tiistai 27. marraskuuta 2012

MagneettejaEikös niin, että taloudenpidossa tarvitaan magneetteja? Eihän ilman niitä muista mennä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan oikeat paperit mukana. Oikeastaan magneeteilla on siis hyvinkin suuri merkitys Maailman Asioiden järjestyksenpidossa. 

 

Perustin määräaikaisen magneettitehtaan meidän kodinhoitohuoneen pöydälle. Monta monituista viikkoa väkersin tuossa tehtaassa aina ohimennen. Hioin, piirsin, leikkasin, liimasin, lakkasin, välillä porasinkin, kunnes kaikki olivat valmiita. Vanhoja puupalapelejä ostin ja poistin niistä ensi töikseni sen kuvapinnan. Niihin sitten liimasin lahjapaperia, kirjojen sivuja, nuotteja, kankaanpalasia tai kuvia aikakauslehdistä. Ja pinnan lakkasin muutaman kerran, jotta siitä tulisi kestävämpi. Erityisesti noissa palapelin palasissa oli puuhastelemista, että sai siistiksi nuo kolot ja nypykät. Ympyrämagneetteja tein myös, kun niin innostuin ja palapelin palat loppuivat. Irtomagneetit kiinnitin toiselle puolelle pikaliimalla.


Aion näitä magneetteja myöskin myydä siellä joulumessuilla lauantaina. 
Jännitystä ja säpinää sisältyy siis tähän viikkoon! :)

16 kommenttia:

 1. Kiva ja siististi toteutettu palapelin kierrätysidea :)! mieki oon noita puupalapelinpaloja laittanu talteen ajatuksella, josko niistä joskus ehtis tehdä jotai... Jospa ehtis :). Mie ihan pikkuisen (lue tolkuttomasti;) ) oon kade, kun sulla on aikaa ja mahdollisuutta tehdä kaikkea ihanaa :)! Jospa sitä mullekin joskus tulis. Iso perhe on hieno asia, mutta paljossa myös rajoittava. Tsemppiä messuille! Varmasti saat hyvin myytyä, sulla on niin hienoja ja hyvin viimeisteltyjä ja loppuun asti mietittyjä tuotteita:)!

  VastaaPoista
 2. Olen taas aivan myyty! ;) Kerta kaikkiaan ihastuttavia.

  VastaaPoista
 3. Oootpa tehnyt hienoja juttuja! varsinkin noi magneetit on hienoja! ja noi tiskirätit..piti oikein kommentoida ku huomasin vasta nyt et vaik en ite oo blogisti niin tässähän voi jättää kommnentin( oppia ikä kaikki! ). Milloin ne joulumyyjäiset on ja missä, voisin tyttöjen kans tulla käymään. Ois mukava nähä mitä oot tehny ja tietty ostaakin. ja sais kaikkea ideioita sieltä!
  t. Haukiputaan kotirouva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan - oppia ikä kaikki! :) Joulumessut on Pohjankartanon koululla tulevana viikonloppuna. Minä oon siellä lauantaina 1.12. klo 10-17. Tulukaapa käymään! :)

   Poista
 4. Kiitos taasen kommenteista! :)

  Oon kyllä itekki yrittäny muistaa, että wau - nyt on mahollisuus kehitellä ideoita ja toteuttaakin niitä. Jos olisin esim. töissä, ei varmasti aika riittäis tähän kaikkeen. Olkoon tämä mulle se Kataisen suosittelema osa-aikatyö. ;)

  VastaaPoista
 5. Voi mitä hyvän mielen magneetteja! :) näistä tuli aivan ihania! harmittaa kyllä että en pääse sinne joulumarkkinoille, mutta sulla on kyllä niin ihania tuotteita, että kumma jos ei mene kaupaksi.

  VastaaPoista
 6. Ai kun ihania! Oot sää taitava, Lotta! Ja nauti todellakin kotijutuista, aikamoisen meluista puurtamista kouluarki.
  HannaK

  VastaaPoista
 7. Onpa todella söpöjä magneetteja, toivottavasti kauppa käy! Sarin kanssa ajatukseni käy yksiin, perhe on ihana, mutta estää tehokkaasti harrastuksia. Nauti siitä, että ehdit tekemään käsillä!

  VastaaPoista
 8. Hei, toivottavasti magneetit löysivät uuden omistajan. Tehtiin noita sanoja pari vuotta sitten Taikin joulumyyjäisiin ja kaikki taisivat mennä kaupaksi. Meillä oli vanhoja valokuvia noissa palapelimagneeteissa kuvina.

  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos vaan, munki mielestä magneeteista tuli kivoja. Hyvin menivät kaupaksikin! :)

  hanna-maria: Muistelinkin noita tehdessä, että teilläkin oli sillon jotain palapelijuttuja. Muistelin, että ainaki kuusenkoristeita teitte niistä. Ne valokuvatki toimi varmasti hyvin. Teilläkin meni kaupaksi, joten voimme kai päätellä, että ihmiset tarvitsevat magneetteja. :) Mukavaa joulun aikaa sinnekin!

  HannaK ja Paula: Juu, oon nauttinut, mutta ens viikolla aion silti tehdä jotain aivan muuta kuin väkertää käsillä jotain. Jos vaikka ensin siivoais jäljet. ;) Nyt siis tuntuu tältä, kun on painanu pari viikkoa aika tiiviisti joulumessujen parissa. Mutta mukava projekti, ehdottomasti.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania! Laitan korvan taakse, jos innostuis joskus tekemään :)

  terv. tiina

  VastaaPoista