torstai 8. marraskuuta 2012

Kortteja

Olen kansalaisopistoihminen. Sellaiseksi voi kai nimittää itseään, jos on jo usena vuonna ostanut kausikortin kansalaisopistoon ja sompaillut kurssilta toiselle. Tykkään käydä kursseilla, värkätä siellä jotain ja samalla kuunnella paikallisten ihmisten jutustelua niin lastenlapsista kuin kylähulluistakin. Tässä vasta kävin serigrafian kurssilla tekemässä kortteja.


Serigrafia (silkkipaino) on yksi taidegrafiikan menetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Menetelmä vaatii paljon etukäteisvalmisteluja ennen kuin pääsee itse painohommiin. Mutta sitten kun siihen vaiheeseen pääsee, kortteja syntyy aika sukkelaan. Kävin kahtena viikonloppuna tekemässä joulukortteja, ja poislähtiessä niitä oli kertynyt yhteensä 275. Aika paljon minunkin mielestä!

 

Mutta meneehän niitä joulun aikaan paljon, kun sukulaisille ja tuttaville joulutervehdykset postittaa.
Niin mukavalta tuntuu, että tämän vuoden joulukorttiahdistus oli selätetty jo lokakuussa! Se ruukaa jyllätä meidän talossa joka joulun alla aiheuttaen milloin mitäkin oireita. Sitten loppuja myyn ainakin Naisten joulumessuilla Oulussa 1.12. Tervetuloa! :) Jotakin muutakin sinne tulee myyntiin. Kerron niistä myöhemmin. 

Seuraavassa serikurssin korttisatoa.
Jokajouluinen yllätys on saada isältä kynttilänjalka lahjaksi. Ja mieluinen yllätys onkin! Kuvasin isän sorvaamia kynttilänjalkoja kynttilöineen, muokkasin kuvaa ja valotin seulalle. Tein niitä neljällä eri värillä.


Meidän perheen kohta nelivuotias esikoinen piirsi nämä iloiset tontut. Täytyy säästää näitä tonttukortteja jonkinmoinen nippu, ja antaa itse taitelijalle sitten, kun murrosikä pahimpine myrskyineen on muisto vain.13 kommenttia:

 1. Oi, ihania! Niin vaarin kynttilänjalat kuin pikkutaiteilijan tontutkin!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa kurssisatoa ja kotitontun taiteiluja!!! Nyt taytyy myontaa etta aivan pikkuisen kateus kutittaa jossakin, kun luen kansalaisopiston kausikorteista ja kurssivalikoimsta. Sinne naisten joulumessuillekin olisi kiva tehda visiitti. Kivoja ideoita teilla. antaa vaan tulla!!! AnuB

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää, sekä äidin että poikasen tekemät. Kyllä kelpaa näitä kortteja lähetellä!
  Nuo tuntuu vielä jotenkin erityisen hienolta, kun serigrafia- ja silkkipaino-sanat on itelle ihan hepreaa, ei siis itse vois mitenkään tuollaisia edes osata tehdä!

  VastaaPoista
 4. Ja vielä lisää... Tuo virke "Olen kansalaisopistoihminen" on lyhyydessään huippu! Tulee mieleen Sinikka Nopolan kirjat, joissa hän määrittelee olevansa milloin mikäkin ihminen. Luepa Sinikkaa, jos et oo vielä lukenut. :)

  VastaaPoista
 5. Ai että ihania! =) Ja tuo on uskomattoman hienoa, että voit ostaa kausikortin kansalaisopistoon ja jakaa sen satoa täälläkin. Mää voisin haluta ostaa noita sun kynttilänjalkakortteja. Laittaisitko syrjään meille semmoset 20 kpl eri väreissä? =) Noissa sorvatuissa kynttilänjaloissa on sitä jotain!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kortteja, niin viimeisteltyjä. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista kaikki te! :)

  Tuo kausikorttihomma on kyllä mahtava. Ja vielä sekin, että kuuntelevat oppilaidensa toiveita. Toivoin nimittäin kerran tänne ompelupiiriä, niin heti seuraavana syksynä se aloitti. Nyt alko jo kolmas vuosi.

  Maria: Yllätys, yllätys - en oo lukenu Sinikkaa. En oo lukuihmisiä. ;) Mutta voisin yrittää taas parantaa tapani.

  Sakru: Laitetaanpa muistiin tuo sun toive! ;)

  VastaaPoista
 8. Ihania. :)
  Mutta tänä vuonna en aio sortua muiden tekemiin, vaan teettää omasta kuvasta kortit. Taas vaihteeksi, kun olen siitä niin monena vuonna luistanut ;)
  (niin, pakko vielä toteuttaa kun siitä näin julkisesti puhun) ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:)

   Aika julkisesti oot nyt luvannu, joten jäämme oottamaan. ;)

   Poista
 9. Mielettömiä kortteja, sinä kansanopistoihminen! Löysin tänne tilastojen kautta. Ihania olette!

  Lotta muuten, meen nykyisin aina joskus teiän ohi ja joka kerta katon, että jos ootte pihalla niin poikkean tervehtimään. Nyt en ennen joulua aio liikahtaa yhtikäs mihinkään, mutta ehkä sitten just joululoman alkamispäivänä pysähyn teille, kun paistat siellä pipareita tai jotain muuta jouluista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, että löysit tänne! :) Tervetuloa sinä ihanainen Sanna.

   Voi, meijän pitäis olla enemmän ulkona, että saatais sut joskus kylään. :) Mutta sisällekki voit tupsahtaa - olis mukava.

   Poista
 10. Voi ku ihania kortteja! Laitan aina joulukortit keittiön seinälle ja siellä seassa on yksi tuollainen harmaa kynttiläkortti - hieno! Itsekin olen jo pitkään haaveillut grafiikasta.. Tykkäisin tehdä kortteja ja tauluja. Ehkä vielä menen jollekin kurssille, siitä haaveilen.

  VastaaPoista
 11. edellisestä unohtui.... terv.tiina

  VastaaPoista