 6 cm niin menevät vielä pitempään. Tästä mallista taitaa jatkossakin olla iloa!


Esikoinen teki meille iloisen tempun: jätti vaippatouhut kokonaan tuolle nuoremmalle siskolleen. Siitä ilosta ompelin hänelle tämän yömekon. Malli on toisesta yömekosta ja kangas löytö kirppikseltä Luulajasta. Voin kyllä suositella Luulajassa kävijöille tuota isoa ja siistiä Röda Korset -kirppistä (Punaisen ristin kirppis). Siellä on vaikka mitä ja ihan sopivaan hintaankin.


Mulla on ollu kova hinku päästä eroon kaikista kankaista ja sen seurauksena ompelin hiukan housuja! Malli on muokattu jostain vanhasta kaavasta niin, että siinä on samassa etu- ja takakappale ja koko on noin 62-68 cm. On aika kapea tarkoituksella ja menee kauan pitkien resorien ansiosta.


Innostuin hiukan näistä ja tein heti kerralla yhdeksät, koska viidet meni tilaukseen. Materiaalit olivat pääasiassa velouria ja resoria. Parit Elmo-verkkarit tein eräästä kirppislöydöstäni. Tulihan se käyttöön. Nyt vaan mietin, kenelle näitä jakelen. :)


Touhukasta alkutalvea teille lukijoille! 
Meillä alkaa nyt sellainen pakkausurakka, että taitaa ompelukone hetkeksi hiljetä, touhua se on sekin! :)


7 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita, yhdet nuista parhaillaan meijän pikkuneitillä jalassa ;) Tuo sinivalko-raitamekko on kyllä ylisöpö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mette! =) Tuosta yöpuvusta tuli kyllä yllättävän kiva, vaikka tein sen ensimmäisestä eteen osuvasta kangaspalasta.

   Poista
 2. Joo, oon Meten kanssa samaa mieltä, että teijän tyttö nukkuu kyllä yönsä niin ihanassa yöpaidassa. Kyllä kelpaa. :) Tuo sini-valko-puna -yhdistelmä kolahti kyllä minuun.

  Ja mikä ihana tunne saada niitä joka-ompelijan-kangasvarastoja pienennettyä! Täällä on päivitelty myös, kuinka paljon kankaita on varastoon kertynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo väritys on aivan ihana! =) Tosi raikas. Sinipunavalkofiilistä sulle sinne ompeluihin! =) Ja kyllä se kannattaa välillä vähän perkata kangaskasoja. Mistä niitä aina kertyy!!!

   Poista
 3. Ihania nuo sinipunavaatteet, kelpais meidänkin lasten niissä kitistä. Reipasta pakkausmieltä ja tervetuloa takaisin Lappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Paula, mukava kuulla että sinne Lappiin mahtuu meidänkin poppoo! =) Täällä on jo kovasti muuttomeininki ja laatikoiden välissä puikkelehditaan. Ellen väärin muista, niin käärimme astiat sinulta peräisin oleviin pakkausmuoveihin. =)

   Poista
 4. ihania pöksyjä, haalarit ja mekko!
  en tiennytkään että otit kaavat tuosta haalirista :) kiva!

  _tiina

  VastaaPoista